Projectmanager Digitale Leer- en WerkOmgeving

Opdrachtgever
OSI-8 Detachering BV
Geplaatst op
02-02-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Rotterdam - Campus van Erasmus Universiteit
Reacties
5
Bekeken
2626
Status
Gesloten
Referentie
EUR project mng

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2531 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Inleiding Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) Een smeltkroes van talent, internationaal georiënteerd en sterk maatschappelijk betrokken. Dat is de Erasmus Universiteit Rotterdam. Een universiteit die met 25.000 studenten en bijna 2.0001 medewerkers wetenschappelijke kennis in Rotterdam ontwikkelt die grenzeloos toepasbaar is. Werken bij de Erasmus Universiteit Rotterdam betekent werken bij een ambitieuze universiteit met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. Zij heeft een uitstekende reputatie op de terreinen Economie, Bedrijfskunde en Gezondheid, versterkt met Rechtsgeleerdheid, Sociale Wetenschappen, Historische en Kunstwetenschappen en Wijsbegeerte.

Nieuwe Digitale Leer- en werkomgeving voor studenten en docenten (DLWO onderwijs)

De EUR realiseert haar strategie onder meer via een aantal strategische programma's. Een belangrijke ontwikkeling is die van de Digitale Leer- en Werkomgeving voor studenten en docenten (DLWO Onderwijs). Deze ontwikkeling is belegd binnen het programma Digitaal is Normaal (D=N). Binnen het programma D=N zitten o.a. ook projecten op het terrein van online onderwijs, digitaal toetsen en digitale diensten als roosteren.

Op het gebied van leeromgevingen voor studenten is bij de EUR sprake van een zeer divers
landschap. Naast Blackboard, Moodle en Canvas, is ook een groot aantal zelfbouwsystemen (X-web,
en SIN-online) in gebruik. In drie plateaus wordt de situatie voor studenten als volgt verbeterd.

•In plateau 1 is een app gemaakt voor studenten met basisdiensten als cijfers, rooster, persoonlijke berichten. Ook is een onderzoek gedaan onder studenten. Daaruit is een lijst gekomen van 29 'toptaken' die studenten elk dag (mobiel) willen kunnen raadplegen. Deze toptaken zijn, samen met studenten, verwerkt in een ontwerp/ interaction design voor een responsive website voor studenten.

•Er is een projectplan voor de realisatie van DLWO Onderwijs plateau 2. De kern van dat plan is om de toptaken van studenten (e-diensten) te specificeren en conform het interaction design te presenteren op een responsive website (via LifeRay Portal Technology).

Hiervoor is nodig dat een bestaande zelfgebouwde omgeving (SIN-online) wordt omgevormd en dat diensten uit Osiris (het studenten informatie systeem) via een nieuwe technische architectuur (met ESB en API-laag) worden ontsloten.

•Naast de uitvoering van plateau 2 worden er voorbereidingen getroffen voor plateau 3. Faculteiten, OOS (Onderwijszaken) en ICT hebben gezamenlijk een programma van functionele en niet-functionele wensen en eisen geformuleerd voor een nieuw Learning Management Systeem (LMS) voor de EUR. De verwerving van het LMS vindt de eerste helft van 2016 plaats. In het najaar wordt met de implementatie gestart. Tijdens plateau 3 moet ook de integratie met het nieuwe onderwijsportaal worden vormgegeven.

Voor de realisatie van plateau 2 van DLWO Onderwijs wordt een projectmanager gezocht die leiding geeft aan dit traject.
Profielschets Programmamanager DLWO

Nieuwe Digitale Leer- en werkomgeving voor studenten en docenten
De EUR realiseert haar strategie onder meer via een aantal strategische programma's. Eén van die programma's is het programma Digitaal is Normaal. Daarin zitten projecten op het terrein van online onderwijs, digitaal toetsen, digitale diensten als roosteren en ook het realiseren van een Digitale Leer- en Werkomgeving (DLWO) voor studenten en docenten.

Op het gebied van leeromgevingen voor studenten is bij de EUR sprake van een zeer divers landschap. Naast Blackboard, Moodle en Canvas, is ook een groot aantal zelfbouwsystemen (X-web, en SIN-online) in gebruik. In drie plateaus wordt de situatie voor studenten als volgt verbeterd.

•Inmiddels is (plateau 1) een app gemaakt voor studenten met basisdiensten als cijfers, rooster, persoonlijke berichten. Ook is een onderzoek gedaan onder studenten. Daaruit is een lijst gekomen van 29 'toptaken' die studenten elk dag (mobiel) willen kunnen raadplegen. Deze toptaken zijn, samen met studenten, verwerkt in een ontwerp/ interaction design voor een responsive website voor studenten.

•Er is een projectplan gereed voor de realisatie van DLWO student plateau 2. De kern van dat plan is om de toptaken van studenten te specificeren en conform het interaction design te presenteren op een responsive website (een vernieuwd MyEUR). Hiervoor is nodig dat een bestaande zelfgebouwde omgeving (SIN-online) wordt omgevormd en dat diensten uit Osiris (het studenten informatie systeem) via een nieuwe technische architectuur (met ESB en API-laag) worden ontsloten.

•Naast de uitvoering van plateau 2 worden er voorbereidingen getroffen voor plateau 3. Faculteiten, OOS (Onderwijszaken) en ICT hebben gezamenlijk een programma van functionele en niet-functionele wensen en eisen geformuleerd voor een nieuwe Elektronische Leeromgeving (ELO) voor de EUR. Op basis hiervan wordt onder leiding van de CIO een verwervingsstrategie geformuleerd voor een gezamenlijk ELO voor de EUR. Vanaf najaar 2015 wordt deze ELO verworven, al dan niet via een aanbesteding. De nieuw verworven ELO moet (medio) 2017 geïmplementeerd zijn.

Voor de realisatie van plateau 2 (vernieuwd MyEUR) en het mede voorbereiden van plateau 3 zoekt de EUR een projectmanager (2,5 dag per week). Deze rapporteert aan de programmamanager Digitaal = Normaal. De bijlage bevat het PID voor dit plateau.
Bij goed functioneren, ligt het in de verwachting dat de projectmanager vervolgens leiding geeft aan de verwerving en implementatie van de nieuwe ELO voor de EUR (Plateau 3).

COMPETENTIES
Het realiseren van plateau 2 DLWO student vergt veel van de competenties van de te werven projectmanager. De volgende competenties zijn cruciaal:

•aantoonbare ervaring in het managen van hoog-complexe programma's en projecten, waaronder aantoonbare ervaring met dergelijke projecten in het universitair onderwijs.

•aantoonbare politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Het universitaire krachtenveld is complex. Faculteiten hebben een grote mate van autonomie. Politiek-bestuurlijke sensitiviteit is nodig om het project op basis van draagvlak te kunnen besturen.

•aantoonbare technische (architectuur) kennis op hoofdlijnen in het bijzonder op het gebied van applicatie-integratie. De DLWO-omgeving van de EUR integreert de diensten uit verschillende applicaties in één platform. De projectmanager kent deze techniek op hoofdlijnen en kan het gesprek hierover voeren met het realisatieteam en de architecten die bij het project betrokken zijn.

•aantoonbare communicatieve vaardigheden. De projectmanager moet in staat zijn om complexe zaken eenvoudig uit te leggen, en moet verschillende gremia van de EUR mee kunnen nemen in de gang van zaken in het project.

•deskundigheid ICT&Onderwijs. De projectmanager heeft aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van ICT&Onderwijs, specifiek heeft hij ook productkennis op het gebied van verschillende ELO-producten.

•ervaring in beschrijving en levering van e-diensten. De DLWO van de EUR is bedoeld om digitale diensten in een georganiseerde vorm beschikbaar te stellen aan een doelgroep. De projectmanager heeft kennis en ervaring op het gebied van beschrijving en levering van e-diensten.

•kennis en bij voorkeur ervaring met het ontwikkelen via de SCRUM methodiek.

kennis en ervaring met de LifeRay portaltechnologie is een pré.

PROFIEL

Werk- en denkniveau

WO

HBO of WO

afgestudeerd

>>Kennis (gecertificeerd) en ervaring met:
Prince2 practitioner
Scrummaster
Professional projectmanager

>>Minimaal 48 maanden ervaring op niveau 3 niveau. Geheel zelfstandig werkend, initieert verbeteringen, financiële en inhoudelijke eindverantwoordelijkheid ten aan zien van te realiseren resultaten en aansturen van projectteams

>>Minimaal 2 trajecten met lifetray portal

>>Minimaal 24 maanden ervaring als projectleider - adviseur in het hoger onderwijs

>>Minimaal 3 trajecten als implementatiemanager geleid

Interessant uurtarief, waarbij er buiten de btw alle kosten in het tarief vallen

OVERIGE AANGAANDE DE INZET

Start ASAP
De inzet 28 uur per week
inzet 3 maanden+
Verlenging met telkens 3 maanden
Opzegtermijn tussentijds 4 weken

Navraag van referenties kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Intake gesprekken

8 februari van 9.00 tot 11.30 en op 8 februari 15.00 tot 16.00 uur.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


5 reacties

 • Datum
  02-02-2016 23:59
  Plaats
  Ede

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  03-02-2016 11:58
  Plaats
  Utrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  03-02-2016 13:28
  Plaats
  Ophemert

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  05-02-2016 15:08
  Plaats
  Aalsmeer

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  07-02-2016 14:32
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten