Integratie Windows Verkenner (Dropbox-alike)

Freelancer
Invantive B.V.
Geplaatst op
14-02-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Nee
Reacties
4
Bekeken
1897
Status
Gesloten
Referentie
t28044

Afrondingstoelichting

Hallo,
als het goed is dan heeft iedereen ook een persoonlijke reactie gehad, maar mochten we toch iemand vergeten zijn: ik wil iedereen bedanken voor zijn/haar reactie en ik ben blij dat er nog zoveel inhoudelijk sterke programmeurs in Nederland te vinden zijn.

Het ODBC-project wordt gestart na oplevering van de dropbox-functie omdat ze beiden modules gaan delen.

Groetjes,

Guido Leenders


TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten

Omschrijving

Integratie Windows Verkenner met lijst van documenten (Dropbox-alike)

Op basis van een bestaand platform levert ons bedrijf meerdere standaardproducten.

Sommige producten werken ook met documenten en die willen we dichter bij de gebruiker brengen. Dit willen we bereiken door Windows Verkenner uit te breiden met een integratie met ons platform.

Onderstaand staan de specificaties.

Vereiste ervaring

 • C# (must)

 • C of C++ (must)

Reacties graag onderstaand.

Prijsstelling in overleg, hetzij op uurbasis met duidelijk doelbudget of projectprijs (voorkeur is projectprijs).

Vragen over de scope, budget of kwaliteitseisen? Svp als reactie vermelden.

We willen graag 2 of 3 zelfstandige kandidaten uitnodigen voor een persoonlijke kennismaking in Harderwijk en om een indruk te krijgen of er een wederzijdse klik is. Indien de projectprijs binnen onze budgettaire kaders ligt en er een geschikte kandidaat is, dan verstrekken we binnen 2 weken na het laatste kennismakingsgesprek de opdracht.

Planning

De gewenste doorlooptijd is oplevering conform specs 3-6 maanden na projectstart.

Voor overleg kan het nodig zijn om 1x naar omgeving Harderwijk te komen. De rest van de werkzaamheden mogen naar eigen inzicht gepland en uitgevoerd worden op een willekeurige locatie. De oplevering gebeurt door het mailen van een zip-bestand.

Documenten

Via een aanroep naar een C# methode krijg je een lijst met documenten bestaande uit een array van de volgende inhoud:

 • Unieke en vaste document ID (string)

 • Inhoud (bytes)

 • MD5 checksum op inhoud (string)

 • Geldige bestandsnaam (string)

Het aantal documenten varieert tussen 0 en 100.000.

Voorbeeld

 • "nl-12-34", "...", "1DBBCCDDEEFF", "offerte janssen.pdf"

 • "be-12-35", "...", "2CBBCCDDEEFF", "offerte janssen.pdf"

 • "fr-12-35", "...", "3BBBCCDDEEFF", "quote Briel.pdf"

In een verborgen map met een vaste locatie die in een constante staat worden de documenten opgeslagen. Bij elke applicatiestart wordt de vaste locatie leeggemaakt en opnieuw gevuld op basis van de array.

De code mag er van uit gaan dat hij schrijf- en leesrechten heeft op de volledige map vanaf de "root" en de verborgen map. Er zijn lees- en schrijfrechten in de registry.

De code is geschreven C#, met waar technisch absoluut noodzakelijk C of C++ voor de integratie met Windows.

Elk document heeft een lijst van kenmerken (zoals "relatie", "offertenummer", etc.) en zijn waardes. Die worden niet gebruikt in de nieuw te ontwikkelen programmatuur, maar daarmee wordt wel een lijst met paden opgesteld met waar de documenten te vinden moeten zijn in de Windows Verkenner. Alle documenten zijn zichtbaar in de Windows Verkenner onder 1 vaste plek, de "root".

Documentpaden

Per document ID is de volgende lijst beschikbaar

 • pad vanaf root (string)

Het aantal paden varieert tussen 0 en 500.000.

Voorbeeld

 • "nl-12-34", "relatie\nl\123\offertenummer\abc" (bestand zichtbaar als "ROOT\relatie\nl\123\offertenummer\abc\offerte janssen.pdf")

 • "be-12-35", "relatie\be\123\offertenummer\abd" (bestand zichtbaar als "ROOT\relatie\be\123\offertenummer\abd\offerte janssen.pdf")

 • "fr-12-35", "relatie\fr\123\offertenummer\abd" (bestand zichtbaar als "ROOT\relatie\fr\123\offertenummer\abd\quote Briel.pdf")

 • "fr-12-35", "offerte\fr\abf" (bestand zichtbaar als "ROOT\offerte\fr\abf\offerte janssen.pdf")

Integratie Windows Verkenner

In de Windows verkenner zijn mappen en bestanden zichtbaar met de documenten. Echter, de mappen en bestanden bestaan niet fysiek op een schijf of in het geheugen. Er is alleen een relatie naar een verborgen locatie en de lijst met paden. In het voorbeeld blijft het bestand met ID "fr-12-35" in totaal maar 1x opgeslagen.

Het gedrag is als volgt

 1. Als een bestand geopend wordt, dan krijgt het openende proces de inhoud van het bestand in de verborgen locatie voorgeschoteld.

 2. Als een bestand toegevoegd, gewijzigd of verwijderd wordt, dan wordt een C# formulier geopend met daarin de tekst "Deze actie wordt niet ondersteund."

 3. Als een gebruiker rechtsklikt op een map of bestand onder de ROOT, dan hij kiezen voor "Configuratie". Er wordt dan een formulier in C# gestart. Je kunt hier alleen de root opgeven (het "startpunt waar alle bestanden onder moeten komen). Dit startpunt is - eenmaal ingesteld - niet meer wijzigbaar.

 4. Als een gebruiker rechtsklikt op een map of betand onder de ROOT en dan kiest voor Eigenschappen, dan verschijnt er een extra tab bij de eigenschappen met de tekst "SYNC". In de tab staat een label met "Er zijn nog geen extra eigenschappen."

 5. Als een gebruiker de gehele mappenstructuur onder ROOT kopieert naar een andere schijf, dan worden de documenten wel meerdere keren opgeslagen op de andere schijf.

Er is geen installer nodig. Er dienen een stappenplan aangegeven te worden met bijvoorbeeld aanroep van regasm.

Platformen

De plugin moet werken op "kale" PC's met 32- en 64-bits Windows Verkenners (eventueel apart te intallers) vanaf Windows 7 tot Windows 10, waarop alle updates en .NET t/m 4.5.2 geïnstalleerd zijn.

Rechten

Zonder afstemming vooraf mogen geen 3rd party componenten gebruikt worden die niet standaard hierop aanwezig zijn. Er mag alleen code geleverd worden waar niemand anders dan de programmeur rechten op kan doen gelden. De rechten op de code worden overgedragen, maar zijn niet exclusief: de programmeur mag indien gewenst de code ook aan anderen geven of verkopen. Anderen mogen ons echter het gebruik niet kunnen verbieden.

Prestaties

Het vullen van de verborgen map moet met een marge van 50% net zo snel zijn als het wegschrijven van bestanden naar die map vanuit C#.
Het gebruik van de bestanden en mappen onder ROOT moet me een marge van 50% net zo snel zijn als het omgaan met windows bestanden. Eventuele vertragingen door bijvoorbeeld JIT van .NET zijn toegestaan. Eenmalige opstartvertraging van korter dan 3 seconden is toegestaan.

Testen

De test wordt als volgt uitgevoerd

 • Methodes om de lijst met documenten en de paden op te halen worden bij projectstart aangeleverd als DLL. Deze geven 100 documenten terug en 500 locaties.

 • De opgeleverde software wordt als DLL('s) volgens stappenplan geladen op een Windows 7 PC 32-bit, Windows 8 PC 64-bit en Windows 10 PC 32-bit.

 • Daarna wordt gecontroleerd dat de verborgen locatie juist gevuld wordt en dat de root juist gevuld is.

 • Daarna worden de stappen 1 t/m 5 van het gedrag gecontroleerd.

 • De code wordt nagelezen op afwijkingen op bovenbeschreven specificatie.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  15-02-2016 07:29
  Plaats
  Deventer

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  15-02-2016 21:28
  Plaats
  Voorschoten

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  16-02-2016 10:47
  Plaats
  Maarssen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  16-02-2016 12:26
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten