Adviseur inkoop en contracten

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
09-02-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Rijswijk
Reacties
0
Bekeken
515
Status
Gesloten
Referentie
IGB58423366

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2570 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een adviseur inkoop en contracten met ervaring in uitvoerende, ondersteunende adviserende werkzaamheden op inkoop- of contractgebied. zoals het begeleiden van EU-aanbestedingen en complexe contracten.

Wie?

Onze opdrachtgever is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Water Verkeer en Leefomgeving (WVL) ontwikkelt voor Rijkswaterstaat de visie op zijn netwerken en onze leefomgeving. Er wordt met die visie aangegeven hoe de 3 netwerken van Rijkswaterstaat (hoofdwegennet, hoofdvaarwegennet en hoofdwatersysteem) zich moeten ontwikkelen, welke kwaliteit ze aan hun gebruikers leveren en welke zorg aan de leefomgeving moet worden besteed.

WVL is tevens verantwoordelijk voor het overzicht van de kennisbehoefte bij Rijkswaterstaat nu en in de toekomst. In dit kader heeft Rijkswaterstaat bij WVL de taak neergelegd om voor geheel Rijkswaterstaat de inkoop van kennis te organiseren. WVL wordt daarmee voor de kenniswereld - universiteiten, kennis- en onderzoeksinstituten, koepelorganisaties binnen de kenniswereld en dergelijke-  het gezicht van en eerste aanspreekpunt bij Rijkswaterstaat en de opdrachtgever namens Rijkswaterstaat.

Naast het inkopen van kennis, stimuleren ze het delen van beschikbare kennis met collega's en ook met externe partijen. Dit laatste doen we onder andere door te participeren in samenwerkingsverbanden, het vormen van strategische allianties met partners uit de kenniswereld en het stimuleren van kennisontwikkeling en innovatie met en bij marktpartijen. Door duurzaam en strategisch samen te werken aan onze prestaties dragen we bij aan een bereikbaar, veilig en leefbaar Nederland.

De afdeling Kennisinkoop is een van de 4 afdelingen binnen de directiebedrijfsvoering en kennisinkoop van WVL. De afdeling Kennisinkoop is naast Aanleg en Onderhoud, Informatievoorziening, Bedrijfsvoering een afzonderlijk inkoopdomein Kennis binnen Rijkswaterstaat en daarmee verantwoordelijk voor de kennisinkoop Rijkswaterstaatbreed. 

De afdeling Kennisinkoop uniformeert en centraliseert de inkoop van kennis en vergroot de professionaliteit van de kennisinkoop binnen Rijkswaterstaat. De kennisinkoop betreft het betrekken en uitwisselen van kennis bij kennis- en koepelorganisaties zoals de Unie van Waterschappen, universiteiten, TNO, DLO en Deltares maar ook binnen de commerciële kennismarkt, zoals ingenieursbureaus.

De afdeling ontwikkelt en coördineert strategische inkoop van kennis, monitort ervaringen en ontwikkelingen bij de overheid en in de markt. Hiermee wordt de markt optimaal benaderd, het beleid beter gevoed en het inkoopinstrumentarium daarop aangepast.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent verantwoordelijk voor de uitvoering, ondersteuning, analyses en advisering bij het inkoop- en contractmanagementproces / contracteringsproces op het gebied van inkoopdomein Kennis.

 • U bent samen met de inhoudelijk deskundige binnen Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor de totstandkoming van contracten.

 • U onderhandelt met (markt)partijen waarin u hen onder andere adviseert over de vorm en inhoud van de af te sluiten (complexere) contracten.

 • U analyseert contracten die afgesloten gaan worden en beoordeelt deze op potentiële juridische en commerciële risico’s.

 • U adviseert in dit kader over de maatregelen om deze risico’s te beperken en te beheersen.

 • U realiseert het afsluiten van de meer uitgebreide inkoopcontracten op basis van procedure (meervoudig) onderhands of aanbestedingen.

 • U weet (na analyse van het technische vraagstuk bijvoorbeeld het al dan niet opstellen van het inkoopplan of toetsplan) raad met minder gangbare en nieuwe zaken en problemen en komt hiervoor met passende alternatieven, ontwerpen en adviezen.

 • U werkt nauw samen de inhoudelijk deskundige en de opdrachtgever.

 • U fungeert als vraagbaak voor inkoop- en contractzaken.

 • U onderhoudt actief contacten met stakeholders op het gebied van kennisinkoop.

 • U realiseert een juist informatieniveau over afgebakende onderdelen van het inkoop- en contractmanagement / contracteringsproces en communiceert hierover.

 • U levert een essentiële bijdrage aan het verbeteren van Rijkswaterstaat als inkooporganisatie. Dit doet u door uw kennis up to date te houden en deze kennis in te zetten om de inkoop- en contracteringsprocessen binnen Rijkswaterstaat verbeteren.

 • U signaleert, analyseert ontwikkelingen die de uitvoering van het inkoop- en contractproces kunnen beïnvloeden en u adviseert hierover.

Eisen

 • U hebt een afgeronde hbo-opleiding in relevante richting.

 • U hebt een inhoudelijke basisopleiding op het gebied van inkoop en contracten (NEVI).

 • U hebt kennis van de van toepassing zijnde informatiesystemen zoals Tenderned.

 • U hebt minimaal 2 jaar relevante ervaring in uitvoerende, ondersteunende adviserende werkzaamheden op inkoop- of contractgebied zoals het begeleiden van EU-aanbestedingen en complexe contracten.

 • U bent VCA-gecertificeerd.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Rijswijk / Lelystad

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 32 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2016, met optie tot verlenging. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór maandag 15 februari aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten