Senior adviseur omgeving / communicatie

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
11-02-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
824
Status
Gesloten
Referentie
IGB58599945

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2562 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een senior adviseur met ervaring met omgevingsmanagement, waaronder stakeholdermanagement, relatiemanagement, vergunningenprocessen, borgen belang omgevingsaspecten tijdens ontwerp en uitvoering.

Wie?

Onze opdrachtgever is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze uitvoeringsorganisatie bevordert de vlotte en veilige doorstroming van het verkeer op de weg en het water. Veiligheid, doorstroming, comfort en betrouwbare informatievoorziening zijn hierbij sleutelwoorden.

Het program ma Ruimte voor de Rivier voert rivierverruimende maatregelen uit om de afvoercapaciteit van de grote rivieren te vergroten. Deze projecten zorgen er voor dat de waterstanden bij hoge rivierafvoeren het  Maatgevend Hoogwater (MHW) niet overschrijden. Een van de maatregelen die ze uitvoeren om de  doorstroming van het water te verbeteren, is programma Stroomlijn. Via dat programma wordt begroeiing verwijderd op die plekken in de uiterwaarden waar dit het meeste effect heeft. Die werkzaamheden worden niet door Rijkswaterstaat zelf uitgevoerd, maar door 4 gespecialiseerde bureaus, samen met eigenaren en beheerders, langs alle grote riviertakken in Nederland. Elk bureau behartigt een specifieke riviertak.

Het programma Stroomlijn wordt uitgevoerd door een projectteam binnen het programmabureau Ruimte voor de rivier. Dat bureau is opgericht om regie te voeren over alle planstudies en de realisatie van de maatregelen. Het projectteam bestaat uit een IPM-team dat wordt ondersteund door diverse adviseurs. Er wordt intensief samengewerkt met regionale partners (waterschappen, gemeenten en provincies), rijkswaterstaatcollega’s en aannemers.

Omgevingsmanagement heeft een belangrijke rol in de risicobeheersing van de contracten die voor programma Stroomlijn zijn gesloten. Het gaat om heel veel ingrepen op terreinen van derden in het gehele rivierengebied. Programma Stroomlijn is een omgevingsgevoelig programma door vereiste instemmingen met de ingreep van terreineigenaren, proces met betrekking tot vergunningen, en het onderhouden van contact houden met belangenorganisaties en dergelijke. Daarom ligt voor omgevingsmanagers in dit programma een forse rol.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U ondersteunt de IPM-rolhouder met betrekking tot een of meer contracten als gebiedsadviseur.

 • U toetst vanuit die rol ontwerpen en andere documenten van de opdrachtnemer en bereidt gesprekken met stakeholders voor.

 • U bent verantwoordelijk voor de voorbereiding met betrekking tot diverse besluitvorming.

 • U helpt om issues tot besluitvorming te brengen. Daarnaast kunnen specifieke thema’s, zoals het coördineren van gedoogbeschikkingen bij de adviseur belegd worden.

 • U houdt stakeholderanalyses bij.

 • U geeft advies inzake (externe) ontwikkelingen die de uitvoering van de projecten kunnen beïnvloeden.

 • U toetst ontwerpen en andere documenten van de opdrachtnemer.

 • U pakt specifieke thema’s op zoals het coördineren van gedoogbeschikkingen.

 • U legt de nodige verbindingen binnen de Rijkswaterstaatorganisatie - de afstemming tussen het projectgebonden en het relatiemanagement vanuit de staande organisatie.

Eisen

 • U hebt minimaal hbo werk- en denkniveau en 5 jaar relevante werkervaring.

 • U hebt kennis van de (werkprocessen van de) Rijkswaterstaatorganisatie.

 • U hebt kennis van en ervaring met omgevingsmanagement, waaronder stakeholdermanagement, vergunningenprocessen, borgen belang omgevingsaspecten tijdens ontwerp en uitvoering.

 • U hebt ervaring met betrekking tot het adviseren en voorbereiden van besluitvorming (ambtelijk, bestuurlijk).

 • U hebt kennis van en ervaring met risicogestuurd werken en werken in een dynamische projectomgeving.

 • U hebt ervaring met het werken met contractpartners, en contractsturing op basis van systeemgerichte contractbeheersing (SCB).

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Utrecht / Arnhem

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 32 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2016, met een optie tot verlenging. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór donderdag 18 februari aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten