Senior beleidsmedewerker samenleving

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
24-02-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Oldebroek
Reacties
3
Bekeken
269
Status
Gesloten
Referentie
PP

Afrondingstoelichting

Beste freelancers,

Bedankt voor uw reacties.
Inmiddels is de opdrachtgever in gesprek met een geschikte kandidaat. Wij wensen u veel succes voor de toekomst.

Hartelijke groet,
Oke4u


Omschrijving

De gemeente
Oldebroek ligt op de Noord Veluwe en heeft 23.000 inwoners. Onze gemeente bestaat uit zes dorpskernen, elk met hun eigen identiteit en kenmerken. Wij zijn trots op onze betrokken gemeenschap, actief in verenigingsleven en maatschappelijke organisaties. Met rust, ruimte en een afwisselend landschap bieden wij volop mogelijkheden voor ontspanning en recreatie.

De opgave van Oldebroek – Samen verantwoordelijk
De samenleving verandert en de gemeente verandert mee. Mensen willen minder afhankelijk zijn van de overheid en vooral zelf hun levenskoers bepalen. In Oldebroek willen we inwoners ruimte geven om zelf en met elkaar de koers te bepalen in hun dorpen. Zij kunnen zelf en met elkaar verantwoordelijkheid en initiatief nemen. Als gemeente willen we inwoners daarbij ondersteunen en sluiten we aan bij de agenda die de dorpen zelf opstellen. Dat doen we onder het motto 'Oldebroek, voor mekaar' dat staat voor samen werken aan een sterke en leefbare samenleving. Een nieuwe aanpak, waarin de samenleving aan het roer staat. Deze veranderingen vragen niet alleen om een cultuuromslag in de samenleving, maar ook bij bestuur en organisatie. Met elkaar werken we aan een nieuwe organisatie die aansluit bij de behoeften van de samenleving en de mogelijkheden van deze tijd. We werken vanuit de kernwaarden ‘samenwerken’, ‘vertrouwen’, ‘betrokkenheid’, ‘open, actief en lef’ en ‘vakbekwaamheid’.

Onze ambitie is dat alle inwoners zich thuis, veilig, gekend en nodig voelen. In de gemeente Oldebroek is het nieuwe jeugdzorgstelsel gebouwd op een stevig fundament. Dat fundament wordt gevormd door de pedagogische gemeenschap, de buurt, de wijk, een betrokken samenleving waar mensen omzien naar elkaar. De visie van de gemeente is dat preventie, hulp en waar nodig bescherming geen aparte circuits mogen zijn maar nauw moeten samenwerken, waardoor beter geschakeld kan worden.
De decentralisatie binnen het sociaal domein van o.a. de jeugdzorg naar gemeenten biedt kansen ten aanzien van lokaal preventief jeugdbeleid en regionaal jeugdbeleid. Meer dan ooit wordt samenhang gezocht met andere beleidsvelden. Integraal werken staat in de gemeente Oldebroek centraal.

Het team
Het team Samenleving is onderdeel van de eenheid Beleid & Ontwikkeling. Het team bestaat uit 17 enthousiaste en gedreven medewerkers. Naast jeugd, Wmo en werk & inkomen, zijn o.a. onderwijs, sport, gezondheid, cultuur, subsidies en veiligheid belangrijke werkvelden binnen het team. In de afgelopen jaren is een aantal functies rond de decentralisaties tijdelijk ingevuld. Nu is het moment gekomen om deze structureel in te vullen.

De werkzaamheden zijn ontstaan bij de eenheid Beleid en Ontwikkeling, bij het team Samenleving. Het team is op zoek naar een persoon die de ontwikkelingen en de processen binnen het sociaal domein en jeugd goed kan begeleiden en implementeren.

De taken
De functie is een combinatie van een aantal taken binnen het beleidsveld Jeugd en het bewaken van de samenhang van het beleid over de breedte van het team. Voor het beleidsveld Jeugd werk je nauw samen met de huidige beleidsmedewerker jeugd. We werken ook nauw samen met de gemeenten van de Regio Noord Veluwe voor wat betreft beleid en uitvoering (Stichting Jeugd Noord Veluwe en Regionaal Account Jeugd). Voor het waarborgen van de samenhang in het sociaal domein werk je veel samen met de andere collega’s van de afdeling (Wmo, Werk en Inkomen), maar ook met bijvoorbeeld vertegenwoordigers van het sociaal team en CJG. Het komende jaar willen we o.a. inzetten op samenhang in preventie en de aansluiting tussen uitvoering en beleid.

Wij verwachten van je dat je het strategisch beleid en de voortgang van het uitvoeringsplan sociaal domein bewaakt en de (toekomst)visie rondom jeugdbeleid vanuit deze samenhang beschrijft. Vanuit kennis en ervaring op strategisch niveau adviseer je management, college en gemeenteraad. Het collegeprogramma is leidend voor je werkzaamheden als het gaat om het bewaken van de samenhang en specifiek voor de uitvoering van het onderdeel jeugd. Daarbij zie je er op toe dat raadsafspraken worden nagekomen.

Kandidaatomschrijving

 • bij voorkeur academisch werk- en denkniveau.

 • ervaring als strategisch adviseur in het sociaal domein en binnen een politieke context.

 • je kunt verschillende beleidsvelden met elkaar verbinden en de samenhang bewaken.

 • werkervaring opgedaan binnen een gemeente/overheidsorganisatie.

Start opdracht

15-3-2016

Eind opdracht

15-9-2016, optie tot verlenging 2 keer 3 mnd.

Uren per week

28

Reageren kan tot 29-2 met cv, motivatie en uuratrief incl. reiskosten en ex. BTW

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  24-02-2016 09:57
  Plaats
  Zoetermeer

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-02-2016 09:12
  Plaats
  Maassluis

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  26-02-2016 14:56
  Plaats
  Zwolle

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten