Processpecialist project Dienstverlening naar Mobiel

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
17-02-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
350
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze vacature is offline. Iedere sollicitant heeft inmiddels persoonlijk bericht van ons ontvangen over zijn/haar sollicitatie (per mail).
Het zou kunnen zijn dat dit bericht bij uw SPAM terecht is gekomen.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

14-3-2016

Einddatum

14-10-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

24-2-2016 om 10:00 uur

De kerntaak van het project Dienstverlening naar Mobiel (DnM) is het realiseren van toonaangevende digitale dienstverlening met superieur gebruiksgemak voor de klant.

Het programma is een groeimodel waarbij gewerkt wordt met de Agile Scrum project- en voortbrengingsmethode. Het programma heeft op dit moment een grootte van circa. 50 fte fulltime, ca. 100 fte parttime en beïnvloedt circa 350 medewerkers binnen de organisatie direct. Het programma bestaat uit een programmamanagementteam, programmabureau en de medewerkers in de (nu 5) zelfsturende Scrum teams. Voor realisatie van de programmadoelen werkt DnM in nauwe
samenhang met back-office en front-office afdelingen uit de sector Klant, Markt & Relaties en de afdelingen informatisering, Automatisering en M&O uit de sector Middelen. Daarnaast werkt het DnM met een aantal externe leveranciers, waaronder developers van webbureau’s, adviseurs op het gebied van Agile & LEAN, projectmanagers, etcetera.

Een van de projecten van het programma DNM is het project Alle Amsterdammers Klant (AAK). Dit project heeft als doel de wijze van factureren gelijk te trekken voor alle Amsterdammers om onder andere efficiency voordelen te kunnen behalen. Op dit moment betalen 120.000 klanten de kosten voor het drinkwater via de maandelijkse huurgelden aan hun verhuurder (o.a. woningbouwcorporatie en MvA.)

Probleemstelling
Deze 120.000 klanten moeten gefactureerd worden in Mecoms /MS Dynamics AX. Dit is het primaire systeem dat door de afdeling Aansluiting, Verbruik en Inning (AVI) gebruikt wordt voor het factureren van de kosten van drinkwater. Een nevendoel van het project is om de nieuwe versie van Mecoms gedurende het project te implementeren waarbij de opdracht is om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de standaard functionaliteit van Mecoms. De huidige geïmplementeerde versie van Mecoms bevat veel maatwerk en dit is niet gewenst ook met het oog op de doelstellingen van het programma. Dit alles brengt met zich mee dat de processen van de afdeling AVI aangepast en geoptimaliseerd moeten worden zodat deze aansluiten op de aangekochte standaard systemen en daarmee de KPI’s ondersteunen van de Afdeling en het programma DnM. Voor het aanpassen en optimaliseren van de AVI processen, zijn wij op zoek naar een zeer ervaren processpecialist. Samen met een Mecoms specialist en een processpecialist van de afdeling AVI moet hij/zij door middel van (Lean) workshops de gewenste situatie in kaart brengen. De gewenste situatie moet gebaseerd zijn op het standaard procesmodel van Mecoms (best-practice). Hierbij geldt het principe, Mecoms, tenzij, zodat zoveel mogelijk
maatwerk kan vervallen. Op basis van de resultaten van deworkshops worden demo sessies Mecoms gegeven aan de
afdeling AVI. De processen worden vastgelegd in BizzDesign.

Functie eisen

-een afgeronde 4-jarige, erkende HBO opleiding of WO diploma
-in de afgelopen 8 jaar minimaal 4 jaar kennis en ervaring op het gebied van Architectuur, met name op het gebied van Proces Architectuur
-in de afgelopen 8 jaar minimaal 4 jaar ervaring opgedaan met BizzDesign en BPMN (1.0 & 2.0)
-in de afgelopen 4 jaar minimaal 2 jaar ervaring met het realiseren van procesverbeteringen op basis van de Lean methodiek
-in de afgelopen 8 jaar minimaal 4 jaar ervaring bij (semi)overheid organisatie, bij voorkeur in de utilitysector
-kennis van billingprocessen
-lean gecertificeerd

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  18-02-2016 10:08
  Plaats
  Haarlem

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten