Senior ontwerper ICT infra (IBM Tivoli en Unix Linux)

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
07-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Soesterberg
Reacties
0
Bekeken
308
Status
Gesloten
Referentie
Thirza Loois

TOP-Opdrachtgevers

 • Novaccent 21 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten
 • WTS Detachering 27 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
Je toetst de gevraagde functionaliteit tegen de architectuur en zet dit om in een ontwerp. De architectuur is gebaseerd op het TMN-model, aangevuld met NGOSS.
Als ontwerper lever je het ontwerp, het plan van aanpak, de installatie-eisen en het testplan. Hierbij ben je het aanspreekpunt voor de applicatiebeheerders die het plan van aanpak moeten implementeren. Soms bouw je samen met de applicatiebeheerder, vanwege de complexiteit. Je werkt de complexe architectuur en kaders uit. Je vertaalt het functioneel ontwerp naar een technisch ontwerp, stelt een (inrichting)documentatie op en vertaalt de uitvoerbepalingen naar te nemen maatregelen. Vervolgens vertaal je de niet standaardopdracht NSA in opdrachtplannen, benodigde capaciteiten en skills. Ook participeer je in impactanalyses en projecten en fungeer je als outputverantwoordelijke voor gecompliceerde externe en zware interne opdrachten.
Daarnaast controleer je de toepasbaarheid van het technisch ontwerp. Je controleert en verifieert de impactanalyse, voert risicoanalyses uit op de samenhang tussen de bouwstenen en adviseert de Technisch Verantwoordelijke op basis van de impactanalyse en het ontwerp. Ook bereid je de implementatie van de ICT-componenten voor en zorg je voor de acceptatie van de ICT-componenten. Je toetst de ICT-componenten aan de, vanuit de Beveiligingsautoriteit, gestelde normen en stemt ze onderling met elkaar af. Daarbij houd je rekening met de overige systeem- en applicatieprogrammatuur.
Verder ontwikkel je componenten op basis van een generiek of specifiek ontwerp binnen de ICT-architecturen en -infrastructuren. Je bouwt componenten, past bestaande componenten aan en zorgt dat leveranciersproducten geschikt zijn voor koppeling aan het Defensienetwerk. Ook stel je testscenario’s op, voert deze uit of laat ze uitvoeren en stel je testrapportages op. Je adviseert op basis van de testrapportages, bewaakt de samenhang tussen bouwstenen binnen het ontwerp en fungeert als laatste schakel in 3e-lijns supportproblemen. Daarbij ontwikkel je initiatieven om tot oplossingen te komen. Je analyseert verstoringen, stelt de oorzaak vast en adviseert over het treffen van modificaties of andere maatregelen. Ook breng je geautomatiseerde modificaties in de ICT-bouwstenen aan.
Tot slot werk je, op verzoek, mee aan onderzoek op het gebied van ICT-bouwstenen. Je onderzoekt de technische consequenties van de invoering en het gebruik van applicatiepakketten. Ook optimaliseer je de ICT-bouwstenen . Hiervoor geef je richtlijnen en advies. Je begeleidt en coacht andere ontwerpers en bent 2e- of 3e-lijns aanspreekpunt voor technisch beheerders.

Functie- en opleidingseisen

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding informatica of computertechniek en universitair niveau.

 • Je hebt 3 jaar ervaring als 1e ontwerper.

 • Je hebt kennis van en bent gecertificeerd in applicaties binnen de IBM Tivoli Suite en UNIX Linux Platformen.

 • Je hebt kennis van en ervaring met SAM (Alcatel/Lucent), Patchmanager, OMEA, PHP en PerI.

 • Je hebt ervaring met procesgericht werken.

 • Je hebt kennis van managementsoftware (IBM/HP), ontwikkelingen op het gebied van ICT-architecturen en infrastructuren en informatisering- en organisatievraagstukken.

 • Je hebt gespecialiseerde theoretische kennis van en vaardigheid in het ontwerpen en bouwen van ICT-architecturen en infrastructuren.

 • Je kunt goed adviseren.

 • Je bent sociaal en communicatief vaardig.

Screeningsniveau B;

Start ivm screening op zijn vroegst 1-6-2016
Inzet voor 11 maanden voor maximaal 1760 uur

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten