Programmaleider

Intermediair
H Consultancy Groep b.v.
Geplaatst op
03-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Zuid-Holland
Reacties
2
Bekeken
1163
Status
Gesloten
Referentie
wpjob-1469

Omschrijving

Voor een gemeente in Zuid-Holland zoeken wij een Programmaleider Doelgroepenvervoer, die het doelgroepenvervoer in de regio toekomstbestendig gaat maken. De programmaleider heeft vier opdrachten, waarbij elke opdracht getrokken wordt door een projectleider. De opdrachten zijn als volgt:

Maatwerk en eigen kracht
De opdracht “Maatwerk en eigen kracht” bestaat uit twee maatregelen. De eerste maatregel betreft het ontwikkelen van een instrument waarmee gemeenten beter in staat zijn om een maatwerkindicatie te kunnen geven voor het vervoer naar bijvoorbeeld dagbesteding of sociale activiteiten. Door verschillende vormen van vervoer beter te koppelen verwachten gemeenten dat vervoersmogelijkheden zoals het openbaar vervoer, de regiotaxi of maatwerkvervoer beter gecombineerd kunnen worden in een maatwerkindicatie. Het resultaat van deze maatregel is naar verwachting een handreiking voor de toegangen van de diverse gemeenten en training daarin. De tweede maatregel betreft het versterken van de eigen kracht van inwoners op het gebied van vervoer. Het verwachte eindresultaat is een overzichtelijk aanbod van mogelijkheden om inwoners met een beperking te begeleiden om zo zelfstandig als mogelijk te kunnen reizen.

OV en doelgroepenvervoer
De tweede opdracht bestaat uit drie maatregelen, die allen te maken hebben met openbaar vervoer. Deze maatregelen betreffen het versterken en verbeteren van de toegankelijkheid van het beschikbare (kleinschalige) openbare vervoer in de regio,  het inzetten van buurtbussen of ander kleinschalig OV om het aanbod van openbaar vervoer te versterken en waar nodig aan te vullen met vormen van vrijwilligersvervoer.

Vervoer naar dagbesteding
De derde opdracht behelst vraagstukken rondom het vervoer naar dagbesteding. Deze maatregelen geven antwoord op de vraag of het opdrachtgeverschap van dit type vervoer het beste valt binnen de verantwoordelijkheid van de aanbieders van dagbesteding of bij gemeenten. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheden om de openingstijden van dagbestedinglocaties zodanig aan te passen dat er meer vervoer volgtijdelijk kan plaatsvinden in plaats van parallel.

Regionale samenwerking
De vierde opdracht behelst vraagstukken over het inhoudelijk samenvoegen van vervoersstromen om daarmee beter te kunnen aanbesteden en het vervoer efficiënter te kunnen inzetten. Ook wordt onderzocht of zaken als inkoop en beheer in regionaal verband kan worden uitgevoerd in plaats van door elke gemeente zelfstandig. Ook moet onderzocht worden of een regiecentrale een goede optie is voor het vervoer in de regio en hoe deze ingevuld moet worden.

Taken

Aansturing en uitvoering van het regionale programma Doelgroepenvervoer
Bewaking van de voortgang en de afstemming van het programma
Aansturing van vier projectleiders
Voortgangsrapportage opstellen over de voortgang van de individuele opdrachten en maatregelen
Bijdrage leveren aan de regionale werkgroep Doelgroepenvervoer, bestaande uit de deelnemende gemeenten
Begeleiding van de besluitvorming die volgt uit de diverse maatregelen, samen met de verantwoordelijke projectleider en de leden uit de regionale werkgroep
 Budgetbewaking

Vereisten

Afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau
Minimaal 3 jaar ervaring in de laatste 5 jaar met het werken in een gemeentelijke organisatie
Aantoonbare en recente kennis (in de afgelopen 2 jaar) van doelgroepenvervoer zoals Wmo vervoer en leerlingenvervoer
Minimaal 2 jaar werkervaring in de laatste 5 jaar als Programmamanager

Competenties

Bestuurlijke sensitiviteit
Netwerker
Leidinggevende/aansturende capaciteiten (circa 5-10 personen)
Projectmatig werken

Bij het ontvangen van uw reactie (inclusief 2 referenties – zonder referenties wordt uw reactie voor deze aanvraag niet in behandeling genomen- ) gaat H Consultancy Groep b.v. er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend en daarmee onnodig werk verricht wordt.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  03-03-2016 11:00
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  07-03-2016 14:52
  Plaats
  Nieuwerkerk aan den IJssel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten