User Reseacher online

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
02-03-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
690
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze vacature is offline. Iedere sollicitant heeft inmiddels persoonlijk bericht van ons ontvangen over zijn/haar sollicitatie (per mail).
Het zou kunnen zijn dat dit bericht bij uw SPAM terecht is gekomen.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 32 opdrachten
  • KPN Consulting 238 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

22-03-2016

Einddatum

01-09-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32-36

Sluitingsdatum

07-03-2016 om 09:00 uur

Je bent als User Researcher Online de drijvende kracht achter gebruikers- en usability onderzoek. Je bent verantwoordelijk voor het inhoudelijk voorbereiden, uitvoeren en terugkoppelen van onderzoek en tests. Hiermee speel je een cruciale rol in de innovatieve verbeterprojecten die direct bijdragen aan een betere digitale dienstverlening van de gemeente. Je organiseert praktisch de verschillende vormen van onderzoek en bent voor deelnemers/respondenten aan onderzoek een aanspreekpunt. Je analyseert usability onderzoek data en voelt je verantwoordelijk om samen met de project teams bevindingen door te vertalen naar oplossingen.

Zie jij door webanalyses heen het gedrag van onze gebruikers? Weet jij op deze basis onze sites maximaal aan te laten sluiten bij wat bewoners online verwachten en nodig hebben? Om die beleving te monitoren maak je gebruik van alle input die je kunt verwerven, zorg je voor juiste interpretatie daarvan, stel je rapportages op, maak en verbeter je dashboards en voer je diepte-analyses uit. Ter optimalisatie van de online beleving voer je a/b-testen uit, denk en praat je mee omtrent verbeteringen en draag je bij aan het verkrijgen van gebruikers feedback.

Jij zorgt ervoor dat het team begrijpt waar de klant behoefte aan heeft en weet welke oplossingen ook echt goed werken.

Als User Researcher Online ben jij verantwoordelijk voor het gebruikersonderzoek. Uit gebruikersfeedback, onderzoek en databronnen haal je de inzichten die je gebruikt om stakeholders in de organisatie te adviseren. Doel daarvan is het optimaliseren van de digitale gebruikerservaring en de conversie. In weinig organisaties zal je zoveel gretige collega’s treffen die jouw inzichten zo enthousiast zullen ontvangen.

Je bent gepassioneerd over je vakgebied en over online gebruikersonderzoek in het bijzonder. Samen met de Klantprocesmanagers en UX Designers Online organiseer je en doe je gebruikersonderzoeken in het eigen UX Lab.

Wij werken niet met rapporten van 1000 pagina`s, maar vragen een goed kort en krachtig verhaal met je bevindingen en resultaten.

De werkzaamheden bestaan uit

  • Het uitvragen van onderzoeksbehoeften en deze vertalen naar een concrete onderzoeksopzet.

  • Uitvoeren en coördineren van gebruikersonderzoek in het interne UX Lab (o.a. diepte-interviews, usability tests en focusgroepen).

  • Adviseren van UX designers en stakeholders over interactie ontwerpen en user interfaces op basis van kwalitatief gebruikersonderzoek en kwantitatieve analyse.

  • Stimuleren van gebruikersonderzoek door resultaten op te stellen, te communiceren en te delen binnen en buiten de Online afdeling.

  • Actief een bijdrage leveren aan innovatie van de online dienstverlening van de gemeente door het bijhouden van marktonwikkelingen op gebied van UX en UX Research en deze vertalen naar verbetervoorstellen voor de gemeente.

Functie eisen

-Minimaal 5 jaar ervaring als usability researcher (harde eis).
-Kennis van en ervaring met kwalitatieve UX Research methodes en tools zoals comScore, Piwik of Google Analytics en tooling voor gebruikers-feedback (zoals Usabilla) en a/b-testing (harde eis).
-Beschikt minimaal over een behaald HBO diploma (harde eis).
-Een opleiding gevolgd in de richting Human Computer Interaction, User Experience Design, Interaction Design of een soortgelijke richting.
-Ervaring met scrum/agile en projectmatig werken in een online context is een pré.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten