RES IT Store/Automation manager

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
01-03-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
1
Bekeken
411
Status
Gesloten
Referentie
126

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Rol RES IT Store/Automation manager
Werkniveau Senior
Locatie Utrecht
Startdatum 04-04-2016
Einddatum 04-12-2016
Aantal uren per week 20

Aanvrager: Jacqueline Slaap

VACATURE-INFORMATIE

Algemene informatie over DG / Directie
Het Openbaar Ministerie (OM) bestaat uit een hoofdkantoor (het Parket-Generaal), 19 arrondissementsparketten, 1 LRO (landelijke Ressortsorganisatie) en een aantal ‘bijzondere’ eenheden, te weten het BOOM (Bureau Ontneming OM), het Landelijk Parket, het Functioneel Parket, het parket CVOM (Centrale Verwerking OM), de DVOM (Dienst Verleningsorganisatie OM) en de Rijksrecherche. Het Openbaar Ministerie is op ca. 35 locaties door heel Nederland gevestigd. In totaal werken ongeveer 5.000 mensen bij het OM.
Aan het hoofd van het OM staat het vijfkoppige College van procureurs-generaal. Het College is verantwoordelijk voor heel het OM en legt zich toe op de formulering van nieuwe handhavingsrichtlijnen en het ontwikkelen van het opsporings- en vervolgingsbeleid. De zorg voor de organisatie en de bedrijfsvoering ligt eveneens bij het College. De parketten staan onder leiding van een hoofd van een bedrijfsonderdeel die verantwoordelijk is voor de primaire taken van een arrondissement of ressort of een landelijk werkend onderdeel.
De onderdelen van het OM kennen ieder een eigen dynamiek, aandachtsgebieden en, in sommige gevallen, specialismen.

Voor een nader profiel van het OM verwijzen wij naar de website van het Openbaar Ministerie

Omschrijving project (BIAM)
Het programma BIAM koppelt de In-, Door en Uitstroomprocessen en de rol van iemand in de organisatie aan het verkrijgen, veranderen en intrekken van functionaliteit.

In de eerste release, die nu operationeel is verkrijgt een medewerker volledig geautomatiseerd een Rijkspas, e-mailadres en AD account. Bij vertrek wordt deze functionaliteit automatisch ingetrokken. Om dit mogelijk te maken is het aanvraag proces gestandaardiseerd door middel van het Centraal Account Formulier. Vervolgens is Identity Management Systeem (SIMS) en Role Based Acces Controle systeem (IT-Store) met de bijbehorende processen geïntroduceerd.

In release twee moet naast de Rijkspas, e-mailadres en een AD account ook facilitaire zaken en autorisaties op applicaties en data geleverd worden op basis van dienstverband (IDU) en rol in de organisatie. De planning is dat Release 2 eind 2016 klaar is. Deze zaken worden zoveel mogelijk geautomatiseerd geleverd. Bij vertrek wordt deze zaken automatisch ingetrokken. Op het moment dat de medewerker van functie, afdeling en/of locatie wijzigt zal de geleverde functionaliteit automatisch aangepast worden aan de nieuwe situatie. Voor functionaliteit die niet geautomatiseerd beschikbaar kunnen worden gesteld worden workflows beschikbaar gesteld. Daarnaast kan een medewerker extra functionaliteit aanvragen via een web portaal. Via een goedkeuringsproces (workflow) wordt de functionaliteit wel of niet beschikbaar gesteld.

Functie, werkzaamheden, duur en startdatum

Gevraagde functie

Senior RES IT store/Automation manager

Inzet & duur

De eerste 2 maanden een betreft een gemiddelde inzet van 20 uur per week (2 a 3 dagen, in onderling overleg), na de eerste twee maanden wordt er een incidentele inzet gevraagd tot einde project BIAM, in onderling overleg wordt de inzet bepaald waarbij de verwachting is dat er een gemiddelde inzet van 1 dag per week wordt gevraagd.

tussentijdse beëindiging

In geval van tussentijdse beëindiging geldt voor opdrachtgever een opzegtermijn van 4 weken.

Dienstonderdeel

Min VenJ: Openbaar Ministerie/ DVOM/ Domein IT, Sectie Devices & Techniek

Taken en resultaatgebieden

Van de Senior consultant RES IT store wordt verwacht dat

 • De Functionaris in staat is tot het vlot doorgronden van de processen rondom IDM en Role based access control van het OM

 • De Functionaris op basis van de architectuur, requirements en bovenliggend functioneel ontwerp een functioneel en technisch ontwerp kan opstellen voor de IT-Store

 • De Functionaris moet vervolgens op basis van deze goedgekeurde ontwerpen de omgeving realiseren (bouw) en testen (systeemtest)

 • De Functionaris moet verder ondersteuning geven voor de functionele- en gebruikerstesten en de implementatie van BIAM R2

 • De Functionaris kan ondersteuning bieden aan/functioneel aansturen van een Ontwikkelteam en functioneel beheer.

Verantwoording aan Projectleider Realisatie van het programma.

VERPLICHTE VAARDIGHEDEN

Hieronder vindt u een aantal harde eisen en enige overige eisen en wensen waaraan de kandidaat moet voldoen! In de motivatie dient te worden aangetoond dat aan alle harde eisen wordt voldaan. Dat betekent: kort, puntsgewijs per eis motiveren waar deze kennis of ervaring is opgedaan en in welke periode. Daarbij moet het voldoen aan de eisen ook duidelijk en onvoorwaardelijk naar voren komen in het CV. Aanbiedingen die hieraan niet voldoen kunnen helaas niet in behandeling worden genomen.

HARDE EISEN WAARAAN KANDIDAAT MOET VOLDOEN

Eisen aan de functionaris
In uw offerte dient u per wens en eis aan te tonen dat de kandidaat hieraan voldoet

 • Minimaal HBO niveau;

 • Minimaal 5 jaar ervaring met het totale ICT ontwikkelproces (analyse, ontwerp, bouw, testen en implementatie);

 • Minimaal 2 jaar ervaring met IT Store/Service Store en Automation Manager van RES;

 • Minimaal 2 jaar ervaring met SOAP, Powershell, Active Directory, Exchange en SQL.

Wensen aan de functionaris

 • Ervaring met ICT implementaties in grote organisaties

 • Ervaring met ontwerpen en beschrijven van bedrijfsprocessen

GEDRAGSKENMERKEN

Competenties die de persoon nodig zal hebben voor het succesvol vervullen van de functie zijn

 • Proactieve houding

 • Hoog conceptueel denk niveau

 • Flexibel

 • Nauwkeurig

EXTRA INFORMATIE

Exclusiviteit is vereist 5 werkdagen vanaf het moment dat de kandidaat wordt aangeboden bij de eindklant. Wanneer de kandidaat uitgenodigd wordt voor een intakegesprek, geldt nog 3 dagen na de intake de exclusiviteit. Middels het aanbieden van potentiele kandidaten aan Quest4, gaat u akkoord met deze exclusiviteit. Bij het opstellen van de definitieve aanbieding ten behoeve van onze klant, zullen wij u vragen een offerteformulier in te vullen en te ondertekenen, waarmee u de exclusiviteit nogmaals bekrachtigd. Onze AIV zijn van toepassing op deze aanvraag en terug te vinden op onze website.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  01-03-2016 11:12
  Plaats
  ZOETERMEER

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten