User Researcher Online

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
01-03-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
335
Status
Gesloten
Referentie
20118652

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20118652 Tijdelijke inhuur

Voor Gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een User Researcher Online.

Profiel Afdeling

Dienstverlening bestaat uit de afdelingen Stadsloketten, Onderzoek & Ontwikkeling, het Contactcenter Amsterdam (CCA), Online en Operations Support. De nieuwe dienstverlening Amsterdam wil een voorloper zijn in de ontwikkeling en vernieuwing van de dienstverlening in Nederland.
We nemen de dienstverlening aan de burgers en ondernemers uiterst serieus. Dat blijkt ook uit de wijze waarop we de dienstverlening organiseren: één organisatie Dienstverlening voor één beleid vanuit één sturing. Dit vraagt om een organisatie met medewerkers die zowel wat betreft takenpakket als standplaats flexibel zijn. Of een Amsterdammer nu telefonisch, online of aan de balie met de gemeente contact heeft, de vorm, inhoud en bejegening is gelijk.
We verbeteren continu de dienstverlening aan burgers en ondernemers en we verhogen de efficiency van de organisatie. Dit doen we samen met de leveranciers van de producten, de andere organisatie onderdelen van de gemeente. Niet eenmalig, maar in een continu proces van leren en verbeteren. Dat is de ‘dubbele’ veranderdoelstelling waar wij voor staan. Met de ambitie de beste van Nederland te worden!
Dienstverlening bestaat uit de afdelingen Stadsloketten, Onderzoek & Ontwikkeling, het Contactcenter Amsterdam (CCA), Online en Operations Support.

Profiel Opdracht

Je bent als User Researcher Online de drijvende kracht achter gebruikers- en usability onderzoek. Je bent verantwoordelijk voor het inhoudelijk voorbereiden, uitvoeren en terugkoppelen van onderzoek en tests. Hiermee speel je een cruciale rol in de innovatieve verbeterprojecten die direct bijdragen aan een betere digitale dienstverlening van de Gemeente Amsterdam. Je organiseert praktisch de verschillende vormen van onderzoek en bent voor deelnemers/respondenten aan onderzoek een aanspreekpunt. Je analyseert usability onderzoek data en voelt je verantwoordelijk om samen met de project teams bevindingen door te vertalen naar oplossingen.
Zie jij door webanalyses heen het gedrag van onze gebruikers? Weet jij op deze basis onze sites maximaal aan te laten sluiten bij wat Amsterdammers online verwachten en nodig hebben? Om die beleving te monitoren maak je gebruik van alle input die je kunt verwerven, zorg je voor juiste interpretatie daarvan, stel je rapportages op, maak en verbeter je dashboards en voer je diepte-analyses uit. Ter optimalisatie van de online beleving voer je a/b-testen uit, denk en praat je mee omtrent verbeteringen en draag je bij aan het verkrijgen van gebruikers feedback.
Jij zorgt ervoor dat het team begrijpt waar de klant behoefte aan heeft en weet welke oplossingen ook echt goed werken.
Als User Researcher Online ben jij verantwoordelijk voor het gebruikersonderzoek. Uit gebruikersfeedback, onderzoek en databronnen haal je de inzichten die je gebruikt om stakeholders in de organisatie te adviseren. Doel daarvan is het optimaliseren van de digitale gebruikerservaring en de conversie. In weinig organisaties zal je zoveel gretige collega’s treffen die jouw inzichten zo enthousiast zullen ontvangen.
Je bent gepassioneerd over je vakgebied en over online gebruikersonderzoek in het bijzonder. Samen met de Klantprocesmanagers en UX Designers Online organiseer je en doe je gebruikersonderzoeken in het eigen UX Lab.
Wij werken niet met rapporten van 1000 pagina`s, maar vragen een goed kort en krachtig verhaal met je bevindingen en resultaten.

De werkzaamheden bestaan uit

 • Het uitvragen van onderzoeksbehoeften en deze vertalen naar een concrete onderzoeksopzet

 • Uitvoeren en coördineren van gebruikersonderzoek in het interne UX Lab (o.a. diepte-interviews, usability tests en focusgroepen)

 • Adviseren van UX designers en stakeholders over interactie ontwerpen en user interfaces op basis van kwalitatief gebruikersonderzoek en kwantitatieve analyse

 • Stimuleren van gebruikersonderzoek door resultaten op te stellen, te communiceren en te delen binnen en buiten de Online afdeling

 • Actief een bijdrage leveren aan innovatie van de online dienstverlening van de Gemeente Amsterdam door het bijhouden van marktontwikkelingen op gebied van UX en UX Research en deze vertalen naar verbetervoorstellen voor de gemeente

Functie eisen

 1. U beschikt minimaal over een behaald HBO diploma.

 2. U hebt kennis van en ervaring met kwalitatieve UX Research methodes en tools zoals comScore, Piwik of Google Analytics en tooling voor gebruikers-feedback (zoals Usabilla) en a/b-testing.

 3. U hebt minimaal 5 jaar ervaring als usability researcher.

Competenties

 • Je bent in staat om continue constructieve en scherpe gebruikersinzichten verzamelen en delen;

 • Je bent klant- en resultaatgericht en kunt goed samenwerken op verschillende niveaus;

 • Je verbindt mensen en weet doelen te realiseren met respect voor anderen en de focus gericht op het gezamenlijke doel;

 • Je bent creatief, organisatiesensitief en goed in het analyseren van problemen;

 • Je bent proactief, communicatief, pragmatisch, kwaliteitsbewust en enthousiast;

 • Je hebt overtuigingskracht, organisatiebewustzijn en je kunt goed samenwerken.

Functie wensen

 1. U hebt een opleiding in de richting Human Computer Interaction, User Experience Design, Interaction Design of een soortgelijke richting.

 2. U hebt aantoonbare ervaring met verwerking van data en/of met interaction ontwerpen.

 3. U hebt ervaring met scrum/agile en projectmatig werken in een online context.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Amsterdam

Startdatum

zsm

Duur

01-09-2016

Optie op verlenging

6 maanden

Inzet

32-36 uur per week

Tarief

marktconform

Sluitingsdatum

04-03-2016

Sluitingstijd

09:00

Intakegesprek

NNB

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;

 • Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten