Projectmedewerker Kenniscentrum Dienstverlening

Opdrachtgever
Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten
Geplaatst op
16-02-2016
Periode
Niet relevant
Uurtarief
90
Op locatie
Nee
Reacties
3
Bekeken
981
Status
Gesloten
Referentie
16.002

Omschrijving

Vacature

Projectmedewerker Kenniscentrum Dienstverlening

(vacaturenummer

16002)

Tijdelijke functie op basis van max 36 uur per week, voor de periode maart t/m juni 2016 (met een mogelijkheid tot verlenging) , telkens voor drie maanden. De medewerker wordt ingezet binnen de afdeling Inzicht en Sturingsadvies.

Over KING
KING richt zich op het verbeteren van dienstverlening en bedrijfsvoering van gemeenten ten behoeve van hun inwoners en bedrijven. Dat doet KING onder andere door gemeenten te helpen bij ICT-gerelateerde vraagstukken en door het leveren van sturingsinformatie. En heel praktisch: KING wil gemeenten zo goed mogelijk ondersteunen bij de aanpak van de decentralisaties in het sociaal domein. KING is onderdeel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.
Over de afdeling Inzicht en Sturingsadvies
De afdeling Inzicht en Sturingsadvies (I&SA) is een van de twee afdelingen van KING. I&SA richt zich op het verzamelen, ontsluiten en duiden van (sturing)informatie over en omtrent gemeenten. I&SA adviseert gemeenten in de toepassing van deze informatie ten behoeve beleid, ontwikkeling, bedrijfsvoering en dienstverlening aan inwoners en ondernemers. Tot het takenpakket van I&SA behoort onder andere de website www.waarstaatjegemeente.nl (met o.a. de burgerpeiling en de monitor sociaal domein) en het kenniscentrum dienstverlening . Het afdelingshoofd is lid van het Managementteam KING.
Kenniscentrum Dienstverlening
Het Kenniscentrum Dienstverlening is een initiatief van KING/VNG in samenwerking met
het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, het ministerie van Economische Zaken
en andere partijen. Het Kenniscentrum Dienstverlening valt onder de afdeling Inzicht en Sturingsadvies (I&SA) van KING. I&SA richt zich op het verzamelen, ontsluiten en duiden van (sturing)informatie over en omtrent gemeenten, onder andere via Waarstaatjegemeente.nl.

Het Kenniscentrum Dienstverlening van KING/VNG helpt gemeenten bij het verbeteren van de dienstverlening door middel van 3 hoofdsporen: het verspreiden van landelijk nieuws en sturingsinformatie op lokaal niveau; het informeren over innovaties bij collega-gemeenten en manifestpartijen; en ondersteuning bij het uitvoeren van bewezen dienstverleningsbouwstenen. Met de bouwstenen helpen wij gemeenten om hun dienstverlening op het door hen gewenste niveau te krijgen. Dit doen we onder andere door middel van de website, een online leeromgeving en de Praktijkmiddagen Dienstverlening.
De functie
De projectmedewerker ondersteunt de projectleider Kenniscentrum Dienstverlening in de dagelijkse uitvoering van het Kenniscentrum Dienstverlening. Als projectmedewerker ben je verantwoordelijk voor de communicatie naar buiten rond het kenniscentrum Dienstverlening. Dit houdt in dat je verantwoordelijk bent voor het uitvoeren van de integrale communicatiestrategie rond het ondersteunen, informeren en activeren van gemeenten. Dit doe je in nauwe samenwerking met de communicatieafdeling van KING en andere stakeholders. Binnen deze communicatieve taak valt ook het verbinden van gemeenten onderling op basis van hun informatiebehoeften.
Daarnaast ben je de spin in het web in het team Kenniscentrum Dienstverlening. Je weet intern de juiste personen te vinden door gebruik te maken van de kennis en kunde van je collega’s met diepgaande technische, inhoudelijke, architectuur- en gemeentekennis. Je werkt samen met de projectleider Klantreizen aan het formuleren van 20 voorbeeldklantreizen, een modelaanpak om te werken met klantreizen en het opschalen van het werken met klantreizen binnen gemeenten. Je weet ook extern de juiste mensen bij elkaar te halen bij diverse te organiseren bijeenkomsten. Tot slot bewaak je het proces, de voortgang en financiële situatie van het kenniscentrum. Waar nodig schakel je snel en adequaat de juiste kennis en expertise bij elkaar die nodig is voor de voortgang. Je maakt onderdeel uit van het team Kenniscentrum Dienstverlening wat aangestuurd wordt door de projectleider. De projectleider rapporteert aan de coördinator Inzicht en Sturingsadvies.
Verantwoordelijkheden en resultaatgebieden

 • Vult communicatiestrategie praktisch in en houdt het overzicht binnen de uitvoering hiervan;

 • Faciliteert goede communicatie binnen het project;

 • Draagt mede zorg voor goede afstemming met interne en externe stakeholders;

 • Draagt zorg voor de organisatie van de diverse bijeenkomsten binnen en tussen het kenniscentrum en partners;

 • Houdt overzicht en geeft inzicht in de samenhang van de projectactiviteiten;

 • Faciliteert goede afstemming binnen het project;

 • Ondersteunt het relatiebeheer met gemeenten en leveranciers;

 • Vormt actief de koppeling tussen de gemeentelijke vragen, de ontwikkelingen in regionaal en landelijke verband, binnen KING en de VNG;

 • Draagt bij aan de uitvoering en doorontwikkeling van de bijbehorende producten en diensten;

 • Geeft in voorkomende gevallen leiding aan deelprojecten.

Kennis- en ervaringsvereisten

 • WO werk- en denkniveau;

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en goed analytisch vermogen;

 • Ervaring in een landelijk project gericht op de ondersteuning van gemeenten door middel van het ontwikkelen, opschalen en implementeren van dienstverlening- of informatiekundige initiatieven;

 • In staat om zelfstandig en planmatig te werken;

 • Kennis van en ervaring met gemeenten. Heeft met of bij gemeenten gewerkt, spreekt de taal van gemeenten en heeft aantoonbare ervaring met het verbinden met gemeenten;

 • Ervaring als projectsecretaris en met het voeren van een projectadministratie;

 • Ervaring met het werken met pilots en/of proeftuinen;

 • Ervaring met het coördineren van de communicatie en organisatie van complexe projecten;

Houdingaspecten

 • Klantgericht en Dienstverlenend

 • Kwaliteitgericht

 • Samenwerkingsgericht

 • Proactief

 • Nauwkeurig

 • Resultaatgericht

 • Enthousiast


Vergoeding en meer informatie
Het betreft een tijdelijke functie voor een periode februari t/m juni 2016 met een omvang van max 36 uur per week (met een mogelijkheid tot verlenging). De functie is in het functiehuis van KING gewaardeerd in schaal 11 BBRA. Het bijpassende inhuurtarief staat vermeld in de vragenlijst, exclusief BTW maar inclusief reis- en verblijfkosten.
Neem voor meer informatie over deze functie contact op middels het tabblad ‘berichten’ in de uitvraag.
Procedure
Na sluiting van de reactietermijn wordt een selectie gemaakt. In beginsel worden maximaal drie kandidaten uitgenodigd voor een gesprek op woensdag 9 maart tussen 9.00-12.00. Op basis van die gesprekken wordt een kandidaat geselecteerd voor een tweede gesprek later die week.
Reageren?
www.ctmsolution.nl/project/king/.
Deze aanvraag staat in het kwalificatiegebied secretarieel en ondersteuning

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  17-02-2016 10:42
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  17-02-2016 16:51
  Plaats
  Doorn

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  22-02-2016 16:35
  Plaats
  Heemstede

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten