Functioneel Beheer - Business data steward

Opdrachtgever
Helion IT
Geplaatst op
10-02-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
1
Bekeken
250
Status
Gesloten

Omschrijving

Voor onze klant waarvoor wij al meerdere kandidaten hebben geplaatst zijn wij op zoek naar een

Functioneel Beheer - Business data steward

Verantwoordelijk voor de

 • verbetering van datakwaliteit

 • het effectieve gebruik van data in online kanalen en klantbediening

 • borgen van data-integriteit

Kwaliteit van data, bijvoorbeeld klant en productdata, bepaalt in belangrijke mate de juiste werking van alle gebruik, verkoop- en servicefuncties in de diverse online-kanalen en klantbedieningssystemen van de lokale banken. Daarmee heb je als Business Data steward een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat klanten en lokale banken optimaal gebruik kunnen maken van onze dienstverlening als bank. Dat doe je door de issues in kaart te brengen, de juiste monitoring-tools in te richten, en root cause analyses uit te voeren. Dit leidt tot verbetervoorstellen die je samen bij verschillende Agile teams laat realiseren. Daarnaast ben je initiatiefnemer voor het uitzetten van datakwaliteit activiteiten die bij de banken worden afgehandeld.

In dit proces werk je samen met verschillende stakeholders:

 • Business Unit Data steward

 • Executive Data steward

 • Data Quality board

 • Product Owner(s)

 • Agile teams

Je acteert binnen het Data governance model conform het model DAMA (zie Datamanagement Association) waarbij de besturing is belegd bij Data Quality Committee en Data Quality board. De DQ-board is verantwoordelijk voor de prioritering van de verbeteractiviteiten en vindt plaats in nauwe samenwerking met IT.

De Business Data steward is gepositioneerd bij de afdeling Channel Management Services, team Functioneel Beheer.

Onze afdeling
De afdeling Cross Channel Klantinteractie heeft tot doel de optimale cross channel klantbeleving te realiseren door de kennis van geavanceerde data en interactie marketing mogelijkheden te bundelen met marktmeesterschap. Belangrijkste doelgroep in de online dienstverlening zijn onze particuliere klanten en het midden- en kleinbedrijf. Daarnaast ondersteunen wij de lokale banken in hun dienstverlening naar dezelfde klantgroepen. Cross Channel Klantinteractie bestaat uit 4 afdelingen, waaronder de afdeling Channel Management Services.

De afdeling Channel Management Services is verantwoordelijk voor de juiste werking van de functionaliteit in de kanalen. Om zo de multichannel klantbediening en de ondersteuning hierop goed te laten werken. . De afdeling vervult daarnaast een service rol voor het fundament en de randvoorwaarden waarbinnen de activiteiten van lokale banken en CCK succesvol kunnen zijn. Ook wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de visie en de sturing op het programma bedrijf binnen de dienstverleningsketens.

Wij vragen

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring met CRM en/of bankproducten en diensten

 • Affiniteit met IT

 • Affiniteit met datakwaliteit

 • Professionele kennis en aantoonbaar vak specialisme CRM

 • Ervaring in werken met multidisciplinaire teams

Locatie

Utrecht

Uren

36

Startdatum

01-03-2016

Einddatum

31-12-2016

Deadline

12-02-2016 om 08:00 uur

Graag ontvangen wij van geschikte kandidaten een CV in Word formaat, een korte motivatie, het uurtarief incl. reiskosten excl. btw en eventuele geplande vakanties.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  11-02-2016 12:44
  Plaats
  Naarden

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten