Inspecteur Omgevingsvergunning

Intermediair
H Consultancy Groep b.v.
Geplaatst op
01-02-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Friesland
Reacties
0
Bekeken
816
Status
Gesloten
Referentie
wpjob-1312

Omschrijving

Voor een gemeente in Friesland zijn wij op zoek naar een Inspecteur omgevingsvergunning milieu, die risicoanalyses op bedrijfsniveau gaat maken en indien nodig gaat vertalen naar bedrijfsspecifieke toezichtplannen.

De sector Bouwen Wonen en Milieu (BWM) is één van de vijf sectoren binnen de dienst Stadsontwikkeling en –beheer. De sector BWM richt zich op de ontwikkeling en in stand houding van de kwaliteit van de bebouwde omgeving en het milieu. De sector houdt zich bezig met de gehele of gedeeltelijke uitvoering van de programma’s op het gebied van wonen, cultuur, milieu, energie en water. De sector bestaat uit drie teams: Advies & Ontwikkeling, Toezicht en Handhaving, en Bouwen, Milieu en Monumenten. Het team Toezicht en Handhaving heeft als werkgebied de bebouwde omgeving met thema’s als milieu, bouwen, slopen, brandveiligheid, monumenten en bodem.

Taken

Maken van risico analyses op bedrijfsniveau met risico’s, beoordelingspunten en bijbehorende toezichtmethode en frequentie
Administratief toezicht houden op basis van openbare en bedrijfsspecifieke documenten (inclusief het beoordelen van rapporten die naar aanleiding van de vergunning moeten worden ingediend, bijv. NRB toets)
Voorbereiden en uitvoeren van controles ter plaatse op basis van vergunningvoorschriften, rechtstreekse verboden, meldingen en/of de eisen uit het Activiteitenbesluit (of de gelijkwaardige voorzieningen)
Bevindingen rapporteren, overtredingen melden, optreden en ambtelijke vooraankondiging maken. Opstellen bezoekverslag/brief
Handhaven bij (opnieuw) geconstateerde overtredingen conform sanctiestrategie
Behandelen ongewone voorvallen 24 uur per dag, klachten, meldingen en verzoeken tot handhaven
Tijdig signaleren welke specialisten en/of juristen moeten worden ingeschakeld en hun bijdragen op relevantie, toepasbaarheid en benodigde diepgang beoordelen
Geluidmetingen bij evenementen en (horeca)controles in de avond- en nachtelijke uren.

Vereisten

HBO opleiding, richting Milieukunde;

Kennis van relevante wetgeving: Wet Milieubeheer, Wabo, Algemene Wet Bestuursrecht, basiskennis PGS
Meerdere jaren ervaring met de uitvoerende taken op het gebied van milieutoezicht en -handhaving binnen een gemeente of uitvoeringsdienst
Kennis van Key2vergunningen / MPM

Competenties

Zelfstandig
Realistisch
Kritisch
Flexibel

Bij het ontvangen van uw reactie (inclusief 2 referenties – zonder referenties wordt uw reactie voor deze aanvraag niet in behandeling genomen- ) gaat H Consultancy Groep b.v. er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend en daarmee onnodig werk verricht wordt.

 

 

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten