Productmanager Schade

Intermediair
Harvey Nash
Geplaatst op
19-02-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
293
Status
Gesloten
Referentie
307517/001_1455886616

Omschrijving

Voor een directe eindklant in Den Haag is Harvey Nash op zoek naar een Productmanager Schade.

Start: z.s.m.

Duur: 6-12 maanden

De functie

Als productmanager ben je een ambassadeur van de verandering; een drijvende kracht achter onze nieuwe manier van werken die over de hele breedte van de organisatie verbindt, overtuigt en inspireert. In deze uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor het marktaandeel van je productportfolio en de marge die daarop gerealiseerd wordt. Daartoe voer je grondige, fact-based analyses uit van marktontwikkelingen, klantgedrag en concurrentiedata. Op basis van die gegevens voer je zelf de regie over je producten en definieer je de commerciële prijsbepaling. Je rationaliseert het bestaande productassortiment en vereenvoudigt de producten.

Je zorgt voor heldere communicatie over je productgroep en vereenvoudigt de service-inhoud en voorwaarden zodat de klant gemakkelijk zelf alles kan regelen en bewustere keuzes kan maken voor zijn financiële toekomst. Je bent verantwoordelijk voor je eigen domein, maar stemt je producten af op het organisatie-brede portfolio dat past binnen de domeinen Inkomen en Wonen. Inkomen omvat onder meer beschermings- en vermogensopbouwproducten, en bij Wonen kun je denken aan hypotheken en inboedelverzekeringen.

Waar mogelijk creëer je nieuwe producten door bestaande productelementen op een slimme manier te combineren. Samen met de afdelingen Marketing en Sales zet je deze producten succesvol in de markt en analyseer je continu hun performance op het gebied van marktaandeel, marge en klanttevredenheid - dat laatste door middel van de customer effort score. Op basis van deze analyses stuur je doorlopend bij waar nodig. Je weegt voortdurend de belangen van alle stakeholders af om een productassortiment te realiseren dat waarde toevoegt voor de klant en rendabel is voor het bedrijf.

Daarnaast lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van de productmanagers binnen je expertise door middel van coaching in de praktijk. Bij alle activiteiten staan klantfocus en resultaat centraal. Met dat doel voor ogen neem jij - zelf - het mandaat om door te pakken waar dat nodig is.

Profiel

Je hebt een wo-werk- en -denkniveau met als specialisatie marketing, technische bedrijfskunde of economie, en minimaal 8 jaar relevante ervaring als productmanager, inclusief commerciële pricing.

Je hebt kennis van en ervaring met het Schade domein/producten (met name gericht op woonverzekering, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en overige particuliere verzekeringen)

Je bent in staat eindverantwoordelijkheid te nemen voor het commerciële resultaat van een product of productgroep.

Je hebt ruime ervaring in samenwerken met verschillende disciplines en bent in staat een regisseursrol te vervullen.

Je hebt aantoonbare ervaring met het vereenvoudigen van externe en interne processen ten behoeve van zowel de klant als de interne organisatie.

Je denkt vanuit klantbelang en zoekt over business lines en kanalen heen naar klantoplossingen.

Je bruist van ambitie en wilt meewerken aan de transformatie van ons bedrijf tot een toonaangevende, klantgerichte organisatie in financiële dienstverlening.

Je bent analytisch sterk en hebt grondige kennis van en ervaring met (online financiële) dienstverlening.

Je hebt enkele jaren ervaring met succesvolle aansturing van businessprojecten.

Je bent communicatief sterk, commercieel en resultaatgericht, kunt goed samenwerken en verbinden en hebt het zelfvertrouwen om ondernemerschap te tonen en daar ook verantwoordelijkheid voor te dragen.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    19-02-2016 16:31
    Plaats
    Vught

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten