Intermediair
H Consultancy Groep b.v.
Geplaatst op
24-02-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Zuid-Holland
Reacties
1
Bekeken
851
Status
Gesloten
Referentie
wpjob-1435

Omschrijving

Voor een gemeente in Zuid-Holland zoeken wij een IT Architect / Technisch Consultant Servermigratie Windows 2003, die een technisch ontwerp (TO) gaat opstellen voor infrastructuur gebaseerd op Windows 2012.

De gemeente vervangt ruim driehonderd Windows 2003 servers door servers met courante besturingssystemen, met name Windows 2012. De aanpak is applicatiegericht: applicaties worden stuk voor stuk integraal gemigreerd van een infrastructuur op basis van Windows 2003 naar een infrastructuur op basis van Windows 2012/2008. Speciale aandacht is er voor het meeverhuizen van databases, firewall rules en koppelingen met andere applicaties, zowel server- als clientside.
De migratie is georganiseerd in een aantal projecten. Het project Vanille draagt zorg voor applicaties die functioneel 1-op-1 kunnen worden gemigreerd naar Windows 2012 / 2008. Ook zorgt het project voor de afvoer van applicaties, servers en databases. De scope omvat 183 Windows 2003 servers, waarvan op dit moment 38 servers zijn afgevoerd.
Voordat de nieuwe infrastructuur voor een applicatie kan worden ingericht, is een gedegen technisch ontwerp (TO) van de te implementeren omgeving noodzakelijk. Een TO beschrijft in samenhang de componenten van de nieuwe infrastructuur die voor een applicatie noodzakelijk zijn: servers, databases, verbindingen, netwerksegmenten, et cetera. Het bestaan van een up-to-date TO vormt de basis van het borgen van kwaliteit m.b.t. de uit te voeren migratiewerkzaamheden.

Taken

Inventarisatie van het bestaande Technische Ontwerp per applicatie (IST: WS2003 platform). Voor deze werkzaamheden wordt input gevraagd aan medewerkers van IDC/A, applicatiebeheer (doorgaans extern) en in sommige gevallen ook functioneel beheer
Updaten van bestaande TO’s van deze applicaties naar de SOLL situatie
Opstellen van TO’s voor applicaties die momenteel op WS2003 platform gehost worden en waarvoor momenteel geen TO is. Dit vergt vaak technisch onderzoek en reverse engineering
Per te migreren applicatie op basis van het TO i.s.m. projectteam de werkpakketten afstemmen en vaststellen
Bewaken van de aansluiting van het Technisch Ontwerp op de voorliggende Project Start Architectuur

Vereisten

Minimaal afgeronde HBO opleiding in IT
Ruime ervaring met het opstellen van een Technisch Ontwerp voor infrastructuur gebaseerd op Windows 2012
Ervaring met het werken met GDH architectuurprincipes
Ruime ervaring met het werken in een omgeving met een ruime variatie aan interne klanten en externe leveranciers
Ervaring met het werken in een multidisciplinair projectteam en werken op basis van Scrum

Competenties

Zelfstandig
Flexibel
Communicatief sterk in woord en geschrift (Nederlandse taal)

Bij het ontvangen van uw reactie (inclusief 2 referenties – zonder referenties wordt uw reactie voor deze aanvraag niet in behandeling genomen- ) gaat H Consultancy Groep b.v. er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend en daarmee onnodig werk verricht wordt.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    25-02-2016 07:41
    Plaats
    Uithoorn

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten