Software Architect

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
02-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Leeuwarden
Reacties
1
Bekeken
346
Status
Gesloten
Referentie
20118660

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20118660 Tijdelijke inhuur

Voor het CJIB zijn wij op zoek naar een Software Architect.

Achtergrond opdracht

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) is een relatief jonge en ambitieuze uitvoeringsorganisatie binnen het ministerie van Veiligheid en Justitie. Het is gevestigd in Leeuwarden en er werken momenteel ruim 1000 medewerkers. Het CJIB is bij de meeste Nederlanders bekend als verwerker van de verkeersboetes. Minder bekend is dat het CJIB ook de coördinatie van strafrechtelijke beslissingen voor zijn rekening neemt. Het CJIB zorgt daarbij voor grip en zicht op strafrechtelijke beslissingen, waardoor sturing en bijsturing op de tenuitvoerlegging kan plaatsvinden. Gedreven medewerkers zorgen ervoor dat onze taken op de juiste wijze, ondersteund door adequate ICT en binnen de beschikbare middelen worden uitgevoerd.
De afdeling ICT is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, de instandhouding en de vernieuwing van de ICT-infrastructuur. Ook het realiseren van nieuwe software voor nieuwe taken van het CJIB is belegd bij ICT. De ICT-organisatie heeft een interne schil met de mogelijkheid flexibel bij te schakelen.

Door te werken in DevOps-teams ontwikkelen en beheren wij hoogwaardige (ICT) producten. De rijks brede ontwikkelingen in Noord-Nederland zijn voor de ICT-dienstverlening binnen het CJIB een kans een hoog kwaliteitsniveau te behalen en tegelijkertijd de kosten te verlagen. Het is uitdagend om als ICT’er binnen het CJIB werkzaam te zijn: professionals werken aan realistische opdrachten in een dynamische omgeving waarin ze veel kunnen leren. Automatisering en standaardisatie van werkzaamheden zijn vanzelfsprekend. De aansturing van de professionals is gericht op resultaten. Daarnaast zijn feedback, een open communicatie klimaat en trots op de ICT-producten succesfactoren. Het CJIB maakt in toenemende mate gebruik van digitale middelen in zijn communicatie met burgers, partners en omgeving. Dit betekent verdere digitalisering van interactie, uitbreiding van selfservicemogelijkheden en multichannel management. Een richting is het centraal stellen van de dienstverlening aan de burger. Het CJIB sluit aan bij de rijks brede ambitie van één digitale overheid: betere service, méér gemak.

Opdrachtomschrijving

Senior Software Architect in CJIB binnen diverse projecten voor verschillende producten/systemen. Projecten zijn o.a. USB, Digitalisering, CRI, Beheer & Onderhoud. De opdracht zal worden uitgevoerd binnen of over een of meerdere DevOps teams en er wordt dan ook verwacht van de kandidaat dat hij of zij op alle DevOps rollen, in meer of mindere mate, inzetbaar is.

Doelstelling

De Software Architect zorgt voor tijdige uitwerking van oplossingen die passen binnen de CJIB architectuur en ontwikkelrichtlijnen. Daarnaast helpt deze bij het toekomst vast maken en houden van de architectuur en richtlijnen.

Resultaatgebied & Verantwoordelijkheden

De softwarearchitect definieert de architectuur van de te ontwikkelen software aan de hand van de functionele en kwalitatieve specificaties en begeleidt de realisatie. Daarnaast ondersteunt de software architect in overleg met de projectleider de CJIB architecten en informatieanalisten bij het opstellen van functionele en non-functionele specificaties. De software architect acteert ook aan de business kant onder leiding van de projectleider door in een vroeg stadium haalbaarheid te toetsen en mogelijkheden aan te geven. Het gaat hierbij niet alleen om de eindsituatie (SOLL) maar ook om alle tussenstappen (Transities). Belangrijk hierbij zijn bijvoorbeeld conversies van data, opzet van testomgevingen, etc. Hij geeft leiding aan het formuleren van de technische integrale architectuurvisie en draagt deze uit naar en bewaakt deze bij alle betrokken partijen.

Vakmatige taken

 1. Verantwoordelijk voor de kwaliteit van de ontwikkelde applicaties.

 2. Ontwerpen van applicaties onder architectuur en begeleiden van de ontwikkeling van applicaties resulterend in een Project Start Document en een Software Architectuur Document.

 3. Adviseren over de implicaties van functionele en non-functionele specificaties op de software architectuur en projectuitvoering.

 4. Ontwikkelen en toepassen van methodieken, best practices & design patterns.

 5. Zorgen voor up-to-date vakinhoudelijke kennis.

 6. Uitvoeren en begeleiden van Proof of Concepts.

 7. Formuleren van voorstellen en (UML) modellen voor de inrichting van software-, applicatie organisatieprocessen en/of informatievoorziening en creëren van draagvlak daarvoor.

 8. Inzicht geven aan hoe nieuwe technologieën uit de markt ingezet kunnen worden.

Coördinerende / sturende taken

Coachen van collega architecten, ontwikkelaars en andere medewerkers in het DevOps werkgebied (ontwikkelaar, testanalisten, ontwerpers en technisch applicatiebeheerders).

Contacten (intern/extern + aard van contacten)

Binnen team en met gelieerde ICT teams. Aan de business kant van het CJIB, waar gewenst adviserend met externe partijen waar het geautomatiseerde informatie-uitwisseling binnen de strafrechtketen betreft in relatie tot systeem landschap van het CJIB

Functie-eisen (knock-out criteria)

 1. Diploma HBO-opleiding IT aangevuld met specialisatie softwarearchitectuur.

 2. Minimaal 3 jaar werkervaring met UML, BMPN 2.0 en Archimate

 3. Minimaal 3 jaar werkervaring met Design patterns, Architectuurmethodieken, webservice standaarden en XML

 4. Minimaal 3 jaar werkervaring met Tibco messaging en integratie

 5. Minimaal 3 jaar werkervaring ervaring met Oracle RDBMS in een SOA georiënteerd landschap.

 6. Minimaal 3 jaar werkervaring ervaring met de aanwezige ‘legacy’

 7. Minimaal 3 jaar werkervaring ervaring met het bereiken van de optimale samenhang tussen ‘nieuw’ en ‘oud’.

 8. Minimaal 3 jaar werkervaring formuleren van integrale architectuur met voldoende draagvlak benodigd voor ICT realisatie uitgaand van business architectuur.

 9. Minimaal 3 jaar werkervaring Borgen en bewaken van deze architectuur gedurende de ontwerp- en realisatie trajecten.

 10. Minimaal 3 jaar werkervaring afgestemd houden van ontwikkeling in business verwachtingen en ICT mogelijkheden

Functiewensen

 1. Kennis van/ervaring met CJIB service architectuur

 2. Ervaring met Test Driven Design

 3. Ervaring met geautomatiseerde ontwikkelstraat / Continuous Delivery

 4. Ervaring met PostgreSQL

 5. Ervaring met REST

 6. Ervaring met Agile/Scrum software development

 7. Kennis van / ervaring met Justitiedomein/ overheidsstandaarden (zoals NOPA, Jubes, Digikoppeling, berichten box, DIGID, e-herkenning.

Competenties

 • Analytisch vermogen

 • Leergierig / leervermogen

 • Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

 • Ervaring binnen een DevOps werkomgeving

 • Flexibel

 • Luisteren

 • Scheiden hoofd- en bijzaken

 • Streven naar consensus

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Leeuwarden

Startdatum

zsm

Duur

31-12-2016

Optie op verlenging

2 maal 4 maanden

Inzet

36-40 uur per week

Tarief

marktconform

Sluitingsdatum

07-03-2016

Sluitingstijd

09:00

Intakegesprek

11/14-03-2016

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;

 • Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  02-03-2016 13:35
  Plaats
  Vledder

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten