Projectleider

Opdrachtgever
FM&A B.V. / UniConn U.A.
Geplaatst op
19-02-2016
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
75,00
Op locatie
Assen
Reacties
1
Bekeken
283
Status
Gesloten
Referentie
FMA16021841

Afrondingstoelichting

Dank aan alle freelancers die gereageerd hebben. Met de freelancers waarvan de CV zal worden doorgestuurd is persoonlijk contact geweest.

Mvg.
FM&A


TOP-Opdrachtgevers

 • WTS Detachering 28 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten
 • Novaccent 23 opdrachten

Omschrijving

Een goede motivatie voor deze opdracht is verplicht, zonder goede motivatie wordt de aanbieding niet in behandeling genomen. Kandidaten met recente (maximaal 2 jaar geleden) ervaring binnen de DICTU genieten de voorkeur en worden geadviseerd een referentie op te geven. Zonder referentie is de kans aanwezig dat de kandidaat alsnog wordt afgewezen.

De factorprijs speelt in de selectieprocedure bij DICTU een belangrijke rol. Het maximum tarief bedraagt €75,00, waarbij aangetekend moet worden dat uit ervaring is gebleken dat een scherpere aanbieding een hogere kans van slagen heeft dan aanbiedingen die dicht bij dit maximum tarief liggen. Wij nemen dit mee in onze selectieprocedure.

Aanbiedingen uitsluitend rechtstreeks door zelfstandig professionals.

Zonder onderstaande kennis hoeft men niet te reageren op deze opdracht, dit is namelijk een keiharde eis van de opdrachtgever.

Eis

Kennis van de concepten achter eOverheidsvoorzieningen, met name eHerkenning, DigiD en eIDstelsel

Eis

Ervaring met het aansluitproces op eHerkenning en DigiD.

Achtergrondinformatie

Het team Projecten van de divisie Infrastructuur is verantwoordelijk voor alle Infrastructuur projecten. De projecten bestaan uit een mix van projecten ten behoeve van onze opdrachtgevers en interne projecten tbv de verandering/vernieuwing van onze infrastructuur. Het team projecten bestaat uit een mix van projectleiders , solution architecten en ict-experts. Voor in het team zoeken we een gedreven (deel)projectleider voor een specifieke opdracht.

Korte omschrijving

Als (deel)projectleider ben je medeverantwoordelijk voor de realisatie & doorontwikkeling van de generieke dienst Digitale Toegang. Deze generieke dienst wordt ontwikkeld binnen de DICTU Divisie Toegang en Registers in samenwerkingsverband met het programma eDU . Dit programma werkt in opdracht van EZ. Digitale dienstverlening vereist een betrouwbare en veilige digitale toegangspoort. Momenteel is dit per organisatie ingericht. Het programma eDU zorgt er samen met DICTU voor dat er één nieuwe, moderne toegangspoort ontstaat die toegang verleent voor de diensten en inspecties van EZ. Hierin zitten verschillende bouwstenen voor het identificeren en authentiseren van burgers en bedrijven. Deze bouwstenen maken deel uit van de generieke digitale infrastructuur.

De Diensten en Inspecties van EZ, DICTU, de beleidsdirecties en de CIO Offices participeren in het programma. Verder wordt samengewerkt met andere overheidsorganisaties zoals Logius, Belastingdienst en de Kamer van Koophandel.
Deelnemende dienst en inspecties van EZ zijn Agentschap Telecom, NVWA, RVO (voorheen Dienst Regelingen en Agentschap NL) en TenderNed.

Werkzaamheden

Rol in de organisatie
Vanuit de Directie Infrastructuur ben je als één van de (deel)projectleiders werkzaam binnen het programma eDU. De (deel)projectleider is gedelegeerd als aannemer bij de uitvoering van deze opdracht en verantwoordelijk voor correcte oplevering van nieuwe dienst. Hij/Zij heeft kennis van de primaire processen van de opdrachtgevers van de divisie Digitale Toegang & Registers en kan haar opdrachtgevers adviseren over vraagstukken op het snijvlak van het functionele en technische gebied en weet hierin een brug te slaan. Je acteert in een strategisch complexe, vaak tijd kritische omgeving en bent verantwoordelijk voor de sturing van dit project. Vaak worden daarbij de grenzen van het departement, directies en/ of diensten overschreden. Het project is omvangrijk qua budget en betrokken deelnemers.

Taken en verantwoordelijkheden
Als (deel)projectleider ben jij, in nauwe samenwerking met de DICTU programma manager, verantwoordelijk voor:

 • Dagelijkse deelname, ondersteuning en bijdrage aan projecten. Er wordt o.a. gewerkt met een scrumteam.

 • Meewerken aan projectplannen (Projectbrief, PID) en –begrotingen;

 • Gezamenlijke realisatie van ict-voorzieningen conform de mijlpalen van het programmaplan (zowel applicatief als infrastructurele voorzieningen);

 • Medeverantwoordelijk voor scopedriehoek tijd, geld en resultaat (kwaliteit);

 • Opstellen van periodieke rapportage en verantwoording m.b.t. scope-driehoek resultaat, tijd en geld;

 • Afstemmen van de projectdeliverables met de betreffende product owners, gebruikers en andere stakeholders.

Kennis en vaardigheden

Functie-eisen

 • HBO+ werk- en denkniveau, aangevuld met een opleiding in projectmanagement (IPMA-D of Prince II practitioner);

 • Meerjarige (minimaal 5 jaar) ervaring met projectmanagement en methodieken.

 • Meerjarige (minimaal 5 jaar) ervaring in complexe ICT-projecten;

 • Helikopter view, oog voor dwarsverbanden en afhankelijkheden;

 • Ervaring met gevestigde project- en programmamanagement methodieken.

Verbijzondering kennis en vaardigheden

Eis: Kennis van de concepten achter eOverheidsvoorzieningen, met name eHerkenning, DigiD en eIDstelsel

Eis

Ervaring met het aansluitproces op eHerkenning en DigiD.

Wens

Ervaring met Scrum methodieken

Wens

Globale en conceptuele kennis van end-2-end authenticatie, eIDAS, SAML en STORK

Wens

Ervaringen met IB-richtlijnen binnen de Rijksoverheid

Wens

Ervaring van projectrealisaties in omvangrijke Cloud omgevingen

Competenties

 • Resultaatgericht;

 • Overtuigingskracht, besluitvaardigheid;

 • Persoonlijke en bestuurlijke/organisatiesensitiviteit;

 • Samenbindend en coöperatief;

 • Proactieve houding;

 • Coachend en ondersteunend

 • Motiveren van innovatieve en creatieve professionals in een bestuurlijk gevoelige omgeving met veel externe samenwerkingsverbanden;

 • Zeer goede communicatieve mondelinge en schriftelijke vaardigheden;

Overige eisen

 • Standplaats Assen (100%) met bereidheid te reizen naar Den Haag/Utrecht/Zwolle

Over DICTU

De Dienst ICT Uitvoering (DICTU) is als agentschap de ICT-dienstverlener van het ministerie van Economische Zaken (EZ). In toenemende mate voert DICTU ook opdrachten uit voor andere opdrachtgevers binnen de Rijksoverheid. Binnen het ministerie is DICTU een 'one-stop-shop' voor zijn opdrachtgevers.

De toegevoegde waarde van DICTU ligt in de kennis van en ervaring met de primaire processen van onze opdrachtgevers. We leggen ons toe op het beheren van systemen en applicaties die van strategisch belang zijn voor een goed functionerende overheid. We richten ons met name op de volgende aandachtsgebieden:

 • inspecties;

 • subsidies;

 • generieke toepassingen; als digitale dienstverlening, geografische informatiesystemen, basisregistraties en e-Business Suite.

Daarnaast beheert DICTU diverse datacenters en verzorgen we de dienstverlening voor 14.000 werkplekken en 7000 mobiele telefoons. DICTU is ook verantwoordelijk voor de dataverbindingen voor meer dan 150 locaties en beheren van meer dan 1500 applicaties. De kwaliteit van de informatiebeveiliging behoort binnen het Rijk tot de top (bron: Algemene Rekenkamer). Omdat de informatiebeveiliging op orde is, beschikt DICTU over het ISO 27001-certificaat.

Sluitingstijd opdracht

22-02-2016.

Aanbiedingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld, bij veel juiste aanbiedingen wordt de aanvraag eerder in behandeling genomen.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  19-02-2016 14:56
  Plaats
  Wezep

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten