Senior projectleider Sharepoint / Office 365 met ervaring in onderwijs

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
04-02-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Leiden
Reacties
1
Bekeken
385
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Kandidaat is aangeboden en zal voortaan vanaf nu telefonisch of via de email op de hoogte gehouden worden.


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2547 opdrachten

Omschrijving

Periode

1-3-2016 t/m 28-2-2017

Omvang

Gemiddeld 32 uur per week

Datum persoonlijk gesprek

11-02-2016 13:00-16:00 gesprekken

Functie-inhoud/inhoud van de opdracht:.
Als tijdelijke aanvulling op de afdeling ICT projecten is de klant op zoek naar een Senior projectleider voor het project InSight.
“De werk- en leeromgeving mag zich in 2016 niet meer tot gebouwen en klaslokalen beperken, maar dient ook online een volwaardige leer- en werkomgeving (DWLO) te zijn.”
De klant staat aan de vooravond van grote veranderingen in de wijze waarop zij haar onderwijs ontwikkelt, aanbiedt en faciliteert. Digitalisering speelt hierbij een grote rol, zowel in de creatie van informatie als bij de publicatie en het bewaren (archiveren) ervan.
De doelstelling van het project InSight is het realiseren van een leer- en werkomgeving welke is gebaseerd op een “best of breed” concept. Het project realiseert een nieuw maar flexibel concept teneinde toekomstige ontwikkelingen “eenvoudig” te kunnen adopteren. Een leer- en werkomgeving voor het hoger onderwijs is immers nooit af, deze zal zich per definitie voortdurend moeten aanpassen aan onderwijskundige ontwikkelingen en inzichten, de technologie en aan de razendsnelle – vaak ook digitale- ontwikkelingen binnen de beroepsdomeinen. Dit project is reeds in 2015 gestart maar is door zijn iteratieve karakter nog niet gereed.

Het rode draad van het project is organisatie ontwikkeling en realiserende kracht. Zowel in de project fase als in de periode daarna. We ontwikkelen onszelf continue (agile en iteratief) en moeten dat gedrag adopteren. Een eerste belangrijke stap hierbij is het uitvoeren van een reeks van experimenten (pilots). Deze experimenten geven inzicht in de toegevoegde waarde, de wijze van toekomstige realisatie en de organisatorische impact (qua efficiency maar ook veranderingsinspanning).
Het project is verdeeld in acht verschillende tracks en de technische grondplaat waarop de hogeschool haar leer- en werkomgeving baseert is Microsoft Office 365.
Als senior projectleider ben je namens de stuurgroep en samen met de deel-projectleiders verantwoordelijk voor de richting en uitvoering van dit project. Je leidt en begeleidt het team en hebt continue afstemming met stakeholders vanuit het onderwijs en de centrale organisatie. Je bewaakt hier de balans tussen “de mogelijkheden van de organisatie”, de complexiteit van de opdracht en het behalen van voortgang.

De projectleider rapporteert aan de stuurgroep InSight. De vanuit het CvB gedelegeerd opdrachtgever voor dit programma is de Manager ICT.

Aantoonbare kennis van en ervaring met

 • Complexe organisatie ontwikkel programma’s /projecten met name binnen het hoger onderwijs;

 • Aansturen en laten ontwikkelen van multidisciplinaire en zelfsturende teams;

 • Concepten als product en dienstontwikkeling, digitaal samenwerken (zaakgericht werken, document gericht werken, communities), archiveren, metadateren, document structuurplan, Enterprise Service Bus;

 • Inrichten en/of optimaliseren van beheerorganisaties;

 • Typische onderwijssystemen en hun toepassing. Denk hierbij aan Blackboard Learn, Osiris, Syllabus+ maar ook aan SurfConext, Portals en Office 365;

 • Toepassing en aanbesteding van clouddiensten, contractering en uitbesteding;

 • Toepassing van de Selectielijst van de Vereniging Hogescholen (Archiefwet);

 • Methodieken als PRINCE2 Practitioner, Agile, Scrum en het talent deze op maat toe te passen;

 • Aanbestedingen (Europese aanbestedingen en meervoudig onderhandse aanbestedingen).

Vaardigheden

 Zelfstandig en zelfwerkend;
 Creatief en onconventioneel;
 Sterk organiserend vermogen, non directief leiderschap;
 Organisatie sensitief;
 Motiverend;
 Flexibel;
 Communicatief (zowel mondeling als schriftelijk sterk);
 Adviesvaardig;
 Analytisch;
 Stressbestendig;
 Doorzettingsvermogen.

Bijzonderheden wat betreft geheimhouding

Kandidaat zal een geheimhoudingsverklaring moeten accepteren en ondertekenen

 1. Heeft uw kandidaat ervaring met de realisatie van digitaal samenwerken middels SharePoint (On Premise of Office 365), zaakgericht werken, archiveren, metadatering, document structuurplan?

 2. Heeft uw kandidaat ervaring met de toepassing / transformatie naar de brede Office 365 functionaliteit en ontsluiting middels portalen, bij voorkeur in het hoger onderwijs

 3. Heeft uw kandidaat ervaring met complexe organisatie ontwikkel programma’s / projecten binnen het hoger onderwijs?

 4. Heeft uw kandidaat ervaring met typische onderwijssystemen als Blackboard Learn, Osiris, Syllabus+, hun positionering en hun toepassing?

 5. Heeft uw kandidaat ervaring met het realiseren van organisatiebrede en gedragen visieontwikkeling rondom de Digitale Leer en Werkomgeving en vertaling naar een strategische roadmap en projectuitvoering?

 6. Heeft uw kandidaat ervaring met de realisatie van digitale product en dienstontwikkeling in combinatie met clouddiensten, bij voorkeur in het hoger onderwijs?

 7. Heeft uw kandidaat ervaring met het inrichten en/of optimaliseren van beheerorganisaties?

 8. Is uw kandidaat Program Management Professional (PgMP) of Project Management (PRINCE2 practitioner) gecertificeerd en heeft uw kandidaat ervaring met het uitvoeren van werkzaamheden volgens deze certificeringen?

 9. Is uw kandidaat Agile / Scrum gecertificeerd en heeft uw kandidaat ervaring met het uitvoeren van projecten volgens deze methodieken?

 10. Heeft uw kandidaat ervaring met de aanbesteding, contractering, transitie naar en toepassing van clouddiensten, bij voorkeur in het hoger onderwijs

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  04-02-2016 16:21
  Plaats
  Maarssen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten