Senior Busines Controller

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
08-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
23
Status
Gesloten
Referentie
BCSBCREQ15802

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 31 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsonderdeel
Welkom in de boeiende wereld van NS. Net zoals een Hollands uitzicht niet compleet is zonder voorbijrazende trein, is NS niet meer weg te denken uit het bedrijfslandschap. NS vervoert dagelijks ruim 1 miljoen mensen en speelt daarmee een belangrijke rol in de Nederlandse samenleving. Daarbij is onze organisatie actief in een breed spanningsveld met bedrijfseconomische, maatschappelijke en politieke aspecten. Zodat NS - letterlijk en figuurlijk - continu in beweging is. NS Groep is de holding over NS Reizigers (reizigersvervoer), NS Stations (stations- en vastgoedexploitatie), NedTrain (onderhoud rollend materieel) en NS Internationaal.

Afdeling

De Concernstaven leveren diensten op gebied van HR, Huisvesting, Finance, Veiligheid, Legal, Inkoop aan de bedrijfsonderdelen van de NS organisatie. In 2015 zijn alle activiteiten op dit gebied gecentraliseerd binnen NS.
Als Business Controller Concernstaven werk je samen met 4 andere collega’s en ben je verantwoordelijk voor het geven van inzicht aan en ondersteuning aan het stafmanagement van NS. Daarnaast wordt er een actieve rol van je verwacht als het gaat om de verdere ontwikkeling van de Finance functie.
Doel van de functie
Optreden als adviseur voor het MT van de afdelingen binnen de Concernstaven en het uitvoeren van activiteiten op het gebied van analyse, rapportage, governance en cost management.

Werkzaamheden

Je bent verantwoordelijk voor de invulling van de volgende activiteiten

Opstellen van business plannen, budgetten en prognoses voor de business op basis van nieuwe initiatieven en veranderingen in de business context. Dit in samenwerking met de Financial controller (ten behoeve van historische gegevens en beheer modellen).
Bespreken van business plannen, budgetten en prognoses in het MT van één van de afdelingen binnen de Concernstaven
Proactief adviseren van het management op basis van analyses en bedrijfseconomische ontwikkelingen
Bespreken van de managementrapportages met het MT afdelingen binnen de Concernstaven en aanjagen van besluitvorming
Continu verbeteren van de management informatie met de daarbij behorende KPI’s
Uitvoeren van haalbaarheidsstudies inclusief scenarioanalyses om de impact/gevolgen van strategische opties te kunnen bepalen ter ondersteuning van de besluitvorming van het management
Signaleren van kansen, risico’s en issues en hier proactief op acteren en tijdig schakelen met management Functie eisen, Opleiding, Kennis en Werkervaring
WO (bedrijfs)economie, bedrijfskunde, register controller, register accountant
Minimaal 7 jaar relevante werkervaring
Ervaring met het integraal adviseren over bedrijfseconomische vraagstukken
Kennis van relevante wet- en regelgeving.

Gedrag, Vaardigheden/ Competenties
Is in staat om op een onderzoekende manier de ander te overtuigen van een bepaald standpunt en instemming te verkrijgen door gebruik te maken van de juiste argumenten en methode
Werkt coöperatief samen en is onderdeel van het team. Draagt actief bij aan het bereiken van een gezamenlijk resultaat door een optimale afstemming tussen de persoonlijke kwaliteiten en belangen van de groep/de ander
Heeft de grote lijnen en voornaamste verbanden in beeld. Houdt het overzicht over de delen en het geheel van een vraagstuk, gegevens of project (keten). Is in staat om onderscheid te maken tussen hoofd- en bijzaken.
Is in staat om een goede afweging van aspecten te maken en juiste en realistische conclusies te trekken, op basis van beschikbare informatie, criteria, feiten of (eerdere) ervaring.
Durft beslissingen te nemen, door het uitspreken van een oordeel/ mening en handelt daarnaar door het ondernemen van acties.
Stelt hoge eisen aan de kwaliteit (tijdig, volledig en juist) van producten en diensten en levert wat is afgesproken

De kernwaarden van NS zijn Eenheid, Eenvoud en Eigenaarschap.

Startdatum 21-3-2016
Einddatum 31-12-2016
Optie tot verlenging Ja
Aantal uur per week 36

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten