Trainer veiligheidsgedrag en -bewustwording

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
04-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Goes
Reacties
0
Bekeken
39
Status
Gesloten
Referentie
IGB60364925

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2563 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een professional op het gebied van (integrale) veiligheid die graag een bijdrage levert aan het veiligheidsgedrag en de bewustwording van iedereen die een bouwplaats betreedt.

Wie?

Onze opdrachtgever is een onderdeel van de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze uitvoeringsorganisatie bevordert de vlotte en veilige doorstroming van het verkeer op de weg en het water. Veiligheid, doorstroming, comfort en betrouwbare informatievoorziening zijn hierbij sleutelwoorden.

Het onderdeel borgt de toegang tot de belangrijke havens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. Internationaal is dit organisatieonderdeel gesprekspartner en kennisspecialist als het gaat om ’s werelds drukst bevaren zee. Daartoe behoort ook het nautisch beheer van het zeegebied in Caribisch Nederland rond de eilanden Bonaire, Saba en St. Eustatius en de kustlijnzorg. Ook beheert Rijkswaterstaat Zee en Delta de wereldberoemde deltawerken om Nederland tegen het water te beschermen.

In 2014 is er een veiligheidsinstructiefilm geïntroduceerd. Om een grotere bewustwording te creëren op het gebied van het veiligheidsgedrag wordt deze uitgebreid met een training. De training moet bijdragen aan een groter bewustzijn van iedereen die in opdracht van Rijkswaterstaat fysiek op het object of de bouwplaats werkzaam is.

In totaal zullen ongeveer 3000 deelnemers de training Veiligheidsgedrag- en Bewustzijn (VG&B) volgen om op een inspirerende wijze stil te staan bij herkenbare en lastige praktijksituaties op het gebied van veiligheid. Naast het belangrijkste doel van de training (vergroten van het veiligheidsgedrag en het bewustzijn) is het van belang dat iedereen zich gedraagt conform de VG&B-regels en de veiligheidsprincipes van Rijkswaterstaat.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U draagt bij aan het vergroten van veiligheidsgedrag en het bewustzijn van iedereen die op een object of bouwplaats werkzaam is.

 • U begeleidt de veiligheidsgedrag en -bewustzijn trainingen volgens een vastgesteld programma met onder andere gefilmde praktijkdilemma’s op het gebied van integrale veiligheid.

 • U leidt discussies over veiligheidsdilemma’s tijdens de actieve traingingen in goede banen.

Eisen

 • U beschikt minimaal over een mbo-opleiding in een technisch richting (werktuigbouw, elektro, bouw, civiele techniek) en/of veiligheidskunde.

 • U hebt aantoonbare werkervaring in de onderhoudssector bij een opdrachtnemer, Rijkswaterstaat, ingenieursbureau en/of een integraal veiligheidsbedrijf.

 • U hebt aantoonbare ervaring met het begeleiden van groepen.

 • U hebt ruime werkervaring op het gebied van (integrale) veiligheid.

 • U beschikt over een geldig rijbewijs en een auto.

 • U bent enthousiast, representatief, integer en communicatief vaardig.

 • U staat stevig in uw schoenen.

 • U kunt corrigerend optreden en schuwt de confrontatie niet.

 • U beschikt bij voorkeur over basiskennis van de Engelse en Duitse taal.

Wij bieden

 • Een training bestaande uit een driedaagse training, het bijwonen van een pilot van de veiligheidstraining, een terugkomdag en een evaluatiemoment met de trainer na 1 van uw eerste veiligheidstraining.

 • Een vastgesteld programma inclusief deelnemersmateriaal voor het geven van de veiligheidstraining.

Waar?

Regio Zeeland (Goes, Terneuzen, Neeltje Jans)

Wanneer?

De functie is per mei parttime beschikbaar voor 8-16 uur per week. Het merendeel van de trainingen wordt gegeven op dinsdagen, woensdagen en donderdagen. Deze functie is op projectbasis, u kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding van het bestaande team van veiligheidskundigen. 

Trefwoorden

veiligheid / training / techniek / onderhoud / MVK / HVK / veiligheidskunde

Hoe?

Reageer vóór donderdag 31 maart aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten