Projectmanager Externe Azure hosting

Intermediair
OneStopSourcing BV
Geplaatst op
09-02-2016
Periode
Niet relevant
Uurtarief
85
Op locatie
Den Haag
Reacties
3
Bekeken
358
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Beste Freelancer,

Bedankt voor jouw reactie.

Inmiddels kunnen wij laten weten voor deze opdracht de geschikte kandidaat gevonden te hebben.

Wij hopen je in de toekomst opnieuw van dienst te kunnen zijn.

Met vriendelijke groeten,

OneStopSourcing


TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 241 opdrachten
 • Yacht bv 30 opdrachten

Omschrijving

Voor onze eindklant in Den Haag zijn wij op zoek naar een Projectmanager Externe Azure Hosting. Het betreft een opdracht met een flexibele invulling wat betreft het aantal uren per week. Je start zo snel mogelijk en de eerste fase waarin je zal worden ingezet zal ongeveer 100 uur betreffen. In deze 100 uur zal je een PID schrijven. Na goedkeuring zal je worden ingezet op het vervolg van het project (initiatiefase en uitvoering).

Projectbeschrijving

Onze klant heeft een aantal applicaties extern gehost. Het gaat hierbij met name om de contentmanagementsystemen van de verschillende websites van de klant. De huidige omvang van de externe hosting betreft 87 virtuele servers (allen Linux gebaseerd) met een beperkt aantal aanvullende diensten (firewall, back-up, mirroring, varnish, loadbalancing, security updates, SURFconext-koppeling, Azure-AD-koppeling).

Het huidige contract met de hostingprovider loopt af en moet worden aanbesteed. Aangezien de klant al geheel over is op Office365 willen zij dit moment ook meteen aangrijpen om de hosting in Microsoft Azure onder te brengen. Omdat de benodigde kennis (bijvoorbeeld over Linux) en capaciteit niet intern beschikbaar is, willen zij een beheerpartij aantrekken die de Azure-hostingomgeving voor haar gaat beheren.

Voor de selectie van de beheerpartij, de inrichting van de Azure-hosting en de migratie van de huidige omgeving naar de nieuwe omgeving wordt een project gestart. Doel van het project is dat de huidige applicaties/websites beheersbaar in de nieuwe Azure-omgeving werken en dat hier in de toekomst gemakkelijk applicaties aan toegevoegd kunnen worden. De resultaten van dit project zijn dus:

 • Een contract met een beheerpartij die het beheer van de Azure-omgeving ten behoeve van de hosting op zich neemt. NB: Het gaat niet om het beheer en onderhoud van de applicaties/websites zelf, hiervoor worden contracten gesloten met andere partijen.

 • Een ingerichte Azure-omgeving met bijbehorende beheerafspraken tussen alle interne en externe beheer- en onderhoudspartijen, zodat de continu├»teit van de applicaties/websites is gewaarborgd en er gemakkelijk applicaties aan toegevoegd kunnen worden.

 • De migratie van de betreffende applicaties/websites naar de nieuwe Azure-omgeving.

Binnen dit project zullen dan ook de volgende activiteiten moeten worden ondernomen

 • Het uitwerken van een (hoogniveau) ontwerp van (het beheer van) de hostingoplossing wat inzicht geeft in :

o wat vanuit Azure wordt afgenomen;
o wat de beheerpartij moet leveren;
o wat de klant zelf moet verzorgen;
o wat de beheer- en onderhoudspartijen van de applicaties moeten verzorgen.
Hierdoor is het duidelijk waar de beheerscheidingen liggen en wat dus onderdeel moet zijn van de aanbesteding van de beheerpartij en waar de verantwoordelijkheid ligt van anderen.

 • Het uitwerken van een Plan van Aanpak (PID) gebaseerd op dit ontwerp zodat er inzicht is in de geplande kosten, tijd en kwaliteit en de aanpak van dit project.

 • Een onderhandse aanbesteding uitvoeren voor de hostingbeheerpartij.

 • Het inrichten van Azure-omgeving en migreren van de bestaande applicaties inclusief het inrichten van de beheerafspraken.

De opdracht

Voor dit project zijn wij op zoek naar een projectleider die dit project gaat trekken. In eerste instantie zal er conform PRINCE2 een PID moeten worden opgesteld. Onderdeel hiervan zal het ontwerp van (het beheer van) de hostingoplossing moeten zijn omdat anders geen goede inschatting te maken is. Daarna volgt een goedkeuringstraject en zal het project conform de PID uitgevoerd moeten worden. De opdracht wordt dan ook in twee delen opgedeeld: Planvorming (initiatiefase) en uitvoering.

Gewenste kennis/vaardigheden

We zijn op zoek naar een stevige projectmanager met een sterke technisch inhoudelijke achtergrond op het gebied van hosting. Projectmatige ervaring met de inkoop van hosting en beheer dient hier onderdeel van te zijn.

Vereiste kennis en vaardigheden

 • Projectmanagement conform PRINCE2 van ICT-projecten.

 • Communicatief sterke persoonlijkheid.

 • Initiatiefrijk en uit eigen beweging gedreven het resultaat te halen.

 • Ervaring met het beheer van hosting op basis van Azure bij voorkeur Linux gebaseerd.

 • Ervaring met inkoop van hosting en beheer (ook inhoudelijk).

 • Ervaring met de aansturing van externe leveranciers.

 • Ervaring met migratietrajecten voor hosting.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  09-02-2016 12:04
  Plaats
  Almere

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  09-02-2016 13:02
  Plaats
  Capelle aan den Ijssel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  15-02-2016 15:02
  Plaats
  Le

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten