ETL developer

Opdrachtgever
EME Medical & IT Inhuur BV
Geplaatst op
27-02-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Meppel
Reacties
0
Bekeken
563
Status
Gesloten
Referentie
e.vanrooijen@eme-medical.com

TOP-Opdrachtgevers

  • Novaccent 23 opdrachten
  • Yacht bv 33 opdrachten
  • KPN Consulting 235 opdrachten
  • WTS Detachering 28 opdrachten

Omschrijving

Namens onze directe opdrachtgever de Politie zoekt IT Inhuur BV een freelance ETL ontwikkelaar

Startdatum

01-06-2016

Einddatum

31-05-2017 + optie tot verlenging

Standplaats

Meppel

Uren per week

36

Opdracht omschrijving
De afgelopen decennia hebben de voormalige politiekorpsen informatie opgeslagen in vele verschillende, grotendeels regionale systemen. In sommige gevallen is deze data ook nog opgeslagen in een landelijke of regionaal datawarehouse. Een kleurrijk, complex en duur ICT-landschap.

Deze data is niettemin van groot belang voor het politiewerk. Om die reden is enkele jaren geleden begonnen met de bouw van één landelijk politie datawarehouse: de Basisvoorziening Informatie (BVI). De komst van de Nationale Politie heeft de wens naar het landelijk beschikbaar krijgen van data verder versterkt.

De ambitie is om regionale data bij elkaar te brengen zodat landelijke informatieproducten kunnen worden gerealiseerd. Deze ontwikkelingen zorgen voor een groeiende afhankelijkheid van de dienstverlening. De continuïteit is van groot belang en de gebruikerswensen nemen met de dag toe, net als de hoeveelheid data die opgeslagen wordt. Binnen de omgeving wordt continu projectmatig gewerkt aan de verdere functionele uitbreiding. Daarnaast is in 2013 een start gemaakt met een omvangrijk programma met als doel de omgeving zowel technisch als organisatorisch te moderniseren.

Binnen het laatste traject wordt gebruikgemaakt van de modernste technologie met als doel veel sneller dan nu het geval is bronnen te ontsluiten, te analyseren en te bevragen. Dit bevat naast een oplossing voor gestructureerde data tevens de mogelijkheid om ook ongestructureerde data (“big data”) te kunnen analyseren. Hiervoor wordt oa gebruikgemaakt van een Apache Hadoop cluster.

De Basis Voorziening Informatie (BVI) speelt in toenemende mate een cruciale rol in de informatievoorziening binnen de Nederlandse Politie. Informatie afkomstig van alle eenheden wordt centraal vanuit een geïntegreerde Business Intelligence (BI) omgeving beschikbaar gesteld aan de gehele organisatie. Gegeven de toenemende vraag naar nieuwe informatieproducten, de toenemende vraag naar het ontsluiten van nieuwe bronnen is er behoefte aan uitbreiding van het team met ervaren ETL ontwikkelaars.

Doelstelling
Een multidisciplinair team samenstellen op basis van de DevOps methodiek waarbinnen alle relevante disciplines nauw samenwerken.

: Verantwoordelijkheden:
Zich gedragen als ervaren Software Engineer in een team en binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden.

: Werkervaring:
Minimaal 4 jaar ervaring als Ontwikkelaar mbv Informatica Powercenter ETL (minimaal versie 8) binnen een grootschalige Business Intelligence omgeving, met karakteristieken van een Enterprise Data Warehouse.
Heeft ervaring met het vertalen van functionele business informatiewensen naar ontwerpen van ETL dataflows van bron naar datamarts via Source – Targets – Matrices.
Heeft ervaring met het ontwerpen en programmeren van complexe SQL-queries.
Heeft ervaring met het reviewen van ETL flows door anderen geprogrammeerd.

Competenties

Communicatief
Team-player die ook zelfstandig kan werken
Flexibel en pragmatisch
Sterk analytisch vermogen
Proactief en resultaatgericht

Verwacht u tegen die tijd beschikbaar te zijn en te voldoen aan de kwalificaties? Dan horen we graag snel van u!

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten