Adviseur risicomanagement waterschap

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
09-02-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Tiel
Reacties
0
Bekeken
407
Status
Gesloten
Referentie
IGB58375827

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2544 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
Wij zoeken een adviseur risicomanagement met ervaring binnen infrastructurele projecten (waterbouw / wegenbouw), gerealiseerd volgens een innovatieve contractvorm met systeemgerichte contractbeheersing voor een dijkversterkingsproject.

Wie?

Onze opdrachtgever is een waterschap in Gelderland.

Het waterschap beheert en onderhoudt circa 1.100 km waterkering in het rivierengebied en is daarmee landelijk gezien een hoofdrolspeler. Met het huidige programma dijkversterking en de toekomstige veiligheidsopgave hoog water ligt er nog veel werk in het verschiet. Het uitvoeren van projecten gebeurt bij het waterschap volgens het principe van integraal projectmanagement. Daarnaast worden marktpartijen, door het toepassen van geïntegreerde contracten, al in een vroegtijdig stadium bij ontwerp en realisatie betrokken. In verband met het ruime werkaanbod zoekt het waterschap een (ervaren) adviseur risicomanagement voor de projecten dijkversterking en eventuele andere projecten in de grond, weg- en waterbouw binnen de afdeling.

Als adviseur risicomanagement komt u te werken binnen de projectenafdeling Weg- en Waterbouw en neemt deel of adviseert in een (of meerdere) projectteam(s) en dan met name de dijkversterkingsprojecten Wolferen-Sprok (WOS) en Neder Betuwe. Deze HWBP-projecten Wolferen Sprok (WOS) en Neder Betuwe zijn nieuwe projecten die zich in de Verkenningsfase bevinden. Voor WOS is het Plan van Aanpak gereed terwijl voor Neder Betuwe dit nog opgestart dient te worden.

Voor beide projecten wordt de IPM-rollensystematiek gehanteerd. Het plan van aanpak voor het dijkversterkingsproject WOS is per 1 oktober jongstleden gereed gekomen. Het dijkversterkingsproject Neder-Betuwe start medio januari 2016 met de verkenningsfase. Voor beide projecten wordt een ervaren risicomanager gevraagd die naast de senior projectbeheerser de werkzaamheden in het kader van projectbeheersing gaat uitvoeren en daarnaast een adviserende rol vervult.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent met de IPM-teamleden in gesprek over risico’s die het behalen van projectdoelstellingen in de weg staan.

 • U maakt hiervoor afspraken met de IPM-teamleden en voert risicoanalyses uit.

 • U brengt risico’s in kaart, levert kennis aan de manager projectbeheersing, zodat deze actueel is en continue zicht heeft op de risico’s voor het project.

 • U brengt samen met de manager projectbeheersing en de IPM-teamleden oorzaken in kaart en formuleert maatregelen om risico’s en gevolgen te beheersen.

 • U bereidt hiervoor challenge-gesprekken voor, brengt mogelijke weerstanden van stakeholders in kaart en probeert deze zo goed mogelijk weg te nemen.

 • U adviseert in de projecten over de risico’s.

 • U bent beheersmatig en adviserend bezig op het gebied van risicomanagement en kostenmanagement.

 • U draagt actief bij aan een verdere verbreding van het vakgebied Projectbeheersing.

Eisen

 • U beschikt over een hbo werk- en denkniveau met het afronden van een opleiding op het gebied van civiele techniek en/of watermanagement en/of bedrijfskunde.

 • U beschikt over minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als adviseur risicomanagement waarbij het beschikken over aantoonbare kennis van en vaardigheden met betrekking tot risicomanagement in dijkversterkingsprojecten een pré is.

 • U hebt ervaring binnen infrastructurele projecten (waterbouw / wegenbouw), gerealiseerd volgens een innovatieve contractvorm met systeemgerichte contractbeheersing.

 • U hebt kennis van en aantoonbare ervaring met het MS-office pakket en Relatics.

 • U hebt kennis van en ervaring met de RISMAN-methode.

 • U beschikt over SSK-ervaring en ervaring met Riskmanagement.

 • U kunt makkelijk schakelen met IPM-rolhouders.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Regio Tiel

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 16 uur per week. Deze functie is op projectbasis voor een periode van een jaar, met een optie tot verlenging. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór donderdag 18 februari aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten