Junior / medior Java ontwikkelaar(s)

Opdrachtgever
Hinttech Staffing
Geplaatst op
12-02-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
402
Status
Gesloten
Referentie
RA20160212-96053

TOP-Opdrachtgevers

  • Helion IT 163 opdrachten
  • Yacht bv 32 opdrachten
  • KPN Consulting 238 opdrachten

Omschrijving

Beste Freelancer,

Voor Stichting #ICTU is #Hinttech Staffing op zoek naar een Junior / medior Java ontwikkelaar(s)

Inzet

Locatie werkzaamheden

Den Haag

Gewenste aanvangsdatum

z.s.m.

Verwachte einddatum

31 december 2016 met nadrukkelijk de mogelijkheid tot verlenging

Aantal uren inzet per week

40 uur (36 uur bespreekbaar)

Gewenste dagen in de week inzet: 5 dagen (4 dagen bespreekbaar)

N.B. (Hoewel dringende behoefte is aan ontwikkelaars, is kwaliteit uiteindelijk belangrijker dan beschikbaarheid op korte termijn. Geschikte kandidaten die later in de tijd beschikbaar komen, kunnen ook worden geoffreerd onder vermelding van de datum van beschikbaar komen.)

Reageren uiterlijk: 30 maart 10.00 uur

Functienaam Junior / medior Java ontwikkelaar(s)

Context

WIL JIJ EEN BIJDRAGE LEVEREN AAN DE BASISREGISTRATIE PERSONEN DIE EEN BELANGRIJKE PIJLER VORMT VOOR DE GEHELE NEDERLANDSE OVERHEID EN ORGANISATIES MET EEN PUBLIEKE TAAK? LEES DAN ONDERSTAAND VERDER.

Operatie BRP (voorheen programma mGBA) werkt aan de Basisregistratie Personen (BRP). De BRP draagt bij aan de dienstverlening aan burgers, bedrijven en overheidsorganisaties en maakt deel uit van het stelsel van basisregistraties. Op termijn vervangt de BRP de huidige gemeentelijke basisadministraties (GBA). De BRP bevat persoonsgegevens over alle ingezetenen van Nederland en over personen die niet in Nederland wonen - of hier slechts kort verblijven - maar die een relatie hebben met de Nederlandse overheid, de 'niet-ingezetenen'. Het doel van de BRP is om kwalitatief hoogwaardige persoonsgegevens bij te houden en te verstrekken aan overheidsorganisaties en aangewezen instellingen en personen.

De gebruikers van de BRP zijn afnemers en gemeenten die respectievelijk persoonsgegevens uit de BRP ontvangen en bijhouden. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het bijhouden van de persoonsgegevens over hun eigen ingezetenen. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is verantwoordelijk voor het bijhouden van de persoonsgegevens van de niet-ingezetenen in de BRP.

De ICT-voorzieningen van de BRP bestaan uit twee onderdelen. Enerzijds centrale voorzieningen die door het Rijk worden gerealiseerd en beheerd en anderzijds Burgerzakenmodules die de gemeenten zelf verwerven en beheren. De centrale voorzieningen bevatten de persoonsgegevens en bieden diensten om deze persoonsgegevens te bevragen, aan te vullen of te wijzigen.

De diensten van de centrale voorzieningen worden via koppelvlakken naar gemeenten en afnemers ontsloten. De gemeenten gebruiken daarbij de Burgerzakenmodules die de bedrijfsprocessen van de gemeenten ondersteunen. De afnemers krijgen via de koppelvlakken – mits daarvoor geautoriseerd – persoonsgegevens uit de BRP verstrekt.

Operatie BRP bestaat uit de volgende projecten

  1. Het project Ontwerp en Realisatie (O&R) met onder andere de BRP- en Migratieteams. Team BRP realiseert het opleveren en overdragen naar beheer van de centrale voorzieningen voor de Basisregistratie Personen. Team Migratie zorgt ervoor dat tijdens het migratie- en implementatietraject de huidige gegevensset en voorzieningen kunnen blijven werken terwijl de nieuwe gegevensset en voorzieningen worden ingevoerd. Hiervoor worden onder meer Migratievoorzieningen gerealiseerd. Naast deze twee teams die zich bezighouden met de systeemontwikkeling bestaat een team voor Architectuur en Ontwerp en ook een klein team voor PMO.

  1. Het project Acceptatie en Implementatie voorziet in de uitvoering van alle taken en de oplevering van alle producten van acceptatie, voor implementatievoorbereiding en communicatie en voor het onderhouden van de externe contacten met (en in het bijzonder) de leveranciers van BZM en afnemerssystemen.

Binnen het project O&R is men op zoek naar meerdere Java ontwikkelaars met een passie voor het realiseren van complexe software en met (zeer) gedegen kennis en ervaring op het gebied van het ontwikkelen van back-end systemen. Ter aanvulling op de werving van meerdere senior Java ontwikkelaars, zoekt het project ook naar één of meerdere junior dan wel medior Java ontwikkelaars.

Taakomschrijving
Het project is op zoek naar versterking in de vorm van meerdere getalenteerde programmeurs met een flink aantal jaren ervaring. Programmeurs met passie voor het realiseren van complexe software en het pragmatisch, maar gedegen vinden van oplossingen voor ingewikkelde technische uitdagingen. Het hebben bijgedragen aan complexe software systemen of open source projecten zijn hierbij een duidelijke pre.

De ontwikkelaar wordt onderdeel van het team dat verantwoordelijk is voor een belangrijk deel van de technologie achter de BRP en de Migratievoorzieningen. Er wordt een agile aanpak gehanteerd met iteraties waarbij alle leden meewerken aan het ontwerpen, bouwen en het technisch testen.

Bij deze functie is het talent van personen van groot belang en vormt het aantal jaren werkervaring niet alleen de doorslaggevende factor. Iemand die dus cum-laude afgestudeerd is en kan aantonen dat hij/zij heeft meegewerkt aan complexe stukken software, maakt even veel kans als iemand met meer dan 10 jaar programmeer ervaring die nog steeds liever programmeert dan bijvoorbeeld leiding geeft.

Gewenste profiel

Taak

Elke ontwikkelaar analyseert en vertaalt architectuur- en ontwerpdocumenten in softwareproducten. Deze test hij eerst zelf (geautomatiseerd) voordat ze worden doorgestuurd naar het testers van het scrumteam. Tenslotte documenteert hij nauwkeurig alle opgeleverde producten.

Kennis en vaardigheden

– Beschikt over kennis en inzicht in de laatste theoretische en technologische ontwikkelingen binnen het vakgebied softwareontwikkeling: weet eerste ideeën/concepten te vertalen in bruikbare ontwikkelstrategieën;
– Is een uitstekende teamspeler in een complexe netwerkomgeving;
– Heeft uitgebreide kennis van (open) standaarden en open source;
– Is in staat architectuurconcepten in te doorgronden;
– Heeft bij voorkeur ervaring binnen de e-overheid en/of gemeentelijke ICT;
– Heeft een sterk conceptueel denkvermogen;
– Blinkt uit in helder taalgebruik, zowel mondeling als schriftelijk.

Opleiding en ervaring

– Minimaal HBO werk/denkniveau;
– Minimaal 2 jaar ervaring met het ontwikkelen in JAVA;
– Minimaal 1 jaar ervaring met ontwikkeling van systemen waarbij een database het middelpunt is (informatiesystemen);
– Minimaal 1 jaar ervaring met Spring of een soortgelijk framework;
– Minimaal 1 jaar ervaring met JPA/Hibernate of een soortgelijk framework;
– Minimaal 1 jaar ervaring met JUnit of een soortgelijk testing framework.

Overig

De volgende ervaring is een pre

– Ervaring binnen grote, complexe en langdurige (overheids)projecten;
– Ervaring met ontwikkeling van systemen waarbij een relationele database het middelpunt is;
– Ervaring met PostgreSQL;
– Heeft bewezen ervaring en opleiding in het uitvoeren van projecten met behulp van Scrum of een andere agile ontwikkelmethode (Scrum, DSDM Atern, Kanban, XP, etc.).

Eisen

– Uit het curriculum vitae van de aangeboden kandidaat blijkt dat deze aan de eisen voldoet zoals gesteld in de offerteaanvraag (zoals bovenstaand benoemd onder Opleiding en ervaring);
– De aangeboden kandidaat beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
– Per aangeboden kandidaat dient duidelijk aangegeven te zijn vanaf wanneer deze beschikbaar is.

Reageren?

Ik zie graag je CV, tarief, motivatie en details rondom beschikbaarheid (ínclusief wel of niet aanwezig kunnen zijn op genoemde datum van selectiegesprekken) tegemoet.

Wensen

  • Opleiding en certificering

  • Aantoonbare kennis en ervaring met vergelijkbare rollen

  • Complexiteit van uitgevoerde opdrachten

Met vriendelijke groet,
Hinttech Staffing

Hinttech is sinds 2007 een gecontracteerde (ICT) resource partner van ICTU.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten