Project-manager/ICT-consultant

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
24-02-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Diemen
Reacties
7
Bekeken
947
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Hartelijk dank voor uw reactie. Ik sluit de vacature voor nieuwe sollicitaties.

Iedereen heeft per e-mail een terugkoppeling ontvangen. Heeft u deze niet ontvangen, kijk dan in de SPAM folder of neem contact met ons op via info@matchd.nl / 033 - 204 8 204, dan kunnen wij uitzoeken waar het mis is gegaan.


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

1-4-2016

Einddatum

1-7-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

10-3-2016 om 17:00 uur

De huidige kantoorautomatisering voldoet niet meer aan de verwachtingen van de gebruikers en is aan een ingrijpende upgrade of vervanging toe, Het Zorginstituut heeft voor dit project het volgende doel geformuleerd: De medewerkers van onze organisatie nu en in de toekomst blijvend voorzien van een gewaardeerde, moderne digitale werkomgeving waarvan de beheerslasten te dragen zijn.

De huidige situatie is als volgt te omschijven

 Sterk verouderde kantoorautomatiseringsmgeving (o.a. MS Office 2003).
 Beheerslasten zijn te hoog; deels veroorzaakt door het feit dat de organisatie bij het ontbreken van een heldere architectuur en informatiebeleid veelal koos voor best of breed oplossingen en voor gelijke functionaliteiten verschillende software kocht.
 Geen goede match tussen noodzakelijke en gekocht functionaliteit (‘best of breed-policy’ leidde vaak tot aanschaf van te zware/moeilijk te implementeren software).
 Moeite om IT-professionals aan de markt te ontrekken en aan onze organisatie te binden; veel wisselende externe inhuur.
 Heldere visie op beheer (insourcen, outsourcen, co-sourcing) ontbreekt.
 Aanpasbaarheid van de digitale werkplek aan eisen/wensen van de gebruikers is minimaal, terwijl de wens tot aanpassing mede wordt ingegeven door de organisatiegrenzen overschrijdende samenwerkingsverbanden waarin medewerkers acteren.
 Recent ontvingen wij van een daartoe extern aangezochte professionele partij adviezen over inrichting van de toekomstige digitale werkomgeving; deze adviezen vormen mede uitgangspunt voor de opdracht.

Beschrijving werkzaamheden
De projectmanager neemt het informatiebeleid als uitgangspunt en onderzoekt de wensen en eisen van de medewerkers mbt een basis digitale werkomgeving. Het door het project op te leveren advies omvat voorstellen voor concrete producten (software waarover in principe alle medewerkers op hun vaste en/of mobiele werkplek kunnen beschikken) en voorstellen voor passende vormen van onderhoud en beheer van die digitale werkomgeving. Het project dient bovendien aan te geven met welke evidente, toekomstige ontwikkelingen op ICT-gebied wij rekening te houden hebben, Nadat keuze door de Managementraad voor een samenhangend geheel van software en beheer ervan, dient het project een implementatieplan op te leveren, inclusief begroting van initiële en structurele kosten. De implementatiefase behoort niet tot de opdracht.
NB! De primaire focus van het vooronderzoek alsmede de implementatiefase betreft de upgrade van de huidige verouderde IT-producten. Nieuwe gewenste functionaliteiten voor bijvoorbeeld customer relation mamangement, workflow management en volledig papierloos werken, behoren niet tot de scope. Uiteraard dient er in het onderzoek wel rekening te worden gehouden met deze ontwikkelingen. De nieuwe kantoorautomatiseringomgeving zal ingebed moeten kunnen worden in de nog te maken software keuzes voor deze nieuwe functionaliteiten.

De projectmanager is verantwoordelijk voor

 Het (laten) opstellen van de benodigde projectdocumenten (PID, projectplan, voortgangsrapportages, mijlpaalproducten,etc.).
 Het opleveren van het voorstel aan de Managementraad, waarbij de voor- en nadelen en risico’s van de mogelijke keuzes duidelijk zijn benoemd en een bepaalde keuze wordt aanbevolen.
 Het sturen op resultaat, planning en geld.
 Het aansturen het projectteam.
 Implementatieplan opstellen.
 Rapportage aan stuurgroep.

Van de projectmanager wordt verwacht dat hij na aanvaarding van de opdracht aangeeft welke expertise hij in zijn projectteam noodzakelijk acht voor uitvoering van de opdracht.

Functie eisen

-Minimaal afgeronde HBO opleiding met gedegen ICT-component.
-IPMA- en/of Prince2 gecertificeerd.
-Minimaal 5 jaar aantoonbare, recente ervaring als projectmanager, inclusief het opstellen van projectplannen, planningen, meewerken aan functioneel en andere noodzakelijke projectdocumenten.
-Naast ervaring in het leiden van projecten is ervaring als ICT-consultant vereist.
-Minimaal 2 adviesopdrachten voor een digitale werkomgeving uitgevoerd.
-Minimaal 2 projecten geleid met betrekking tot implementatie nieuwe digitale werkomgeving.
-Minimaal 3 jaar ervaring met het leiden van projecten in bestuurlijk complexe omgeving.
-Minimaal 3 jaar ervaring met het werken in de publieke sector.
-Aantoonbare en bovengemiddelde kennis van Ms Office-produkten.
-Kennis van Sharepoint is een pré.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


7 reacties

 • Datum
  24-02-2016 17:51
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-02-2016 08:34
  Plaats
  Oss

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-02-2016 09:03
  Plaats
  Maarssen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-02-2016 10:33
  Plaats
  Breda

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-02-2016 12:15
  Plaats
  heemskerk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-02-2016 17:28
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-02-2016 19:54
  Plaats
  De Meern

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten