Functioneel Beheerder

Opdrachtgever
Infoprofs BV
Geplaatst op
09-02-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
IJmuiden
Reacties
3
Bekeken
284
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 240 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving

Het in teamverband uitvoeren van functioneel beheer van toepassingen ter ondersteuning van de dagelijkse planning en uitvoering van de productiestappen vanaf stalen plak tot en met gereedproduct in de werkeenheden Hot Rolled, Cold Rolled, Coated Products en Packaging van Tata Steel Europe (TSE)/IJmuiden.
Als Functioneel beheerder kun je business processen projecteren op bestaande en toekomstige toepassingen, business wensen vertalen in functionele specificaties en verbeteringen (ook in projectverband) in het beheergebied (laten) realiseren, testen en implementeren.
Daily planning&scheduling toepassingen ondersteunen TSE op 24x7 basis en deelname aan het consignatierooster is onderdeel van de functie.

Afdeling

Group Information Services Europe - IT Services Solution Support team Manufacturing.

Afdeling GIS SER ACE MMN MLE is verantwoordelijk voor ondersteuning van informatiesystemen voor de dagelijkse logistiek planning/ materiaalstroom-sturing en -volging (Level4) bij TSE IJmuiden. In je functie ben je intermediair tussen de business afdelingen (Supply Chain DP&S en de producerende werkeenheden bij TSE) en technische systeemondersteuning bij pakketleveranciers danwel GIS intern.
De (pakket)toepassingen voor dagelijkse planning zijn Betaplanner en Solver van PSI en GMP van OM Partners. De materiaal- volging en -sturingstoepassingen door GIS gebouwd en zijn technisch gerealiseerd op een mainframe platform in een COBOL/IMS/DB2 omgeving.
In lopende transitietrajecten bij Tata Steel worden momenteel ingrijpende wijzigingen / vervangingen op deze toepassingen voorbereid en dus ook de DP&S toepassingen.

Tata Steel eisen

Om onze uitdagende doelstellingen te behalen streven we binnen Tata Steel naar Functional Excellence. We willen de beste zijn in wat we doen en doen dit altijd veilig. Om dit waar te maken verwachten we van jou dat je een expert bent in je vak. Dat je altijd denkt en handelt vanuit de klantgedachte, je streeft naar het maximale resultaat. Je wilt jezelf, processen en producten continu verbeteren en gaat daarbij voor een optimaal en blijvend resultaat.

Functie eisen

Kennis van informatisering/automatisering minimaal HBO-niveau,
Kennis van mainframe georiënteerde ontwikkelomgeving (TSO/COBOL/DB2/IMS)
Kennis van logistieke/keten- en productieplanning is een pré (APICS/Supply Chain)
Kennis van manufacturing processen, systemen en architecturen (ISA95 is een pré)
Kennis van de relevante processen, organisatie en systemen in IJmuiden is een pré
Kennis van en ervaring met functionele ontwikkel- en -beheerprocessen in een industriële ICT- omgeving (ITIL v3)
VCA gecertificeerd of bereid dat te worden.

 • Belangrijke competenties zijn

Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, op verschillende niveaus, ook in het Engels.
Cognitief sterk in complexe omgevingen
Analytisch en conceptueel denkvermogen
Communicatief sturend en overtuigend

Beschikbaarheid

Inzet

per direct - voltijdsinzet - minimaal 1 jaar, maximaal 5 jaar.

Woonplaats/Reistijd

< 1 uur

Locatie

Tata Steel GIS, IJmuiden

Beoogde opdracht

Group Information Services is een werkeenheid van TSE, waar sinds 16 december 2015 een transitie programma naar een IT Partner model loopt, dat naar verwachting ca 1,5 a 2 jaar zal duren. Daarin zal het functioneel beheer van Manufacturing daily planning & scheduling (DP&S) toepassingen, gecontroleerd worden overgedragen aan de IT Partner voor Application Maintenance and Support: Tata Consultancy Services.

Afdeling GIS SER ACE MMN MLE heeft op dit moment een werklast, die met huidige bemanning niet verwerkbaar is binnen acceptabele doorlooptijden. Door hoog verloop en grote vraag om enhancements is kennis en ervaring beperkt beschikbaar. Met deze opdracht wil de afdeling haar capaciteit en kennis voor een periode van minimaal 1 jaar uitbreiden en borgen dat overdracht naar de IT Partner soepel verloopt.

Binnen de TSE afdeling Supply Chain DP&S loopt de komende 1,5 jaar een project waarin GMP schedulers worden vervangen door PSI Solvers.
In de productie werkeenheden Warmband, Koudband2, Coated Products en Packaging is een meerjarig programma gestart om de huidige maatwerktoepassing voor materiaalstroom -sturing en -volging te vervangen door een PSI MES pakket oplossing.
Deze programma’s zullen, bovenop de huidige werklast op de afdeling, om additionele ondersteuning vragen. .

Start

15-02-2016

Eind

30-06-2016

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  09-02-2016 11:11
  Plaats
  Bussum

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  09-02-2016 21:55
  Plaats
  Ede

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  07-03-2016 16:14
  Plaats
  Hoofddorp

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten