java informatie architect senior

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
09-02-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
484
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 243 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Gewenste startdatum 18 februari 2016
Einddatum (of zoveel eerder als mogelijk) 31 december 2016 Gemiddeld 32 uren per week

Geplande datum gesprek: Woensdag 17 februari

Zorginstituut Nederland is zowel een advies- als uitvoeringsorganisatie voor de wettelijke ziektekostenverzekeringen: de Zvw en de Wlz. Zorginstituut Nederland heeft een belangrijk aandeel in het op peil houden van de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de Nederlandse gezondheidszorg.
Het belang van een goede informatievoorziening is de afgelopen jaren sterk toegenomen: klant- en werkproces worden in toenemende mate ondersteund door de kwaliteit en toegankelijkheid van de onderliggende informatie. Verder is informatie ook bepalend bij het tot stand komen van beleidskeuzes, het verantwoorden van bestedingen en het sturen van de ketens. Het is daarom van belang dat alle partijen in de keten met elkaar intensief samenwerken om de inrichting en onderlinge samenhang van de informatievoorziening én onderliggende technische voorzieningen te borgen.
Als het gaat om de informatievoorziening maken ketenpartners van het Zorginstituut gebruik van de standaarden iWlz, iWmo en iJw. Er is een integrale informatievoorziening nodig omdat door de veranderingen in de zorg klanten met een zorg- en ondersteuningsvraag in toenemende mate te maken zullen krijgen met meerdere ketens en organisaties. Interoperabiliteit van systemen en gegevens over de verschillende domeinen heen is dan ook belangrijk om klanten integraal te kunnen ondersteunen. Het doel van een integrale informatievoorziening is een keten waarin zowel klant als professional optimaal ondersteund worden door de informatievoorzieningfunctie en waarbij de beschikbare informatie beleid, sturing en verantwoording mogelijk maakt. Hierdoor kunnen administratieve lasten verlaagd worden, professionals klanten beter ondersteunen en krijgen cliënten gebruikersgemak en inzicht als het gaat om Wlz, Wmo en/of Jeugdwet dienstverlening.

Zorginstituut Nederland is een onafhankelijke en deskundige beheerder van standaarden en keteninformatisering. Dit doet het Zorginstituut voor ketenpartners binnen Wlz en 2015 ook voor ketenpartners binnen de Wmo en de Jeugdwet. Om deze taak te vervullen ontwikkelt en onderhoudt Zorginstituut Nederland producten en diensten waarmee de keteninformatisering wordt gerealiseerd. Dit wordt gedaan in een team van ongeveer 20 mensen dat in het afgelopen jaar flink gegroeid is. Ten behoeve van de positionering van de informatievoorziening en architectuur is het team op zoek naar een informatie architect.

Omschrijving van opdracht, beschrijving van werkzaamheden
Van de informatie architect wordt een proactieve rol verwacht wanneer het gaat om de toepassing van technologische ontwikkelingen in de vorm van nieuwe ideeen, nieuwe ontwerpen en initiatieven. Bijvoorbeeld op het terrein van netwerkomgeving en architectuur. Een informatiearchitect die ervaring heeft met netwerkomgevingen in zowel overheid als niet-overheid, heeft onze voorkeur om ook te kunnen spiegelen aan andere domeinen. De informatiearchitect is aanspreekpunt op het gebied van architectuur en is expert met JAVA, CASE en XML. De informatie architect is bij uitstek betrokken bij vraagstukken op het gebied van keteninformatisering. Daarnaast zal de informatiearchitect betrokken zijn bij aanbestedingen rondom de technische diensten die het team levert.

Minimaal HBO werk- en denkniveau
Minimaal 5 jaren aantoonbare werkervaring als architect
Minimaal 12 jaar kennis en ervaring met Ontwikkelingtools en JAVA
Ervaring met werken in een complexe bestuurlijke omgeving

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  12-02-2016 19:31
  Plaats
  Heek

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten