Ervaren Ontwerper Openbare Ruimte

Intermediair
Pro Infra
Geplaatst op
26-02-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Leiden
Reacties
0
Bekeken
314
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 32 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2563 opdrachten

Omschrijving

duur: tot 1 juni 2016 met optie tot verlenging van 2x3 maanden

32 uur per week, naar verwachting tot dec 2016

Om welke afdeling gaat het?
Het cluster Stedelijke Ontwikkeling ontwikkelt samen met onze stedelijke en regionale partners en in nauwe samenwerking met de andere clusters, een hoogwaardige en duurzame omgeving die past bij het profiel van Leiden Kennisstad. We richten ons hierbij op een attractieve leefomgeving, economie, kenniscultuur, duurzaamheid en erfgoed. Binnen het cluster Stedelijke Ontwikkeling opereert het resultaatverantwoordelijk team Ontwerp en Mobiliteit. Binnen het team Ontwerp en Mobiliteit houden stedenbouwkundigen, verkeerskundigen en groenontwerpers zich bezig met verkeerskundige beleidskaders en het ontwerpen van de openbare ruimte.

Wat houdt de opdracht in?
Voor de komende jaren is in het ‘Investeringsprogramma Bereikbaarheid 2016-2022’ een groot aantal openbare ruimte projecten voor de binnenstad in beeld gebracht. Het betreft circa 70 deelprojecten op het gebied van langzaam verkeer, openbaar vervoer, autoverkeer, parkeren en de leefomgeving. Een deel van deze projecten is al gestart, maar ook zijn er nog veel projecten die nog gestart moeten worden. De ontwerpen en bijbehorende producten maken onderdeel uit van het nog uit te werken en vast te stellen Kaderbesluit(en). Jij fungeert als ontwerper openbare ruimte en treedt op als inhoudelijke vertaler van de kaders naar de ontwerpen voor de openbare ruimte vanuit de programma’s Binnenstad, Bereikbaarheid en Stedelijk Beheer .

Je werkt in een multidisciplinair team onder leiding van de projectmanager van het team Project- en Programmamanagement die verantwoordelijk is voor het professioneel aansturen en (laten) uitvoeren van complexe en multidisciplinaire projecten en programma’s. De ontwerper openbare ruimte werkt gebiedsgewijs in coordinatie met een senior stedenbouwkundige, een groenontwerper en een verkeerskundige. Je wordt lid van een team dat in Leiden oa de Breestraat heeft heringericht en ontwerpen heeft gemaakt voor delen van het Singelpark, de Lammermarkt, de Haarlemmerstraat en de Centrumroute. Over deze projecten is meer informatie te vinden op de website van de gemeente Leiden. Je gaat werken aan vergelijkbare projecten voor de herinrichting van straten, singels (onderdeel van het Singelpark) en pleinen in de historische Leidse binnenstad.

Op dit moment heeft het project team behoefte aan de invulling van de functie ontwerper openbare ruimte voor het project ‘Openbare ruimte projecten Binnenstad Leiden - Gebiedsgerichte aanpak Investeringsprogramma Bereikbaarheid’. De functie houdt het volgende in:
- integrale ontwerpen van de openbare ruimte in de Binnenstad, hierbij staan tijdigheid, doelmatigheid en het behalen van optimale resultaten hoog in het vaandel.

- het integrale ontwerp houdt in: het uitwerken van de bestaande kaders naar het schetsontwerp, het voorlopig ontwerp en uiteindelijk het definitief ontwerp

Wat zijn de functie-eisen?

  •  WO stedenbouw en/of Landschapsontwerp

- ervaring met openbare ruimteprojecten bij voorkeur in een historische binnenstedelijk omgeving
- ervaring met ontwerpen openbare ruimte binnen gegeven (financiële) kaders
- ervaring met ontwerpen binnen gemeenten of met gemeenten is een pre
- integraal denken en acteren binnen gestelde kaders
- communicatief sterk
- aantoonbare ontwerpvaardigheid
- sterk in samenwerking
- goede beheersing van het Adobe-pakket, Autocad volgens de NLCS-systematiek en Sketchup.

Wat bieden wij?
 Een uitdagende en afwisselende functie in een team van enthousiaste en slagvaardige collega's.
 Een klantgerichte en op resultaatgerichte, informele werksfeer.
 Een professionele werkomgeving waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten