Projectleider ruimtelijke initiatieven

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
29-02-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
560
Status
Gesloten
Referentie
IGB59938934

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2544 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een projectleider met werkervaring in het ruimtelijk werkveld (bijvoorbeeld ruimtelijke ordening, projectleiding of vergunningverlening).

Wie?

Onze opdrachtgever is een gemeente in de provincie Utrecht. De gemeente heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld van een mooi landelijk dorp naar een gemeente met bijna 50.000 inwoners in een voornamelijk suburbane setting. De gemeente staat onder andere door de unieke stedenbouwkundige opzet bekend als fietsstad. De gemeente omvat naast de kern ook een redelijk groot buitengebied.

U bent werkzaam voor het cluster Ontwikkeling. Het cluster bestaat uit ruim 20 medewerkers die inzet leveren voor een leefbaar, duurzaam en veilige gemeente. In het cluster is expertise aanwezig op zeer uiteenlopende gebieden: ruimtelijke ordening, economische zaken, verkeer, wonen, duurzaamheid & milieu, landschap & ecologie, recreatie en cultuurhistorie & archeologie en gebiedsmanagement. Rode draad is het ruimtelijke werkveld. Het cluster is beleidsmatig georiënteerd, met een duidelijke link naar de praktijk. Het cluster geeft daarbij zo goed mogelijk invulling aan organisatie brede principes, waarvan belangrijke zijn:

 • “van buiten naar binnen werken” (gebruik maken van de kracht van de samenleving, ondersteunen van ruimtelijke initiatieven die aansluiten bij gemeentelijke doelstellingen, uitnodigingsplanologie);

 • werken vanuit de gedachte van een netwerksamenleving.

Het cluster Ontwikkeling maakt onderdeel uit van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, die verder bestaat uit een bedrijfsbureau en de clusters Realisatie, Vergunningverlening en Toezicht & Handhaving.

De werkzaamheden hebben betrekking op het buitengebied. In de lijst met initiatieven moet ook aandacht zijn voor een prioriteitsstelling (deels is dit al gebeurd), maar van primair belang is om daadwerkelijk cases af te wikkelen en hierbij de principes van projectmatig werken toe te passen.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent verantwoordelijk voor het afwikkelen en verder brengen van velerlei kleine en grotere ruimtelijke initiatieven die uit de samenleving naar voren zijn gekomen.

 • U boekt resultaten door de principes van projectmatig werken toe te passen.

 • U onderzoekt en adviseert of de initiatieven haalbaar zijn / hoe ze mogelijk kunnen worden gemaakt.

 • U bekijkt hoe en waar de win-winsituaties kunnen worden gecreëerd door de wensen van de initiatiefnemer te verbinden met maatschappelijke doelstellingen van de gemeente.

 • U deelt en draagt uw kennis van en ervaring met projectmatig werken over aan de directe collega’s.

 • U hebt contacten met externe initiatiefnemers en collega’s intern.  

 • U verricht overige werkzaamheden op het gebied van het ruimtelijke werkveld.

Eisen

 • U hebt een afgeronde opleiding op hbo-niveau met de bijbehorende analytische vaardigheden.

 • U hebt tenminste 5 jaar werkervaring in het ruimtelijk werkveld (bijvoorbeeld ruimtelijke ordening, projectleiding of vergunningverlening).

 • U hebt tenminste 2 jaar werkervaring in een politieke context (overheidsorganisatie of aantoonbare advisering aan een overheidsorganisatie in dossiers met politiek-bestuurlijke relevantie).

 • U hebt werkervaring en/of een opleiding op het gebied van een substantieel component ruimtelijke regelgeving / ruimtelijke ordening procedures (bijvoorbeeld ruimtelijke ordening / planologie).

 • U hebt aantoonbare kennis van en ervaring met projectmatig werken

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Regio Utrecht

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 22 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind augustus 2016, met optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

Hoe?

Reageer vóór dinsdag 8 maart aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten