senior PMO'er

Opdrachtgever
VD Recruitment
Geplaatst op
23-02-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
17
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • KPN Consulting 244 opdrachten
  • WTS Detachering 28 opdrachten
  • Novaccent 23 opdrachten
  • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Binnen COO ALM is in 2015 een programma opgezet om alle projecten binnen de ALM portefeuille te managen, het ACS programma. Er werken verschillende project managers in dit complexe portfolio op het gebied van IT, organisatie en regelgeving.

Een van de ""PMO consultants"" op het ACS Core Team vertrekt. Hierdoor komt een vacature vrij, welke ingevuld dient te worden. Het betreft hier een PMO rol op programma niveau; binnen eht zogenoemde ACS Core Team. Hierin vindt de programma gerelateerde support plaats, waaronder overall programma financial management, resource management, een voorbereiden van diverse rapportages naar senior stakeholders.

Gevraagde werkzaamheden
o Je vergaart kennis over de inhoud, knelpunten, kritieke mijlpalen, afhankelijkheden, risico’s en voortgang van het deelprogramma (de werkstromen), door onder andere een netwerk op te bouwen en onderhouden binnen de (change)organisatie.
o Je legt verbanden binnen en buiten het programma en de deelprogramma’s om zo een helikopter view te creëren van het programma als geheel;
o Je volgt de planning, budgettering, risico’s, kwaliteit van het werk en resultaten van de deelprogramma’s en ‘challengt’ de voortgangsrapportages.
o Je assisteert bij het in kaart brengen en monitoren van de afhankelijkheden tussen de verschillende werkstromen;
o Je assisteert bij het identificeren, monitoren en sturen van risico’s en kosten/baten/synergiën;
o (indirect) aanspreekpunt kunnen zijn voor (senior) management bij vragen aan de werkstromen Governance en/of Model Development.

Bij voorkeur heb je ervaring met change management en projecten. Je kent de basis principes van effectief Project- en Programma Management.

Analytisch en communicatief
Je hebt het vermogen om in korte tijd begrip te verkrijgen van zeer diverse deelprogramma’s. Je overziet wanneer extra aandacht nodig is, zodat deelprogramma’s tijdig hun resultaten kunnen leveren. Je herkent daartoe snel de grote lijnen, hebt een helikopter view, maar hebt tegelijk een scherp oog voor relevante details. Je hebt het talent om issues snel te analyseren en je daarover precies en genuanceerd uit te drukken.
Je bent assertief en proactief. Je hebt de persoonlijk om mensen te challengen op hun werk en wacht niet af maar gaat er actief achteraan indien je niet krijgt wat je zoekt.

Samenwerkingsgericht
Samenwerken is voor jou een vitaal aspect van het plezier in je werk. Je ziet het als een uitdaging om met diverse collega’s binnen de organisatie samen te werken en te schakelen met diverse niveaus binnen de organisatie.

o Politieke gevoeligheden begrijpen.
o Een projecten portefeuille van +/- 25 mio kunnen overzien.
o Bekend zijn met veel gebruikte rapportages binnen ABN AMRO zoals HLRs (pré).
o Uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.
o Kennis van ALM en/of Risk (pré).

Overige opmerkingen
Kennis ten aanzien van het ALM/T en Risk domein binnen een financiele instelling is een sterke pre. Een "PMO consultant" met kennis van deze domeinen is een grote pre, gezien het sterk inhoudelijke karakter van dit programma. Het hebben van een HBO/WO opleiding is een pre wat helpt bij het snel wegwijs te worden binnen het ALM/T en Risk domein.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten