Projectleider Ruimtelijke Initiatieven

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
01-03-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Houten
Reacties
0
Bekeken
25
Status
Gesloten
Referentie
PR

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 31 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2538 opdrachten

Omschrijving

Wij zijn op zoek naar een Projectleider Ruimtelijke Initiatieven

Organisatie
De gemeente Houten ligt ten zuiden van Utrecht en heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld van een mooi landelijk dorp naar een gemeente met bijna 50.000 inwoners in een voornamelijk suburbane setting. De gemeente staat o.a. door de unieke stedenbouwkundige opzet bekend als fietsstad. De gemeente omvat naast de kern Houten ook een redelijk groot buitengebied met de kernen ’t Goy, Tull en ’t Waal en Schalkwijk.

Positie in de organisatie
Het cluster Ontwikkeling bestaat uit ruim 20 collega’s die inzet leveren voor een leefbaar, duurzaam en veilig Houten. In het cluster is expertise aanwezig op zeer uiteenlopende gebieden: ruimtelijke ordening, economische zaken, verkeer, wonen, duurzaamheid & milieu, landschap & ecologie, recreatie en cultuurhistorie & archeologie en gebiedsmanagement. Rode draad is het ruimtelijke werkveld. Het cluster is beleidsmatig georiënteerd, met een duidelijke link naar de praktijk. Het cluster geeft daarbij zo goed mogelijk invulling aan organisatie brede principes, waarvan belangrijke zijn:

“van buiten naar binnen werken” (gebruik maken van de kracht van de samenleving, ondersteunen van ruimtelijke initiatieven die aansluiten bij gemeentelijke doelstellingen, uitnodigingsplanologie)
werken vanuit de gedachte van een netwerksamenleving.

Het cluster Ontwikkeling maakt onderdeel uit van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, die verder bestaat uit een bedrijfsbureau en de clusters Realisatie, Vergunningverlening en Toezicht&Handhaving. Voor het gebiedsmanagement is Houten opgedeeld in 6 gebieden: Houten Noord, Houten Zuid, centrumlocaties, werkgebieden, Eiland van Schalkwijk en overig buitengebied.

Opdracht

Als projectleider ruimtelijke initiatieven houd je je bezig met

het afwikkelen en verder brengen van velerlei kleine en grotere ruimtelijke initiatieven die uit de samenleving naar voren zijn gekomen.
hierbij is het van belang om resultaten te boeken door de principes van projectmatig werken toe te passen.
het onderzoeken en adviseren of de initiatieven haalbaar zijn / hoe ze mogelijk kunnen worden gemaakt
in deze werkzaamheden is ook van belang te bekijken waar en hoe win-win-situaties kunnen worden gecreëerd door de wensen van de initiatiefnemer te verbinden met maatschappelijke doelstellingen van de gemeente.

Deze taken hebben betrekking op het Eiland van Schalkwijk (buitengebied). In de lijst met initiatieven moet er overigens ook aandacht zijn voor een prioriteitsstelling (deels is dit al gebeurd), maar van primair belang is om daadwerkelijk cases af te wikkelen en hierbij de principes van projectmatig werken toe te passen. Het is daarnaast de bedoeling dat je jouw kennis en ervaring met projectmatig werken ook actief deelt/overdraagt aan de directe collega’s. In deze functie heb je zowel contacten met externe initiatiefnemers als collega’s intern.

Naast het bovenstaande kunnen ook andere taken tot jouw werkpakket behoren (flexibele inzetbaarheid). Welke taken dit precies zijn wordt nader bepaald op basis van jouw competenties. Het zal in de regel gaan om werkzaamheden in het ruimtelijke werkveld.

Profiel

Je beschikt over

een afgeronde opleiding op HBO- of academisch niveau met de bijbehorende analytische vaardigheden
tenminste 5 jaar werkervaring in het ruimtelijk werkveld (bijv. ruimtelijke ordening, projectleiding of vergunningverlening)
hiervan tenminste 2 jaar werkervaring in een politieke context (overheidsorganisatie of aantoonbare advisering aan een overheidsorganisatie in dossiers met politiek-bestuurlijke relevantie)
in werkervaring of opleiding een substantiële component ruimtelijke regelgeving/R.O.-procedures (bijvoorbeeld ruimtelijke ordening/planologie)
aantoonbare kennis van en ervaring met projectmatig werken

Verder

ben je erop gefocust hoe dingen mogelijk gemaakt kunnen worden en resultaten kunnen worden geboekt
ben je een integraal denker en werker, die goed belangen in kaart kan brengen en kan afwegen
kan je goed overzicht kan houden over het eigen werkpakket met velerlei dossiers, waarin zich doorlopend nieuwe wendingen kunnen voordoen
ben je omgevingsbewust en heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen
ben je gericht op samenwerking, en goed in communicatie, het leggen van (nieuwe) contacten, netwerken, onderhandelen en verbinden
ben je enthousiast om kennis te delen op het gebied van projectmatig werken

Criteria

Afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau
Minimaal 5 jaar werkervaring in de afgelopen 8 jaar in het ruimtelijk werkveld (ruimtelijke ordening, projectleiding of vergunningverlening)
Mininmaal 2 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar met het werken binnen / adviseren aan een overheidsorganisatie
Aantoonbare kennis van de ruimtelijke regelgeving, blijkend uit relevante werkervaring en / of afgeronde opleidingen en cursussen
Aantoonbare kennis van projectmatig werken, blijkend uit relevante werkervaring

Start opdracht:z.s.m.
Eind opdracht:6 mnd, optie tot verlenging 3 mnd.
Uren per week:22

Reageren kan tot 7 maart met cv, motivatie en uuratrief incl. reiskosten en ex. BTW

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten