Verbeteren Acceptatieproces hypotheken Waarborgfonds Eigen Woningen (NHG)

Opdrachtgever
Sterksen
Geplaatst op
23-02-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Zoetermeer
Reacties
3
Bekeken
478
Status
Gesloten

Omschrijving

Opdracht- en Rolomschrijving Verbeteren Acceptatieproces hypotheken
Waarborgfonds Eigen Woningen, Nationale Hypotheek Garantie

Doel van het project
Succesvol opvangen en integreren van alle (markt) initiatieven gericht op het verkorten, versimpelen en digitaliseren (sneller geven van duidelijkheid aan de klant) van het acceptatieproces in de keten. Past binnen het spoor ‘Verbeteren’ en draagt bij aan het behouden van instroomvolume door het wegnemen van drempels voor geldverstrekkers voor het verstrekken van NHG.

Noodzaak van het project
Veel geldverstrekkers maken serieus werk van het versnellen en versimpelen van het acceptatietraject en richten zich daarbij ook nadrukkelijk op het WEW. Dit betekent dat wij enerzijds de nodige verzoeken proactief krijgen en anderzijds kunnen verwachten dat er veel (latente) wensen leven in de markt. We willen een excellente dienstverlener zijn en moeten hierom aansluiten bij deze trend. Ook kan er voor het WEW voordeel te halen zijn vanuit deze verbeteringen, zeker wanneer het gaat om het verlagen van drempels voor nieuwe instroom.

Twee belangrijke stappen in het project
Ten eerste is het van belang een duidelijke visie te ontwikkelen op de positie van het WEW in deze ontwikkelingen. Zo kunnen we als excellente dienstverlening een insteek kiezen waarbij we alle initiatieven omarmen en mogelijk maken. Een zogeheten diversificatie strategie zal door de markt zeer gewaardeerd worden en biedt de mogelijkheid om snel en gericht nieuwe ontwikkelingen (per geldverstrekker) te incorporeren. Een alternatieve insteek is dat we sturen op een meer ‘focus strategie’ die erop is gericht zoveel als mogelijk regie en coördinatie te hebben zodat een standaard kan worden neergezet voor de gehele markt. Dit biedt als een voordeel een (potentieel) lagere belasting van de organisatie/operatie, maar kan een aanzienlijke doorlooptijd met zich meebrengen hetgeen voor marktpartijen als ongewenst kan worden ervaren.
Deze visie-ontwikkeling is de taak van de stuurgroep met input uit de (project)organisatie.
Het project Verbeteren Acceptatieproces zal primair vallen onder de verantwoordelijkheid van de productmarketeer, ondersteund door de productmanager/procesmanager/operatie. Teneinde een goed profiel te bepalen voor de a.i. inzet van deze rol zullen we uit moeten gaan van de kernactiviteiten die deze persoon gaat verrichten.

Kernactiviteiten a.i. inzet

 1. Een belangrijke kerntaak betreft het in kaart brengen van de verschillende initiatieven, zowel lopend in de markt als potentieel in de (nabije) toekomst:

 2. Inventarisatie van bestaande initiatieven en potentiële verbetermogelijkheden [output: long list]

 3. Eerste analyse van verbetermogelijkheden op realiteitsgehalte, investering, potentiële voordelen etc. [output: short list]

II. Een tweede kerntaak is het per initiatief (coördineren van) detailleren, beoordelen, vertalen naar NHG en uitvoeren van impactanalyses:

 1. Verdiepende analyses op onderwerpen op de short list [output: advies en plan van aanpak]

 2. Faciliteren besluitvorming (go / no go per initiatief)

III. Een derde kerntaak betreft het begeleiden van de implementatie/toezien op succesvolle opvolging.
NB Hierbij is een belangrijke taak weggelegd voor de betreffende persoon waar het gaat om het onderhouden van relaties met de markt, gesprekspartner zijn op de initiatieven, kortom het extern vertegenwoordigen van het WEW.


Belangrijke kennis en competenties
Het huidige profiel van de productmarketeer biedt een goede basis. Belangrijke (aanvullende) kerncompetenties zijn in ieder geval:

 • Projectmatig werken: voor het coördineren van alle werkzaamheden, plannen en houden van overzicht op grote hoeveelheid initiatieven

 • Analytisch vermogen: snel de inhoud eigen maken, initiatieven kunnen beoordelen en afwegingen kunnen maken

 • Mondelinge en schriftelijke communicatie: voor afstemming in de markt alsmede het opstellen van relevante notities voor beoordeling en besluitvorming

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  23-02-2016 12:53
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-02-2016 13:59
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-02-2016 16:27
  Plaats
  Almere

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten