Adviseur risicomanagement

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
01-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
474
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze vacature is offline. Iedere sollicitant heeft inmiddels persoonlijk bericht van ons ontvangen over zijn/haar sollicitatie (per mail).
Het zou kunnen zijn dat dit bericht bij uw SPAM terecht is gekomen.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

21-03-2016

Einddatum

01-10-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

04-03-2016 om 17:00 uur

Het Programma Implementatie Omgevingswet is complex en dynamisch. De implementatie van de Omgevingswet is een majeure opgave onder een hoge tijdsdruk. Er zijn talloze risico’s die succesvolle en tijdige implementatie in de weg kunnen staan. Goed risicomanagement is dan ook van groot belang. De eerste stap hierin is om op het niveau van de Programmaraad zo snel mogelijk, met input vanuit de verschillende opgaves, te komen tot een risicodossier. Het Programmabureau zoekt dan ook een ervaren en bewezen adviseur risicomanagement die betrokkenheid en geloof in eigen mening uitstraalt en het aanzien geniet van een autoriteit op het vakgebied.

De kandidaat die wij zoeken

 ziet en doorgrond vanuit de ervaring en vanuit verschillende invalshoeken (zoals vanuit het perspectief van de opdrachtgevende partijen/de organisaties / ambtelijke top / bewindspersoon of vanuit het perspectief van de programma-organisatie) situaties die een risico of kans vormen;
 signaleert knelpunten en komt met voorstellen (inhoudelijk en/of procesmatig);
 houdt rekening met politiek-bestuurlijke verhoudingen en kent het krachtenveld;
 stemt stijl en toon af op de situatie en op de doelgroep;
 brengt op het juiste moment de juiste argumenten in;
 oefent invloed uit op de juiste organisatieniveaus / in de juiste gremia.

De Adviseur Risicomanagement is binnen het programma Implementatie Omgevingswet (IOW) verantwoordelijk voor de coördinatie op de totstandkoming van het risicomanagementproces. De adviseur draagt zorg voor het opzetten en inregelen van het proces risicomanagement, legt dit proces vast en laat het proces vaststellen. De adviseur wordt ingezet ten behoeve van zowel het Programmabureau, het Digitaal Stelstel Omgevingswet als Invoeringsondersteuning. De adviseur draagt zorg voor de opzet en het beheer van het risicoregister en organiseert en faciliteert daartoe de nodige activiteiten zoals risicosessies, challenge- en verdiepingsgesprekken, workshops etc. Hij/zij challenged de programmamanagementleden als het gaat om risico´s/knelpunten en de beheersing ervan, creëert een collectief bewustzijn ten aanzien van de risico’s, monitort de uitvoering van de beheersmaatregelen, spreekt projectleden aan indien zaken onvoldoende worden opgepakt en schaalt waar en wanneer nodig op naar de manager programmabeheersing.

De adviseur draagt tevens zorg voor de tijdige aanlevering van de risicoparagrafen en – analyses ten behoeve van de verschillende stuur- en verantwoordingsrapportages. Waar en wanneer dat aan de orde is kan aan de adviseur risicomanagement gevraagd worden een toets te verrichten op de risicomanagement-processen en/of registers van deelprojecten of van opdrachtnemers. Tevens draagt de adviseur bij aan het risicodossier ter onderbouwing van de risicoreserveringen.

De implementatie van de Omgevingswet kent een grote ICT-component. Zoals de laatste jaren viel waar te nemen, brengen grote ICT-projecten risico’s met zich mee. In het risicomanagement is daarom specifiek aandacht voor de risico’s op het vlak van data en ICT, die met name liggen in de deelopgave digitalisering.

Functie eisen

Minimaal 5 jaar ervaring, waarvan 3 jaar als risicomanager van complexe (ICT) projecten en 2 jaar als risicomanager op programmaniveau.
Aantoonbare kennis van –en ervaring met projectmanagementmethoden, zoals PRINCE2 en projecttechnieken.
Gedegen kennis van risicomanagement (de RISMAN-methodiek).
Recente aantoonbare ervaring (uit de afgelopen 2 jaar) met het beschrijven en implementeren van processen en methodieken binnen een programma.
Aantoonbare ervaring met afstemmingsprocessen met en binnen de Rijksoverheid.
Aantoonbare ervaring met het opstellen van rapportages op project en programmaniveau.
Kennis van en ervaring binnen I&M en Rijkswaterstaat is een pré.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  02-03-2016 15:49
  Plaats
  Haarlem

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten