Risicomanager

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
05-03-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Leeuwarden
Reacties
1
Bekeken
452
Status
Gesloten
Referentie
PP654

Afrondingstoelichting

Dank voor uw reacties.
Er is inmiddels een kandidaat in procedure; bij dit project waren specifieke eisen van de klant in combinatie met een maximaal uurtarief. Door de vele reacties kunnen wij helaas niet iedereen persoonlijk benaderen. Voor degenen die niet persoonlijk zijn benaderd geldt dit bericht tevens als afmelding. Voor een eventuele toelichting kunt u ons benaderen via info@oke4u.nl.

Met vriendelijke groet

André van Loon


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2570 opdrachten

Omschrijving

Risicomanager

Beschrijving organisatieonderdeel cq project
Rijkswaterstaat Programma’s, Projecten & Onderhoud (PPO) is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en –wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

PPO is een organisatie die programma’s en projecten realiseert en daarbij intensief samenwerkt met anderen en zijn resultaten elke dag verbetert. Het publiek, de politiek en onze interne en externe partners merken dat en waarderen ons als effectieve en efficiënte projectmanager, interne opdrachtnemer en externe opdrachtgever met hoogwaardige kennis en ervaring. PPO voert de productieopgave van RWS uit in opdracht van de regio’s. PPO doet dit voor programma’s, D&C projecten die kleiner zijn dan circa € 65 miljoen, prestatiecontracten en overige onderhoudsprojecten.

Het projectteam B algemeen verzorgt de voorbereiding en uitvoering van de grote onderhoudscontracten op zowel het droge als natte areaal in Noord-Nederland, dit maakt dat dit team een multidisciplinair karakter heeft. Team B algemeen heeft de volgende projecten in haar portefeuille:

 • Veerdam Ameland (In uitvoering)

 • GO (Groot Onderhoud) contract 2015-2016 (In uitvoering)

 • HLD contract 2017-2018 ( Contractvoorbereiding)

Voor het GO contract 2017- 2018 is het team de verkenning gestart om te komen tot een analyse van de contract/ projectscope.

Het projectteam A wegen verzorgt de voorbereiding en uitvoering van prestatiecontracten en DBFM-contracten in de maintain fase op het droge areaal in Noord-Nederland. Projectteam A Wegen heeft de volgende projecten in haar portefeuille:

 • Prestatiecontract Groningen-Drenthe 2010-2015 (in uitvoering tm april).

 • Prestatiecontract Friesland/WSW (2012-2015) (in uitvoering tm april).

 • Prestatiecontract Noord-Nederland (2016-2018) (twee percelen, uitvoering start in mei)

 • DBFM N31 Leeuwarden – Drachten (maintain fase)

 • DBFM N33 Assen – Zuidbroek (maintain fase).

Functieomschrijving
Je faciliteert het risicomanagementproces in de projecten voor 2 projectteams. Hiermee draag je bij om de doelstellingen van het risicomanagement te bereiken: beheersen van de projectopdracht, risicogestuurde contractbeheersing en risicogestuurde interne kwaliteitsborging.

Je bent verantwoordelijk voor het proces, niet de inhoud. Je geeft binnen projecten structuur aan het risicomanagement en creëert een collectief bewustzijn ten aanzien van de risico’s.
Je stimuleert projectteamleden om gestructureerd na te denken over risico’s en de beheersing ervan. Hiermee draag je bij aan het verbeteren van risicogericht werken van het projectteam. Daarnaast ondersteun je deze teamleden bij het inventariseren, analyseren en vaststellen van beheersmaatregelen van risico’s.

De risicomanager komt te werken in het team projectbeheersing. Dit team is verantwoordelijk voor de beheerste uitvoering van processen binnen het project en het bewaken van de kaders van het project. De risicomanager is verantwoordelijk voor:

 • een actueel, volledig en kloppend risicodossier (risicodatabase).

 • het voorbereiden en faciliteren van de risicosessies en verwerken van de uitkomsten.

 • het SMART formuleren van de risico’s.

 • (met MPB) voor het houden en uitvoeren van challenge gesprekken met de risicobeheerders.

 • analyseren van de risico’s en ongevraagd advies geven over de risico’s en de beheersing ervan.

 • draagt bij aan het stimuleren van risico gestuurd werken.

 • het rapporteren over de risico’s aan de verschillende projectteamleden en t.b.v. projectrapportage.

 • het bewaken van de beheersmaatregelen.

 • risico-afstemsessies met opdrachtnemer.

 • Met de contractmanager de uitkomsten van de SCB-toetsen te bespreken en te verwerken in het risicodossier.

Daarnaast kun je een bijdrage leveren in het borgen van kwaliteit van processen en producten van het projectteam.

Functie eisen
Naast een toegesneden (minimaal) HBO-opleiding heb je affiniteit met (beheer en onderhoud van) infrastructurele werken. Ervaring met integraal risicomanagement en werkwijze RWS m.b.t. projectmanagement. Kennis van en ervaring met RISMAN methodiek, Riskscope en systeemgerichte contractbeheersing heb je nodig. Ervaring met (de RWS) methoden voor de borging van kwaliteit van producten en processen in werkpakketten is een pré.

Competenties
Anticiperende instelling, pro-actief, overtuigingskracht, plannen en organiseren, motiveren, teamspeler, analytisch vermogen en communicatief.

Gewenste aantal jaren ervaring
Je beschikt over minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie en bij voorkeur kennis van de organisatie Rijkswaterstaat;

Standplaats is Leeuwarden met mogelijk af en toe Assen of Grou.

Start opdracht

z.s.m.

Eind opdracht

31-8, optie tot verlenging 1 jaar

Uren per week

32

Reageren kan tot 11-3 met cv, motivatie en uurtarief incl. reiskosten en ex. BTW

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  06-03-2016 14:02
  Plaats
  Harderwijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten