Technisch manager riviermaatregelen

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
15-02-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Arnhem
Reacties
0
Bekeken
604
Status
Gesloten
Referentie
IGB58884992

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U ben een technisch manager met ervaring met rivierkunde, system engineering (SE) en het Rivierkundig Beoordelingskader (RKB).

Wie?

Onze opdrachtgever is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze uitvoeringsorganisatie bevordert de vlotte en veilige doorstroming van het verkeer op de weg en het water. Veiligheid, doorstroming, comfort en betrouwbare informatievoorziening zijn hierbij sleutelwoorden.

U bent werkzaam voor het project Ruimte voor de Rivier. In de Planologische Kernbeslissing (PKB) Ruimte voor de Rivier is gekozen voor een samenhangend basispakket van 40 rivierverruimende maatregelen om het rivierengebied veiliger te maken en de omgeving zo goed en aangenaam mogelijk in te richten. Eén van de maatregelen uit dit basispakket is de Uiterwaardvergraving Huissensche Waarden’. Door het terugtrekken van de particuliere initiatiefnemer Basal Toeslagstoffen Maastricht BV (BTM) eind 2014 heeft deze maatregel een andere invulling gekregen.

Concreet betekent dit dat het project is overgenomen door Rijkswaterstaat en de rivierverruimende maatregel Uiterwaardvergraving Huissensche Waarden nu bestaat uit één maatregel - kadeverlaging Scherpekamp als variant van het kadeplan B- van de particuliere initiatiefnemer Basal.

Na vernietiging van het bestemmingsplan door de Raad van State zijn in de Huissensche Waarden op diverse plekken, los van elkaar, nieuwe initiatieven ontstaan om delen van het oorspronkelijke plan op te pakken. Om de samenhang en synergie tussen de diverse initiatieven in beeld te brengen en het draagvlak voor de kadeverlaging Scherpekamp te behouden en te versterken is besloten tot de Verkenning Huissensche Waarden.

De lnhaalslag vegetatie (Stroomlijn) Huissensche Waarden, de kribverlaging Pannerdensch kanaal en de opstuwing brugpijlers ViA15 zijn bij nadere concretisering toegevoegd aan de integrale opgave van het projectteam Huissensche Waarden.

Bij het project Rivier verruimende maatregelen Huissensche Waarden wordt hoogwaterveiligheid gerealiseerd door verschillende projecten in de Huissensche Waarden, de Neder-Rijn en Pannerdensch kanaal. De projecten verkeren nu in het begin van de planstudiefase, streven is om de realisatie door het zelfde team te laten plaatsvinden.

De contracten worden beheerst conform systeemgerichte contractbeheersing (SCB) en variëren in de vorm van Design en Construct, Enginering en Construct et cetera.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent in een projectteam verantwoordelijk voor multidisciplinaire projecten.

 • U bent betrokken bij alle projectstadia, van verkenningsfase, planstudiefase en realisatie fase.

 • U bent betrokken bij complexe infrastructurele vraagstukken op gebied van hydraulica, morfologie en waterbouwkunde.

 • De technische aansturing van deze projecten ligt in uw handen. 

 • U weet de beschikbare middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten en hierbij zowel van de verschillende afdelingen als extern de juiste disciplines te betrekken.

 • U zorgt vanuit uw engineeringservaring dat werkdocumenten van de opdrachtnemer worden beoordeeld, besproken, verbeterd en gemonitord.

 • U houdt de opdrachtnemer (ingenieursadviesbureau, aannemer) en het projectteam scherp door op de juiste momenten kritische vragen te stellen.

 • U werkt vanuit een technische achtergrond mee aan het vinden aan projectbrede oplossingen.

 • U durft met nieuwe oplossingen te komen die voor Omgevingsmanagement en Contractmanagement acceptabel zijn.

Eisen

 • U hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau, een relevante opleiding en meerjarige leidinggevende ervaring in bouw- / infrastructurele projecten.

 • U beschikt over bestuurlijke en organisatorische sensitiviteit.

 • U hebt kennis van en ervaring met rivierkunde, system engineering (SE) en het Rivierkundig Beoordelingskader (RKB).

 • U hebt kennis van en ervaring binnen complexe projecten op het gebied van natte infrastructuur.

 • U hebt kennis van en ervaring met risicogestuurd werken en SCB.

 • U hebt kennis van en ervaring met Rijkswaterstaat en Rijkswaterstaatrichtlijnen.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Arnhem

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 24 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2017, met een optie tot verlenging. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór maandag 22 februari aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten