Programmaleider Doelgroepenvervoer

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
04-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Midden Delfland
Reacties
0
Bekeken
16
Status
Gesloten
Referentie
PP

Omschrijving

Voor onze opdrachtgever zijn we op zoek naar een Programmaleider Doelgroepenvervoer.

Organisatie
Midden-Delfland is een oer-Hollandse gemeente met een waardevol agrarisch veenweidelandschap. Typerend voor het gebied is de koe die nog gewoon in de wei staat. Ondanks oprukkende verstedelijking is het oorspronkelijk cultuurlandschap met de vele sporen uit het verleden bewaard gebleven. Het open groengebied is als recreatiegebied van groot belang voor de leefbaarheid voor de inwoners van de omliggende steden. Samen met inwoners, ondernemers, natuurorganisaties en andere overheden werkt de gemeente aan behoud en versterking van de ongekende kwaliteiten.

Midden-Delfland werkt samen in de regio Haaglanden met de gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer. Samen met de Metropoolregio Rotterdam Den-Haag hebben deze gemeenten besloten om het doelgroepenvervoer in een gezamenlijk project toekomstbestendig te maken, zowel financieel als inhoudelijk. Midden-Delfland trekt het Doelgroepenvervoer project in de regio en zal ook als directe opdrachtgever acteren. De opdracht is echter voor alle betrokken gemeenten en samenwerking zal ook in dit verband plaatsvinden.

Opdracht
Als programmaleider ben je verantwoordelijk voor het gehele programma Doelgroepenvervoer in de regio Haaglanden. Dit programma omvat vier opdrachten, bestaande uit negen maatregelen, die het doelgroepenvervoer in de regio toekomstbestendig moeten maken. De programmaleider stuurt de vier projectleiders aan en bewaakt de voortgang en de afstemming van het hele project. Ook maakt de programmaleider deel uit van de regionale werkgroep Doelgroepenvervoer, bestaande uit de deelnemende gemeenten en de Metropoolregio Rotterdam Den-Haag. In deze werkgroep rapporteert de programmaleider over de voortgang van de individuele opdrachten en maatregelen.

Daarnaast begeleidt de programmaleider de besluitvorming die volgt uit de diverse maatregelen, samen met de verantwoordelijke projectleider en de leden uit de regionale werkgroep. Samen met de opdrachtgever, de gemeente Midden-Delfland, bewaakt de programmaleider ook het budget dat beschikbaar is voor het project. Er vallen vier opdrachten onder de programmaleider, elke opdracht wordt getrokken door een projectleider. De opdrachten zijn als volgt:

Maatwerk en eigen kracht
De opdracht “Maatwerk en eigen kracht” bestaat uit twee maatregelen. De eerste maatregel betreft het ontwikkelen van een instrument waarmee gemeenten beter in staat zijn om een maatwerkindicatie te kunnen geven voor het vervoer naar bijvoorbeeld dagbesteding of sociale activiteiten. Door verschillende vormen van vervoer beter te koppelen verwachten gemeenten dat vervoersmogelijkheden zoals het openbaar vervoer, de regiotaxi of maatwerkvervoer beter gecombineerd kunnen worden in een maatwerkindicatie. Het resultaat van deze maatregel is naar verwachting een handreiking voor de toegangen van de diverse gemeenten en training daarin.

De tweede maatregel betreft het versterken van de eigen kracht van inwoners op het gebied van vervoer. Het verwachte eindresultaat is een overzichtelijk aanbod van mogelijkheden om inwoners met een beperking te begeleiden om zo zelfstandig als mogelijk te kunnen reizen.

OV en doelgroepenvervoer
De tweede opdracht bestaat uit drie maatregelen, die allen te maken hebben met openbaar vervoer. Deze maatregelen betreffen het versterken en verbeteren van de toegankelijkheid van het beschikbare (kleinschalige) openbare vervoer in de regio, het inzetten van buurtbussen of ander kleinschalig OV om het aanbod van openbaar vervoer te versterken en waar nodig aan te vullen met vormen van vrijwilligersvervoer.

Vervoer naar dagbesteding
De derde opdracht behelst vraagstukken rondom het vervoer naar dagbesteding. Deze maatregelen geven antwoord op de vraag of het opdrachtgeverschap van dit type vervoer het beste valt binnen de verantwoordelijkheid van de aanbieders van dagbesteding of bij gemeenten. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheden om de openingstijden van dagbestedinglocaties zodanig aan te passen dat er meer vervoer volgtijdelijk kan plaatsvinden in plaats van parallel.

Regionale samenwerking
De vierde opdracht behelst vraagstukken over het inhoudelijk samenvoegen van vervoersstromen om daarmee beter te kunnen aanbesteden en het vervoer efficiënter te kunnen inzetten. Ook wordt onderzocht of zaken als inkoop en beheer in regionaal verband kan worden uitgevoerd in plaats van door elke gemeente zelfstandig. Ook moet onderzocht worden of een regiecentrale een goede optie is voor het vervoer in de regio en hoe deze ingevuld moet worden.

Criteria

  • Afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau

    • Minimaal 3 jaar ervaring in de laatste 5 jaar met het werken in een gemeentelijke organisatie

    - Op korte termijn beschikbaar (uiterlijk 1 mei 2016)
    - Aantoonbare en recente kennis (in de afgelopen 2 jaar) van doelgroepenvervoer zoals Wmo vervoer en leerlingenvervoer, blijkend uit recente werkervaring, afgeronde cursus of opleiding
    - Minimaal 2 jaar werkervaring in de laatste 5 jaar als Programmamanager

Start opdracht:1-4-2016
Eind opdracht:na 24 mnd.
Uren per week:12

Reageren kan tot 8-3 met cv, motivatie en uurtarief incl. reiskosten en ex. BTW

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten