Projectmanager Rijkswaterstaat

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
31-01-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
4
Bekeken
1165
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2539 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

01-02-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

03-02-2016 om 18:00 uur

Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de projectresultaten binnen middelgrote integrale projecten. De projecten waar jij aan werkt hebben een gemiddeld afbreukrisico politiek-bestuurlijk of technisch-veiligheidskritisch gebied binnen je eigen specialisme.

Jij levert jouw eigen (deel)projecten op, draagt ze over aan de staande organisatie en evalueert ze. Dat doe je tijdig, juist en volgens de afspraken die gemaakt zijn met de opdrachtgever. Daarbij zorg je voor (tussentijdse) rapportages. De projectopdrachten en projectplannen die je maakt zijn SMART, afgestemd met de opdrachtgever en passen binnen de eigen projectenportefeuille en binnen de activiteiten van Rijkswaterstaat en/of externe partijen. Je houdt daarbij natuurlijk rekening met de politieke, maatschappelijke en organisatorische haalbaarheid. Je onderzoekt risico’s en kansen en benoemt kritische succesfactoren. Verder beoordeel je de gewenste toekomstsituatie en de implicaties en consequenties. Op basis daarvan formuleer je heldere projectdoelstellingen. Bovendien adviseer je over strategische aspecten van de opzet, ontwikkeling, organisatie en uitvoering van projecten. Je bent verantwoordelijk voor de effectieve leiding en planning van projecten en voor een efficiënte inzet van interne en externe IPM-(top)rolhouders, projectmedewerkers en middelen. De toegekende budgetten, projectkwaliteit en de projectvoortgang zijn bij jou in goede handen. Tot slot zorg je ervoor dat elk project op tijd is afgestemd met diverse disciplines die meewerken.

Samen met anderen

Je bent goed in samenwerken. Je werkt nauw samen met veel verschillende partijen en weet de relaties goed te onderhouden. Als leider van je projectteam inspireer je de medewerkers tot optimale samenwerking. Voor zowel de (interne) opdrachtgever als de marktpartijen ben jij het aanspreekpunt voor de voortgang, risico's en kosten van de projecten. Dat heb je dus goed onder controle. Met je scherpe blik houd je ook toezicht op het werk van derden. Jij weet stakeholders en marktpartijen op tactisch niveau bij elkaar te brengen en zorgt dat ze het eens worden. Je staat stevig in je schoenen: als er in bestaand beleid spanningen zijn tussen het projectbelang en het algemeen belang weet jij raad en treed je op.

Functie eisen

Werk- en denkniveau

 • WO

Kennis en ervaring

 • Je hebt kennis van en inzicht in de keten en je eigen positie daarin.

 • Je hebt kennis van integrale veiligheid.

 • Je hebt aantoonbare kennis van Rijkswaterstaat, overheidsorganisaties, gemeenten en provincies en de opbouw en functionele verhoudingen binnen en tussen die organisaties.

 • Je hebt kennis van de informatiesystemen die van toepassing zijn.

 • Voor A&O geldt: je hebt een opleiding gericht op het IPM-model en een (IPM-)rolspecifieke opleiding, je hebt aantoonbare kennis van risicomanagement, System Engineering, projectbeheersing, inkoopcontractering, UAV-GC, EMVI, ISO (lead) auditing en assetmanagement.

 • Voor IV geldt: je hebt kennis van en ervaring met Cobit, BiSL, ASL en ITIL.

 • Je hebt 1 tot 3 jaar aantoonbare ervaring met projectmanagementmethoden en -technieken, zoals IPM en SCB.

 • Je hebt 3 tot 5 jaar aantoonbare ervaring in het leidinggeven aan projecten.

 • Je hebt relevante ervaring met het aansturen van marktpartijen.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  31-01-2016 22:02
  Plaats
  Ophemert

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  01-02-2016 11:32
  Plaats
  Wageningen Hoog

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  01-02-2016 12:38
  Plaats
  De Lutte

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  03-02-2016 06:06
  Plaats
  Ravenstein

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten