Interim Inkoopmanager

Opdrachtgever
Primatch BV
Geplaatst op
05-02-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
75
Op locatie
Tiel
Reacties
1
Bekeken
448
Status
Gesloten
Referentie
PRFBA02

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2554 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Interim Inkoopmanager Favorite Logistics B.V.

Favorite Logistics B.V. in Tiel zoekt op korte termijn een Inkoopmanager die op interimbasis de afdeling inkoop aanstuurt en een advies voor professionalisering en verbetering kan opstellen.

Bedrijfsprofiel
Favorite Logistics is onderdeel van Favorite Gifts, specialist en totaalleverancier van relatiegeschenken voor de zakelijke markt. Men heeft met ca. 330 medewerkers, een jaaromzet van ongeveer 65 miljoen euro een toonaangevende positie op de markt van promotionele artikelen. Favorite Logistics verzorgt alle ondersteunende taken ten behoeve van de diverse (verkoop)vestigingen in Europa.

De functie
De Inkoopmanager is verantwoordelijk voor de afdeling inkoop en geeft leiding aan 10 personen die verschillende disciplines (Inkoop Europe, Inkoop Azië, CSR, Assortimentsbeheer) beheersen. Doel van de functie is om een (passieve) afdeling om te vormen tot een pro actieve, flexibele inkoop afdeling die in staat is om aan interne SLA’s (vanuit de verkoopafdelingen) te voldoen en daarnaast ook in staat is om op een volume van kleine inkooporders toch inkoopvoordeel te behalen. Voor het professioneel en tijdig nakomen van afspraken met (interne en externe) klanten en leveranciers staat centraal is optimale benutting van processen en systemen essentieel. De aansturing geschiedt op procesregie, professionaliteit en ontwikkeling van de medewerkers en het samenwerken als team.

Passende kandidaten hebben kennis en ervaring met internationale handelsgoederen, beschikken over persoonlijke stevigheid en begrijpen de dynamiek in een ondernemend familiebedrijf. Men heeft een goed overzicht van de processen die door de afdeling lopen, hoe deze processen te beheersen zijn (meetbaarheid) en versneld kunnen worden; dit met behulp van het benutten van automatisering.

Plaats in de organisatie
De Inkoopmanager rapporteert aan 1 van de directieleden. Hij geeft leiding aan 10 FTE en staat daarnaast functioneel in verbinding met de afdelingen sales, marketing, logistiek en finance.

Functie-inhoud

 • Aansturing van de afdeling inkoop, waaronder wet- en regelgeving, inkoopadministratie en bijbehorende (ICT) processen

 • Onderhandelen met leveranciers over prijs en voorwaarden van individuele orders

 • Het accorderen van facturen, creditnota’s en condities en het verstrekken van inkooporders

 • Zorgdragen voor de juiste afhandeling van klachten, leveringsproblemen en kwaliteitsclaims naar leveranciers

 • Het verzorgen van maandelijkse rapportages (o.a. budget, kosten, marge en processen) en op basis van evaluatie en analyse het doen van verbetervoorstellen aan de directie

 • Aansturen van het team en de medewerkers waaronder functioneren, beoordeling, professionele ontwikkeling en personeelsadministratie

 • Het onderhouden van interne relaties en het zorgdragen voor goede afstemming en samenwerking met andere afdelingen

 • Het leidinggeven aan werkoverleg en deelnemen aan diverse (multidisciplinaire) overleggen

Opleidings- en ervaringseisen

 • HBO werk- en denkniveau en afgeronde opleiding binnen het vakgebied, aangevuld met NEVI 1 en/of 2 (of gelijkwaardig)

 • Minimaal 5 jaar ervaring met inkoopprocessen van handelsgoederen

 • Veel ervaring met leidinggeven, afdelingsmanagement en budgetverantwoordelijkheid

 • Affiniteit en bekend met ICT en bedrijfsinformatiesystemen

 • Kennis op het gebied van geldende Europese wet- en regelgeving en de interpretatie daarvan (o.a. certificatie, veiligheid, aansprakelijkheid)

 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pre

Favorite Logistics B.V. gaat rechtstreeks het contract aan met de interim kandidaat en wil graag op voorhand op de hoogte zijn van het uurtarief, bijkomende kosten en beschikbaarheid (graag vermelden).

Fovorite Logistics accepteert geen rechtstreekse reacties deze lopen via Boris Jonckers van de Familiebedrijven Adviesgroep. Uw complete reactie zal naar hem worden doorgezet!

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  16-02-2016 12:00
  Plaats
  son

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten