Consulent Werk en Inkomen

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
01-03-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Rijswijk
Reacties
1
Bekeken
679
Status
Gesloten
Referentie
PP

Afrondingstoelichting

Dank voor uw reacties.
Er is inmiddels een kandidaat in procedure; bij dit project waren specifieke eisen van de klant in combinatie met een maximaal uurtarief. Door de vele reacties kunnen wij helaas niet iedereen persoonlijk benaderen. Voor degenen die niet persoonlijk zijn benaderd geldt dit bericht tevens als afmelding. Voor een eventuele toelichting kunt u ons benaderen via info@oke4u.nl.

Met vriendelijke groet

André van Loon


Omschrijving

Introductie
Voor de gemeente Rijswijk zijn wij per direct op zoek naar een Consulent Werk en Inkomen met als speciale doelgroep Statushouders voor 32/36 uur per week voor een periode van 6 maanden met een optie tot verlenging. Ingangsdatum 1 april.

Organisatie
Rijswijk is volop in beweging. Dat geldt voor de stad, maar ook de gemeentelijke organisatie ondergaat een aantal veranderingen om haar dienstverlening nog dichter bij de inwoner te brengen. In deze organisatie waarin de lijnen kort zijn en je snel resultaat ziet van je inspanning krijg je de kans je kwaliteiten te etaleren. Er is bovendien veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid. Naast het makkelijke contact dat je met collega’s hebt in onze organisatie, ervaren veel medewerkers hun mate van zelfstandigheid als een duidelijk pluspunt.

Vanuit een integrale werkwijze binnen de sectie Werk, Inkomen & Schuldhulpverlening van het Sociaal Domein verricht je je taken als Consulent werk en inkomen. Dit betekent dat je zowel ervaren bent op het gebied van de rechtmatigheid als wel op het gebied van de doelmatigheid bij de uitvoering van de Participatiewet. Naast het zelfstandig beoordelen van het recht op bijstand speel je ook een belangrijke rol in de toeleiding naar werk via de accountmanagers op het Werkplein Rijswijk.

Daarnaast speelt bij deze functie ook de ervaring met het werken met statushouders een belangrijke rol. Gelet op het te verwachten aantal statushouders dat in 2016 een beroep op bijstand doet in de gemeente Rijswijk is je eerste focus op deze doelgroep bij de toepassing van de doelmatigheid en de rechtmatigheid. Dit betekent dat je caseload voor een deel zal gaan bestaan uit personen die bijstand gaan aanvragen in 2016, maar ook voor een groot gedeelte uit het beheer; waaronder het verrichten van heronderzoeken en toeleiding naar werk. Deze werkzaamheden verricht je samen met je collega consulent(en) en de accountmanagers.

Taken en verantwoordelijkheden
Je bent verantwoordelijk voor zowel het onderzoek, de rapportage, besluit, plan van aanpak en klantbeeld op het gebied van de rechtmatigheid en doelmatigheid.
Je bent eindverantwoordelijk voor het beheren van de eigen caseload; het beperken van de instroom in de uitkering en bevorderen van de uitstroom.
Je beoordeelt en beslist op aanvragen levensonderhoud, bijzondere bijstand en alle aanverwante regelingen in het kader van de Participatiewet en IOAW. Je bent fraudealert, voert gesprekken en legt huisbezoeken af (evt. met de handhavingsconsulent). Hij /zij richt zich hierbij op het primaire onderzoek. De consulent Handhaving voert aanvullend (secundair) onderzoek uit.
Je stelt in het kader van een boetewaardige gedragingen een rapport op voor de afdeling T&V.
Je informeert en adviseert de klant o.a. met betrekking tot zijn /haar recht op een voorliggende voorziening.
Je voert mutaties door.
Je voert beëindigingsonderzoeken uit.
Je geeft voorlichtingsbijeenkomsten voorafgaand aan de bijstandsaanvraag en in beheer.
Je bent neemt deel aan-, en geeft toelichting bij complexe hoorzittingen in bezwaar.
Je bent uitvoerder, regisseur en opdrachtgever naar de accountmanagers in het kader van toeleiding op het gebied van doelmatigheid.
Je bent verantwoordelijk voor het activeren van klanten richting arbeid en zorgt hierbij voor een op maat opgestelde trajectplan.
Je voert regelmatig gesprekken met de klanten over hun inspanningen om aan het werk te gaan of te participeren en onderneemt aan de hand hiervan passende actie met als doel de uitstroom en / of de zelfstandigheid van de klant te bevorderen. Maakt periodieke rapportages over de voortgang en ontwikkeling van een ingezet traject en stelt een vervolgtraject op.
Je onderhoudt contacten / intensief overleg met de Werkmakelaars, Sociaal Wijkteam, Vluchtelingenwerk, traject-partners en collega's Zorg. Tevens ondersteun je o.a. de afdeling Beleid en Kwaliteit door mee te denken in werkgroepen.
Je verricht periodieke heronderzoeken en tussentijdse controles in het kader van rechtmatigheid en doelmatigheid.
Je stelt aan de hand van een medisch onderzoek een diagnose vast bij de klant (psychische of medische belemmeringen) d.m.v. keuringenaanvraag en bepaalt op basis hiervan welk traject ingezet wordt.

Profiel
Minimaal afgeronde HBO opleiding (bij voorkeur in de richting van SJD, maatschappelijke dienstverlening of HBO rechten).
Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring op het aangegeven vakgebied.
Kennis van de sociale zekerheidswetgeving.
Herkennen psychosociale problematiek.
Ervaring in het werken met (of affiniteit met) statushouders.
Ervaring met GWS / Suite.

Criteria
Afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau
Minimaal 3 jaar werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Consulent Werk en Inkomen
Aantoonbare ervaring met GWS
Aantoonbare ervaring met het werken met Statushouders

Competenties

Communicatief
Resultaatgericht
Ondernemend
Analytisch
Transparant
Bruggenbouwer

Start opdracht

1 april

Eind opdracht

na 6 mnd.

Uren per week

32-36

Reageren kan tot 5 maart met cv, motivatie en uurtarief incl. reiskosten en ex. BTW

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    02-03-2016 14:32
    Plaats
    Amsterdam

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten