Developer back-end en/of iOS en/of front-end (JavaScript)

Freelancer
Rudi Angela
Geplaatst op
13-02-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
70
Op locatie
Amsterdam
Reacties
6
Bekeken
833
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Hartelijk dank voor de reactie. Wij hebben een keuze gemaakt.


TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Helion IT 161 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Wij zijn een systeem aan het ontwikkelen gericht op het optimaliseren van je persoonlijk functioneren. Het systeem zal bestaan uit

 • Een backend die op een SQL database is aangesloten (momenteel PostgreSQL) en die via een REST koppeling met de buitenwereld praat.

 • Een web browser frontend die via REST aan de backend is gekoppeld. Wij denken aan een client side (in-browser) applicatie die kan worden uitgevoerd met Angular, Ember, React of een andere gangbare frontend technologie.

 • Een iOS app, die een deel van de functionaliteit op de iPhone ontsluit. Met name gaat het hier om het voeren van een gesprek (spraak) met een chatbot in de backend (a la Siri, maar).

De gebruiker kan via de app of in een webbrowser inloggen op zijn omgeving in het systeem om te werken aan zijn doelen en uitdagingen. Gebruikers zullen in beperkte mate zaken met elkaar kunnen delen.

Momenteel wordt nog gewerkt aan een aantal specificatie-documenten

 • Een functioneel ontwerp

 • Een technisch ontwerp, waarin van de database het datamodel is beschreven a.h.v. ERD-diagrammen. De REST-koppeling wordt gespecificeerd met Swagger (JSON-Schema).

 • Voor zowel de app als de web frontend worden momenteel de schermen en interacties uitgewerkt door een UX-designer.

 • Een grafische designer levert de layouts in HTML/CSS.

Verder hebben we een prototype backend (met Java), meer als proof-of-concept, waarin je de chatbot gesprekslogica kunt vastleggen, via een webapplicatie (web UI in de browser). Daarnaast is in de backend een chatbot ingebouwd die via REST communiceert.
Ook hebben we een prototype van de app, waarin de gebruiker met spraak gesprekken kan voeren met de chatbot. De app maakt gebruik van een commerciële webservice om de door de gebruiker ingesproken tekst om te zetten naar tekst, voordat het naar de chatbot gaat. Andersom wordt het antwoord van de chatbot via de webservice omgezet in spraak. Dit vereist native implementatie en het huidige prototype is uitgevoerd in Objective-C.

De huidige developer die alleen was ingehuurd om prototypes te maken gaat het team verlaten nu die fase is afgerond. Nu zoeken we developer(s) die het echte systeem kunnen realiseren.

Om het systeem te bouwen hebben zijn we op zoek naar de volgende expertises

1- Backend development: database-koppeling, SQL, RDBMS (bijv. PostgreSQL), REST-koppeling, JSON-Schema, sessie-management met authenticatie, installatie en deployment (bij voorkeur Linux of Windows Server). We hebben een voorkeur voor Java, maar als je de volledige backend verzorgt maakt het ons niet veel uit.

2- iOS app development

Objective-C, REST met JSON.

3- Web frontend development

Bedrevenheid met minstens één JavaScript applicatie framework

Idealiter zouden we een developer willen vinden die over alledrie de expertises beschikt, maar we weten niet hoeveel van zulke duizendpoten rondlopen. Wij zoeken daarom iemand die het liefst twee van deze expertisegebieden beheerst. Daarnaast is het belangrijk dat je zelf affiniteit hebt met / belangstelling voor individuele zelfontplooiing.
In deze eerste fase ligt er niet continue voldoende werk voor een full-time aanstelling, maar wel voor half-time (20 uur). Nadat alle specificaties zijn opgesteld kan er in principe wel full-time worden gewerkt.

Heb je interesse in het meebouwen aan dit systeem en heb je ook de nodige skills, stuur ons dan je CV en beschikbaarheid. In principe kan er per direct worden begonnen.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


6 reacties

 • Datum
  13-02-2016 13:43
  Plaats
  Zutphen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  13-02-2016 14:54
  Plaats
  Almere

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  13-02-2016 19:57
  Plaats
  Utrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  15-02-2016 10:31
  Plaats
  Apeldoorn

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  15-02-2016 10:40
  Plaats
  Hoevelaken

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  17-02-2016 17:02
  Plaats
  Leiden

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten