Processpecialist Project Dienstverlening naar Mobiel

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
18-02-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
2
Bekeken
1041
Status
Gesloten
Referentie
20118582

Afrondingstoelichting

Beste relatie,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw reactie op deze opdracht.
Uit de diverse ontvangen aanbiedingen hebben we een keuze gemaakt.

De kandidaat die wij aan onze opdrachtgever hebben voorgesteld, heeft inmiddels een persoonlijke bevestiging van aanbieding van ons ontvangen.

Mocht u deze maal niet door ons zijn geselecteerd, hopen wij toch dat u onze aanvragen blijft volgen. Wij danken u voor de genomen moeite ons uw CV en motivatie te hebben toegezonden.
Indien u nog niet in ons bestand bent opgenomen, zullen we dat spoedig doen. Wij zullen u dan proactief informeren over ons actuele aanbod van nieuwe opdrachten.

Onze opdrachten treft u tevens op onze website www.icq.careers aan onder de tab “vacatures”. Daarnaast kunt u ons aanbod volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Met vriendelijke groet,

ICQ Groep

Loolaan 22
7315 AB Apeldoorn

T 055-303 1464
E info@icq.careers
W www.icq.careers


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2562 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20118582 Tijdelijke inhuur

Voor Waternet zijn wij op zoek naar een Processpecialist voor project Dienstverlening naar Mobiel.

Profiel organisatie

Waternet is de gemeenschappelijke organisatie van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam. Samen met onze klanten zorgen wij voor het water in Amsterdam en een groot gedeelte van Utrecht en Noord-Holland. Een gebied van 700 km2 met 1,2 miljoen mensen.

Profiel afdeling

De kerntaak van het project Dienstverlening naar Mobiel (DnM) is het realiseren van toonaangevende digitale dienstverlening met superieur gebruiksgemak voor de klant van Waternet.
Het programma is een groeimodel waarbij gewerkt wordt met de Agile Scrum project- en voortbrengingsmethode. Het programma heeft op dit moment een grootte van circa. 50 fte fulltime, ca. 100 fte parttime en beïnvloedt circa 350 medewerkers binnen Waternet direct. Het programma bestaat uit een programmamanagementteam, programmabureau en de medewerkers in de (nu 5) zelfsturende Scrum teams. Voor realisatie van de programmadoelen werkt DnM in nauwe samenhang met back-office en front-office afdelingen uit de sector Klant, Markt & Relaties en de afdelingen Informatisering, Automatisering en M&O uit de sector Middelen. Daarnaast werkt het DnM met een aantal externe leveranciers, waaronder developers van webbureau’s, adviseurs op het gebied van Agile & LEAN, projectmanagers, etcetera.

Doelstellingen project AAK

Een van de projecten van het programma DNM is het project Alle Amsterdammers Klant (AAK). Dit project heeft als doel de wijze van factureren gelijk te trekken voor alle Amsterdammers om onder andere efficiency voordelen te kunnen behalen.
Op dit moment betalen 120.000 klanten de kosten voor het drinkwater via de maandelijkse huurgelden aan hun verhuurder (o.a. woningbouwcorporatie en MvA.)

Probleemstelling

Deze 120.000 klanten moeten gefactureerd worden in Mecoms / MS Dynamics AX. Dit is het primaire systeem dat door de afdeling Aansluiting, Verbruik en Inning (AVI) gebruikt wordt voor het factureren van de kosten van drinkwater. Een nevendoel van het project is om de nieuwe versie van Mecoms gedurende het project te implementeren waarbij de opdracht is om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de standaard functionaliteit van Mecoms. De huidige geïmplementeerde versie van Mecoms bevat veel maatwerk en dit is niet gewenst ook met het oog op de doelstellingen van het programma.
Dit alles brengt met zich mee dat de processen van de afdeling AVI aangepast en geoptimaliseerd moeten worden zodat deze aansluiten op de aangekochte standaard systemen en daarmee de KPI’s ondersteunen van de Afdeling en het programma DnM.

Voor het aanpassen en optimaliseren van de AVI processen, zijn wij op zoek naar een zeer ervaren processpecialist. Samen met een Mecoms specialist en een processpecialist van de afdeling AVI moet hij/zij door middel van (Lean) workshops de gewenste situatie in kaart brengen. De gewenste situatie moet gebaseerd zijn op het standaard procesmodel van Mecoms (best-practice). Hierbij geldt het principe, Mecoms, tenzij, zodat zoveel mogelijk maatwerk kan vervallen. Op basis van de resultaten van de workshops worden demo sessies Mecoms gegeven aan de afdeling AVI.
De processen worden vastgelegd in BizzDesign. Hiervoor wordt voor de notatiewijze BPMN 2.0 gebruikt.

Functie eisen

 1. U hebt een afgeronde 4-jarige, erkende HBO opleiding of WO diploma.

 2. U hebt in de afgelopen 8 jaar minimaal 4 jaar kennis en ervaring op het gebied van Architectuur, met name op het gebied van Proces Architectuur.

 3. U hebt in de afgelopen 8 jaar minimaal 4 jaar ervaring opgedaan met BizzDesign en BPMN (1.0 & 2.0)

 4. U hebt in de afgelopen 4 jaar minimaal 2 jaar ervaring met het realiseren van procesverbeteringen op basis van de Lean methodiek.

Competenties

 • Samenwerken

 • Resultaatgericht

 • Interactief binnen organisatie

Functie wensen

 1. U hebt in de afgelopen 8 jaar minimaal 4 jaar ervaring bij (semi)overheid organisatie, bij voorkeur in de utilitysector.

 2. U hebt kennis van billingprocessen.

 3. U bent Lean gecertificeerd.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Amsterdam

Startdatum

Uiterlijk 14-03-2016

Duur

7 maanden

Optie op verlenging

Ja

Inzet

36 uur per week

Tarief

marktconform

Sluitingsdatum

22-02-2016

Sluitingstijd

09:00

Intakegesprek

dinsdag 8 maart 2016

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;

 • Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  18-02-2016 21:16
  Plaats
  Odijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  22-02-2016 12:52
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten