Junior assistent ruimtelijke ordening

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
09-02-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Rotterdam
Reacties
0
Bekeken
212
Status
Gesloten
Referentie
IGB58375831

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2547 opdrachten
 • Yacht bv 30 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een junior assistent ruimtelijke ordening met kennis van programmatische vraagstukken en ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken en vrije tijd.

Wie?

Onze opdrachtgever beheert en ontwikkelt het Rotterdamse haven- en industriegebied.

U bent werkzaam voor de inhoudelijk coördinator ruimtelijke vraagstukken van het Merwe-Vierhavengebied (M4H).

Onze opdrachtgever en gemeente Rotterdam werken hier samen om het havengebied te transformeren tot een aantrekkelijk en divers stedelijk gebied. M4H zit in een fase van zowel kaderstelling als uitvoering van concrete projecten. De grote lijn van de ontwikkelrichting is bepaald, maar vraagt nog uitwerking op verschillende schaalniveaus.

Op regionaal niveau is dat de betekenis van M4H als onderdeel van hét Rotterdam innovation district binnen het traject Next Economy en ondernemingsstrategie Havenbedrijf. Op stedelijk niveau is dat de uitwerking van het bid voor de World Expo 2025, waarin M4H als mainvenue fungeert. Op gebiedsniveau is dat het uitwerken van het ruimtelijk kwaliteitskader naar een ontwikkelagenda voor de buitenruimteopgaven en beeldkwaliteitsrichtlijnen voor projecten, het beoordelen van initiatieven en een verkenning naar experimentele woningbouw, maar ook  een verdere doorwerking van de ontwikkelstrategie op deelgebieden, onder andere programmatische inkleuring en het zoeken naar de juiste marktbenadering.

Bij het tot uitvoering brengen van concrete projecten gaat het onder andere om faciliteren van initiatieven door (her)ontwikkeling van vastgoed, verplaatsen van bedrijven, ingrepen in de buitenruimte et cetera. De focus van de werkzaamheden ligt op het schaalniveau van het gebied en de daaronder vallende deelgebieden, maar vraagt soms ook inbreng op concreet projectniveau.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U hebt een brede kijk op ruimtelijke ontwikkelingen die deze kan vertalen in planologische mogelijkheden.

 • U ondersteunt bij het opstellen van de deelgebied strategieën en het prioriteren van buitenruimte opgaven.

 • U ondersteunt bij het beoordelen van initiatieven, uitdenken van de woonstrategie en zogenaamde speciale projecten zoals kansen voor hergebruik van materialen en afval.

 • U legt de inhoudelijke verbinding tussen verschillende ruimtelijke vakgebieden (wonen, stedenbouw, economie, verkeer) en kunt als generalist schakelen tussen die vakgebieden.

 • U opereert op strategisch en tactisch niveau, met gevoel voor operationalisering, zodat plannen ook daadwerkelijk tot uitvoering komen.

Eisen

 • U hebt een wo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde opleiding op het gebied van ruimtelijke ordening / planologie / stedenbouw of bijvoorbeeld sociale geografie.

 • U hebt maximaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare job.

 • U hebt kennis van programmatische vraagstukken en ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken en vrije tijd.

 • U hebt gevoel voor processen en besluitvorming.

 • U bent vaardig in het maken van analyses en het visualiseren ervan.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Rotterdam

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 32 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind september 2016, met een optie tot verlenging. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór vrijdag 12 februari aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten