Releasemanager Murex

Opdrachtgever
ABN AMRO
Geplaatst op
13-02-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
88
Op locatie
Nee
Reacties
0
Bekeken
259
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 243 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten

Omschrijving

De opdracht

Als Release Manager ben je verantwoordelijk voor het plannen en uitrollen van alle software changes in het grootste trading systeem binnen ABN Amro: Murex. Dit systeem valt binnen het FX&R CMS team van IT Markets. Jij zorgt er voor dat het werk wordt verdeeld over de tijd die beschikbaar is voor de releases en je bent de spin in het web van alle IT veranderingen in dit vakgebied.Je weet precies welke capaciteit vereist is om software changes in gebruik te nemen en kan tijdig actie ondernemen wanneer tijdslijnen of kwaliteit onder druk komen te staan. Op basis van die kennis bepaal en stuur je de werkzaamheden onsite en offshore. Regelmatig rapporteer je over de voortgang van de releasestraat en stel je proactief wijzigingen in bestaande of nieuwe releaseprocedures voor. Dit alles stem je af met de stakeholders.
Het team & de afdeling
Het FX&R CMS team is een diverse afdeling waar experts werken aan het ontwikkelen en implementeren van verschillende changes. Deze veranderingen zijn noodzakelijk om de bank klaar te maken voor nieuwe wensen van onze klanten en de verschillende toezichthouders. Daarnaast zijn wij bezig met de invulling van onze nieuwe architectuur, waardoor onze IT organisatie ook een belangrijke stakeholder is,
Binnen de afdeling werk je samen met collega's uit binnen en buitenland (Nederland en India). Het grote aantal projecten, sommige infrastructuur gerelateerd, andere software gerelateerd vraagt om een gecoördineerde aanpak waarin afhankelijkheden en resources voorspelbaar in kaart worden gebracht en strak gemanaged. Binnen dit team heb je te maken met strakke deadlines, ingewikkelde vraagstukken, maar je leert ook veel: inhoudelijk en van al je collega's!

Jouw profiel
Je bent een echte initiatiefnemer. Met cijfers en rapporten ben je sterk, en communicatief ben je minstens even goed. Je hebt een duidelijke visie, formuleert ambitieuze strategieën naar heldere doelen en weet deze duidelijk over te brengen op je team. Als release manager bepaal je wie wat doet, geef je je teamleden verantwoordelijkheden en stuur je aan op goede resultaten. Ook ben je analytisch onderlegd en in staat helder te rapporteren aan je afdeling over release progressie en verbeter initiatieven.

Check je Profiel

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;

 • Meerdere jaren aantoonbare ervaring in een release manager, test manager of soortgelijke functie bij een financiële instelling

 • Goed in capaciteits- en stakeholdermanagement;

 • Communicatief zeer vaardig (Firm but flexibel) ;

 • Kennis en ervaring binnen ABN AMRO IT is een pré;

 • Ervaring met Agile/Scrum is een pré;

 • Ervaring met PRINCE2 Practitioner is een pré;

 • Ervaring met ADM vendoren en IBM is een pré;

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten