Duurzaamheidsmakelaar

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
23-02-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Gouda
Reacties
2
Bekeken
481
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze vacature is offline. Iedere sollicitant heeft inmiddels persoonlijk bericht van ons ontvangen over zijn/haar sollicitatie (per mail).
Het zou kunnen zijn dat dit bericht bij uw SPAM terecht is gekomen.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

11-4-2016

Einddatum

11-10-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

16

Sluitingsdatum

4-3-2016 om 17:00 uur

Het recente klimaatakkoord in Parijs inspireert de gemeente Gouda om extra de handen uit de mouwen te gaan steken. Het coalitieakkoord Gouda daagt uit! geeft daar uiting aan en ook het raadsinitiatief voor een vergroeningsagenda (vastgesteld in de gemeenteraad van december 2015) sluit daar naadloos op aan. Gouda wil tot de duurzaamste gemeenten van Nederland blijven behoren en neemt haar voorbeeldrol heel serieus.
De tijd is nu rijp om het thema duurzaamheid samen met de stad verder uit te werken en resultaten op te leveren. Lange termijn ambitie is een CO2 neutraal Gouda in 2040. Dit past ook in de doelstelling van het Nationale Energieakkoord; namens de gemeenten mede ondertekend door de VNG. Verduurzaming van de energievoorziening (inclusief energiebesparing) is daarom topprioriteit in het duurzaamheidsbeleid.
In Gouda is veel enthousiasme aanwezig bij inwoners, bedrijven en organisaties. Deze 'maatschappelijke energie' zorgt ervoor, dat er veelbelovende combinaties van initiatieven zijn, die uitwerking en uitvoering behoeven. De gemeente draagt faciliterend bij aan de uitvoering van deze initiatieven.

De functie
De nieuw in te zetten duurzaamheidsmakelaar speelt een verbindende en een uitvoerende rol; deze makelaar ziet kansen en initiatieven, koppelt partijen, en stimuleert partijen om samen aan de slag te gaan. Hij benadert hiervoor actief, via contacten uit het reeds bekende netwerk, partijen en werkt acties in samenspraak met deze partijen verder uit. De duurzaamheidsmakelaar brengt (potentiƫle) initiatiefnemers met elkaar in contact en is procesbegeleider als er in die samenwerking acties op touw worden gezet.
De door de raad vastgestelde vergroeningsagenda, het Goudse coalitieakkoord en het uitvoeringsprogramma duurzaamheid 2016-2020 zijn de kaders waarbinnen de duurzaamheidsmakelaar opereert. De duurzaamheidsmakelaar rapporteert aan de gemeente en werkt op onderdelen nauw samen met het Duurzaamheidsplatform Gouda (DPG), een platform van ondernemers.

Doelgroepen
-ondernemers; inzet onder meer via Duurzaamheidsplatform Gouda (DPG)
-groepen inwoners; wijken en anders georganiseerde groepen
-maatschappelijke organisaties; instellingen, onderwijs, overige organisaties

Taken
-Aanspreekpunt voor de verschillende doelgroepen
-Met een hands-on aanpak initiatieven tot realisatie brengen
-Communicatie en samenwerking realiseren met relevante partijen in de stad
-Stimuleren en enthousiasmeren van betrokkenen
-Initiƫren en afstemmen van activiteiten/projecten
-Afstemmen met gemeente en duurzaamheidsplatform
-Signaleren van kansen en knelpunten
-Mediabenadering
-Uitdragen van successen
-Geregeld informeren van de raadsambassadeurs duurzaamheid
-Ook op uitvoerend niveau werkzaam
-Zo nodig inzetten van specialisten

Functie eisen

-Ervaring en affiniteit in het vakgebied duurzaamheid
-Werkervaring bij/samenwerking met een gemeente
-HBO/WO werk- en denkniveau

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  23-02-2016 14:24
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-02-2016 14:51
  Plaats
  Westzaan

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten