Planningsadviseur

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
12-02-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
952
Status
Gesloten
Referentie
IGB58697867

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2554 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een planningsadviseur met kennis van planningen in infrastructurele projecten en/of gebiedsontwikkelingen.

Wie?

Onze opdrachtgever is een gemeente in de provincie Noord-Holland.

U bent werkzaam voor het Ingenieursbureau. Het ingenieursbureau is de partner binnen de gemeente op het gebied van inkoop, techniek en projectrealisatie in grond-, weg- en waterbouw. Zij hebben expertise op het gebied van civiele constructies, water en deltatechnologie, stedelijke inrichting en milieu, infrastructuur en verkeersadvies en project- en contractmanagement. Met grote ambitie voor de stad adviseren en sturen zij projecten van idee tot en met de uitvoering.

Naast een schat aan specialistische kennis heeft het Ingenieursbureau een breed inzicht in maatschappelijke processen, overheidsorganisatie en bestuurlijke procedures, zowel op het gebied van besluitvorming als regelgeving. Hun passie ligt bij de complexiteit van stedelijke gebieden. Vakinhoudelijke expertise, betrouwbaarheid en kennis van de stad zijn hun kracht. Het Ingenieursbureau valt onder het cluster Ruimte en Economie van de gemeente.

Het Ingenieursbureau is, in opdracht van de eigenaren in de stad, verantwoordelijk voor de integrale voorbereiding, contractering en realisatie van alle projecten in de openbare ruimte van Amsterdam, ter waarde van jaarlijks honderden miljoenen euro’s. Dit verschilt van grote, langlopende projecten (met contractwaarden van meer dan € 100 miljoen) tot meer standaard, kortlopende projecten van veel kleinere omvang. Een goede planning, planningsadvies en proactieve sturing zijn cruciaal om deze projecten tot een succes te brengen.

De afdeling ‘Risicomanagement, Planning & Kosten’ is een adviesafdeling (30 personen) binnen het Ingenieursbureau die kosten-, plannings- en risicoadviseurs en managers projectbeheersing levert aan projecten. Dat betreft zowel een structurele inzet in projecten (als onderdeel van het projectteam) als een enkelvoudige betrokkenheid op productbasis of met een adviesopdracht.

Het Ingenieursbureau heeft een stevige ambitie op de doorontwikkeling van planningsadvies in de organisatie en de projecten. Voor Planningsadvies is een vakgroep actief. Daarin wordt kennis er ervaringen gedeeld, werkwijzen ontwikkeld en verschillende ontwikkelingen aangestuurd die de kwaliteit en bijdrage van planningsadviseurs binnen het Ingenieursbureau moeten vergroten.

U werkt voor het team Risicomanagement, Planning en Kosten van het Ingenieursbureau en maakt deel uit van de vakgroep Planning. Vanuit uw ervaring hebt ueen bijdrage aan de vakgroep.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent verantwoordelijk voor de planning en planningsadvies van verschillende infrastructurele / gebiedsontwikkelingsprojecten.

 • U stelt planningen op en adviseert in projecten. De focus ligt op kleine en middelgrote projecten bij verschillende opdrachtgevers in de stad. Een deel van het werkpakket focust op een product-gestuurde bijdrage voor een stevig aantal kleinere projecten, een ander deel op (naast product, ook) meer adviesgerichte betrokkenheid in middelgrote projecten.

 • U maakt de opzet en doet het beheer van het planningssysteem. Denk aan het maken van analyses, scenario’s, modellen en prognoses.

 • U benut basisplanningen en standaardproducten uit de vakgroep Planning tot maatwerk voor een project.

 • U bent medewerker van meerdere projectteams, gericht op de realisatie van infrastructuurprojecten en gebiedsontwikkelingen in de verkennings-, voorbereidings-, en uitvoeringsfase.

 • U adviseert het project over de structuur, het proces en de samenhang van projectactiviteiten in de tijd, over het kritieke pad en over mogelijke alternatieven. Daarvoor gebruikt passende visualisaties.

 • U stemt af met andere projectteamleden en/of adviseurs van het project en haalt informatie binnen en buiten op om uw producten op te stellen.

 • U bewaakt de voortgang en rapporteert hierover.

 • U signaleert de afwijkingen en knelpunten in planningen.

 • U werkt samen en stemt af met andere planningsadviseurs over de aanpak, dilemma’s, oplossingen en de verdeling van projecten.

Eisen

 • U beschikt minimaal over aantoonbaar hbo werk- en denkniveau op het gebied van civiele techniek  en/of GWW. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald hbo-diploma.

 • U hebt minimaal 2 jaar ervaring met planningen in infrastructurele projecten en/of gebiedsontwikkelingen.

 • U hebt ervaring met en kennis van Primavera (P6 of hoger) en MS Project.

 • U hebt ervaring binnen gemeente Amsterdam, G4 Gemeente of een grote gemeente.

 • U hebt praktische werkervaring met verschillende contracttypen van opdrachtnemer-opdrachtnemer.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Amsterdam

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 24-32 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind augustus 2016, met optie tot verlenging. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór woensdag 24 februari aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten