Programma manager Sociaal domein

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
30-01-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Woerden
Reacties
4
Bekeken
834
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze vacature is offline. Iedere sollicitant heeft inmiddels persoonlijk bericht van ons ontvangen over zijn/haar sollicitatie (per mail).
Het zou kunnen zijn dat dit bericht bij uw SPAM terecht is gekomen.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2528 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

17-2-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

24

Sluitingsdatum

4-2-2016 om 17:00 uur

De gemeente Woerden wil haar ambities en doelstellingen in het sociale domein realiseren. We spreken over de transformatie van het sociaal domein. Deze transformatie gaat gepaard met veel veranderingen en ontwikkelingen. Er zijn ontwikkelingen bij onze inwoners, bij onze teams, bij onze partners, er zijn projecten, er is samenwerking in de regio, er zijn meerdere analyses en rapportages, er zijn gebeurtenissen, er is publieke beïnvloeding (pers) en er is politieke dynamiek. Om ons in het komende jaar te ondersteunen bij het realiseren van de transformatie zoeken wij een ervaren programmamanager. Idealiter iemand die zonder aanlooptijd direct zelfstandig aan de slag kan. Het kader voor de programmamanager is het door de raad vastgestelde beleidsplan Sociaal Domein, de programmabegroting en het domeinplan 2016.

De functie
Wij bieden een uitdagende veelzijdige opdracht met veel interne en externe contacten met een sterk politiek bestuurlijk accent:

-Ambtelijk werk je in opdracht van de directeur sociaal domein en rapporteer je over het voortgang van de doelstellingen en resultaten;
-Je doet voorstellen voor bijsturing van activiteiten en prioriteiten vanuit een focus op het realiseren van de ambities en doelstellingen;
-Je voorstellen zijn gebaseerd op gedegen analyses van verbanden tussen ontwikkelingen en veranderingen en op basis van interne en externe rapportages;
-Bestuurlijk werk je voor het college van burgemeester en wethouders. Zij formuleren de inhoudelijke doelen en opdrachten. Jij ondersteunt hierbij je ambtelijke opdrachtgever;
-Je bouwt actief mee aan de samenwerking tussen beleid, uitvoering, inkoop en financiën;
-Je werkt nauw samen met alle managers in het sociaal domein en levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de interne organisatie en de samenwerking.
Jouw kwaliteiten

Gezocht wordt naar een zichtbare programmamanager die verbanden legt tussen de verschillende ontwikkelingen, analyseert wat nodig is om de transformatie te realiseren en de daarvoor benodigde acties en dialogen organiseert en monitort. Je hebt een brede blik en overzicht over het hele sociale domein (Welzijn, WMO, participatie, jeugd en onderwijs) en kan schakelen tussen de verschillende disciplines (beleid, inkoop, financiën en de uitvoering). Je bent bestuurlijke sensitief en beweegt je makkelijk tussen meerdere echelons in de eigen organisatie en bij partners in de regio. Je hebt ervaring bij de gemeentelijke overheid en bent bekend met het werken in diverse regionale samenwerkingsverbanden.
In deze functie neem je de leiding in de aansturing van de transformatie. Je neemt de verantwoordelijkheid voor het inzichtelijk maken van noodzakelijke strategische, fundamentele en thema overstijgende afwegingen. Hiervoor breng je de opdrachtgever, de bestuurders en managers (proactief) in stelling om hierover uitspraken te doen en/of besluiten te nemen of actie te ondernemen.

Functie eisen

-Minimaal 2 jaar recente (gemeentelijke) ervaring binnen het sociale / maatschappelijke domein. (Recent is in dit geval binnen de afgelopen 2 jaar)
-Ervaring in het succesvol managen van complexe programma's, waarbij analytisch vermogen, het organiseren van processen en het hierbij verbinden van mensen van belang zijn. (Dit blijkt uit een toelichting in het cv)
-Universitair werk- en denkniveau (Dit blijkt uit een toelichting in het cv)
-Ervaring met (gemeentelijke) financiële stromen, informatievoorziening en budgetbewaking

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  30-01-2016 20:51
  Plaats
  Utrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  31-01-2016 15:03
  Plaats
  Hengelo

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  01-02-2016 14:44
  Plaats
  den haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  01-02-2016 15:54
  Plaats
  almere

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten