Fiscaal Specialist

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
06-02-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Westland
Reacties
2
Bekeken
298
Status
Gesloten
Referentie
BCFS584

Afrondingstoelichting

Bedankt voor je reactie. Je CV is beoordeeld, maar helaas kunnen wij je op basis van de gunningscriteria niet voorstellen bij de opdrachtgever
Wij wensen je veel succes met het vinden van een nieuwe opdracht. Hou daarvoor ook onze website in de gaten.

Hopende je voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,
Edgard Kosman
Becoss


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 30 opdrachten
 • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten

Omschrijving

Organisatie
Bouw mee aan de gemeente Westland De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar glastuinbouw is de gemeente Westland, belangrijke economische motor. Westland ligt tussen de grootstedelijke gebieden van Den Haag, Delft en Rotterdam aan de ene kant en de kust aan de andere kant. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht en ambitie, innovatie en professionaliteit; dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait. Bij de gemeente Westland werken 850 mensen. Wij zijn op zoek naar professionele medewerkers die naast vakbekwaamheid invulling kunnen geven aan de volgende kernwaarden: openheid, samenwerkingsgerichtheid, integriteit en verantwoording nemen. In onze lerende organisatie staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel en er zijn volop kansen om eigen ambities waar te maken.

De afdeling Bedrijfsvoering, Advies en Services (BAS) levert organisatie breed advies en ondersteuning op het gebied van: P&O, ICT, financiën, (documentaire) informatievoorziening, communicatie, applicatiemanagement, facilitaire en juridische zaken. In de toekomstvisie van de afdeling staan drie punten centraal: optimalisatie van de bedrijfsvoering, het centraal stellen van de klant (intern of extern) en verzakelijking van de relatie opdrachtgever-opdrachtnemer.

De afdeling streeft ernaar om als één loket te dienen voor alle interne klanten en voor alle disciplines die de afdeling BAS beheerst. Enkele competenties die de afdeling BAS typeren: resultaatgerichtheid, klantgerichtheid en flexibiliteit. Afdeling BAS voorziet de afdelingen binnen gemeente Westland van ondersteuning en advies op diverse vakgebieden met als doel het integraal adviseren en ondersteunen van de (interne) klanten op alle onderdelen van bedrijfsvoering. Team Financiële Administratie en Informatievoorziening (FAI) is verantwoordelijk voor de centrale financiële administratie, inclusief de personeels- en salarisadministratie van de gemeente Westland.

Opdracht

Als fiscaal specialist adviseer je organisatie breed op fiscaal gebied. De 5 hoofdtaken zijn

Organisatie brede fiscale advisering over BTW/BCF/VPB/Loonheffing/wetgeving. Het organisatie breed behandelen van en ondersteuning geven op complexe fiscale vraagstukken (fiscale vraagbaak);
Advisering op inrichtingsvraagstukken van het financieel pakket. Zorgen voor juistheid inrichting grootboek in relatie tot fiscale afwikkeling van administratieve vastlegging, de fiscale keuzes juist vastleggen;
Voor de korte termijn meehelpen inrichten van de vennootschapsbelasting in de financiële administratie
Ontwikkelen van uitvoeringsprocessen en assisteren bij het implementeren van nieuwe wetgeving op fiscale processen in de administratie organisatiebreed;
Toetsen op juistheid en volledigheid. Het ondersteunen van IC maatregelen op de volledige administratie in relatie tot juist gebruik, vastlegging en aangifte verwerking van BTW/BCF/VPB/Loonheffing aangiftes richting Belastingdienst;
Opzetten Horizon Toezicht in de Gemeente Westland.
Vereisten / knock-outcriteria
)

Gunningscriteria (weging)

Minimaal HBO werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde financiële opleiding op minimaal HBO-niveau (25%)
Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring in de laatste 10 jaar op gebied van fiscaliteit (20%)
Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring in de laatste 5 jaar met (gemeentelijke) belastingwetgeving op het gebied van BTW/BCF/VPB/Loonheffing (30%)
Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring in de laatste 5 jaar met inrichtingsvraagstukken van de financiële administratie. (20%)
Selectiegesprek in de tweede beoordelingsfase (5%)
Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan de genoemde criteria voldoet. De kandidaten worden vervolgens aan de hand van de scores die op de gunningscriteria zijn behaald gerangschikt. De tien kandidaten met de hoogste score op de gunningscriteria gaan door naar de tweede beoordelingsfase. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend om door te gaan naar de tweede beoordelingsfase.

In de tweede beoordelingsfase worden de cv’s van de betreffende tien kandidaten met elkaar vergeleken op basis van de gunningscriteria. De kandidaten die in deze vergelijking als beste worden beoordeeld, worden uitgenodigd voor een selectiegesprek, waarin wordt getoetst of de kandidaat voldoet aan de hierna te noemen competenties:

Nauwkeurig
Flexibel
Enthousiast
Klantgericht

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Begindatum z.s.m.
Einddatum 5 maanden later
Aantal uren per week 32

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  07-02-2016 09:45
  Plaats
  Roosendaal

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  07-02-2016 10:08
  Plaats
  drachten

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten