Financieel projectmanager / beleidsadviseur 3D

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
30-01-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Naaldwijk
Reacties
3
Bekeken
373
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze vacature is offline. Iedere sollicitant heeft inmiddels persoonlijk bericht van ons ontvangen over zijn/haar sollicitatie (per mail).
Het zou kunnen zijn dat dit bericht bij uw SPAM terecht is gekomen.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


TOP-Opdrachtgevers

 • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

22-2-2016

Einddatum

22-8-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

8-2-2016 om 9:00 uur

Het team Financiële Concerntaken (FC) vormt samen met zeven andere teams de afdeling Bedrijfsvoering, Advies en Services (BAS). De afdeling BAS levert advies en ondersteuning op het gebied van P&O, ICT, Financiën, (Documentaire) Informatievoorziening, Communicatie, Applicatiemanagement, Facilitaire en Juridische Zaken. Het team FC is verantwoordelijk voor de Planning & Control-cyclus en stelt hiervoor, onder andere, de programmabegroting en de tussentijdse rapportages op. Ook ontwikkelt en implementeert team FC het financieel beleid van de gemeente. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor treasury, verzekeringen en de organisatie brede AO/IC. Het team FC verzorgt de volledige financiële advisering aan alle afdelingen. Daarnaast werkt het team volgens het principe van integrale advisering waarbij samen met de andere teams van BAS wordt getoetst of de voorstellen passen binnen de vastgestelde regels en kaders op het gebied van o.a. financiën, personeel en organisatie, juridisch en communicatie. Het team FC heeft een belangrijke verbindende rol tussen de organisatie en het bestuur bij de P&C-documenten waarvoor het team verantwoordelijk is.

Opdracht
Als financieel beleidsadviseur 3D ben je dé spil in het financiële proces rond de decentralisaties. Daarbij worden de bestuurlijke verhouding, de politieke context en zeker ook de impact op de bedrijfsvoering in de advisering betrokken. De financiële gevolgen, de risico’s en onzekerheden van de 3D’s worden inzichtelijk gemaakt en gekwantificeerd. Als spil in het proces ben je in staat uit alle beschikbare informatie binnen korte tijd de kern te pakken en dit te vertalen in noodzakelijke adviezen. Daarbij wordt het krachtenveld, inhoud versus financiën, met een juiste dosis realiteitszin herkent. Je bent zowel binnen afdeling BAS als voor de afdeling Samenleving de vraagbaak en sparringpartner voor collega’s en management.

Je neemt bij dit alles ook verantwoordelijkheid door het meewerken, het ontplooien van initiatieven en een proactieve instelling.

De belangrijkste taken zijn
-Vertegenwoordiging en inbreng in regionale overlegstructuren
-Financiële strategie Sociaal beleidskader opwerken in samenwerking met inhoudelijke beleidsadviseurs afd. Samenleving
-Begroting Sociaal Kernteam
-En daarnaast is de tijdigheid binnen de P&C cyclus een belangrijke randvoorwaarde

Vanuit je vakmanschap volg je de ontwikkelingen en help je mee om grip te krijgen en te houden op de financiële sturing van de 3D’s. Je weet de verbinding te maken met het inhoudelijke beleid door bijvoorbeeld het organiseren van workshops waarmee de beleidsvoornemens worden vertaald in een financiële uitwerking.

Samen met de andere medewerkers van het team FC ben je een vakbekwame vertegenwoordiger van het team dat procesverantwoordelijk is voor de financiële processen binnen de gemeente. Vanuit je vakmanschap volg je de actuele financiële landelijke ontwikkelingen op de voet en herken je vlot knelpunten en kan je deze vertalen naar de Westlandse situatie.

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op 12-2-2016 van 09.00 uur tot 14.00 uur

Functie eisen

-Minimaal HBO werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde economische/ financiële opleiding op HBO/WO-niveau
-Aantoonbare ervaring met projectmatig werken; bijvoorbeeld projectleider voor financiele projecten
-Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in de laatste 10 jaar in een financiële functie op beleidsmatig niveau bij de (lokale) overheid of bij zorginstellingen

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  31-01-2016 18:15
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  31-01-2016 20:22
  Plaats
  Nieuwerkerk aan den IJssel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  31-01-2016 21:50
  Plaats
  Den Bosch

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten