Beleidsadviseur jeugd

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
08-03-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Venlo
Reacties
0
Bekeken
56
Status
Gesloten
Referentie
PP

Omschrijving

Voor onze opdrachtgever zijn we op zoek naar een Beleidsmedewerker jeugd.

Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling
De afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) is de strategische beleidsafdeling in het sociaal domein. In de komende jaren geeft de afdeling MO vanuit lokaal en (boven) regionaal perspectief vorm en inhoud aan de vertaling van de Visie Venlo 2030 en de Sociale Structuurvisie. Hierin is verwoord dat de gemeente er naar streeft dat alle inwoners van Venlo actief meedoen aan de samenleving vanuit het principe ‘de burger aan zet’. Daarbij staat de afdeling voor de taak om – samen met andere afdelingen intern en de maatschappelijke partners extern – een aantal rijks- en provinciale taken op het gebied van begeleiding en verzorging, participatie en jeugdzorg over te nemen en zelf uit te voeren. Tevens gaat de afdeling de samenwerkingsrelatie met haar uitvoeringspartners verder professionaliseren. De afdeling MO bestaat uit twee teams: het team Participatie en Ontplooiing en het team Vitaal, Zorg en Veiligheid, en uit een ondersteunende / adviserende eenheid onder directe aansturing van het afdelingshoofd.

Team Participatie en Ontplooiing
Het team is verantwoordelijk voor een tweetal kernopgaven die in de sociale structuurvisie als volgt zijn verwoord:

  1. Iedereen levert een bijdrage naar vermogen: meedoen (Participatie).

  2. Iedereen ontwikkelt zijn competenties: persoonlijke ontwikkeling (Ontplooiing).

Het team geeft vorm en inhoud aan de implementatie van de decentralisatie-opgaven in het sociaal domein.
Het team geeft beleidsmatig invulling aan de volgende onderwerpen of thema’s: vrijwilligers en mantelzorg (als onderdeel van de Wmo), Participatiewet (decentralisatieopgave), jeugd(zorg) (decentralisatieopgave), onderwijs, sport en cultuur.

Kandidaatomschrijving
De beleidsadviseur Jeugd
Als beleidsadviseur Jeugd werk je aan de kanteling en de verdere implementatie na de decentralisatie van de jeugdzorg en draag je mede zorg voor een verdere uitbouw en doorontwikkeling van de decentralisatieopdracht als onderdeel van het integrale jeugdbeleid. Daarnaast zorg je voor een samenhangend jeugdbeleid tussen de afdelingen Samen Leven en Werken en Maatschappelijke Ontwikkeling.

Als beleidsadviseur Jeugd

  • beschik je over een HBO+/WO werk- en denkniveau, en bij voorkeur over een relevante opleiding op het vakgebied;

  • heb je relevante actuele kennis op het gebied van Jeugdbeleid, Jeugdzorg en Jeugd GGZ, en beschik je over kennis van en ervaring met de decentralisatie van de Jeugdzorg;

  • heb je minimaal 5 jaar ervaring in een adviesrol in overheidsorganisaties;

  • ben je in staat om een doorvertaling te maken van strategisch beleid naar tactisch/operationeel beleid;

  • heb je ervaring met het adviseren in bestuurlijke situaties;

  • heb je ervaring op de vakgebieden van VB en GGZ;

  • ben je een bruggenbouwer;

  • zie je en leg je de verbanden tussen WMO, participatie en jeugd.

Competenties
Je onderkent ontwikkelingen en trends op jouw vakgebied en weet deze te vertalen naar mogelijkheden voor de organisatie (omgevingsbewust). Je hebt hierbij oog voor de gevolgen voor maatschappelijke partners. Daarbij is een duidelijk besef van de eigen (gemeentelijke) rol en positie van groot belang. Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden zodat je in staat bent om complexe vraagstukken om te zetten in innovatieve beleidsadviezen. Je richt je op het behalen van concrete resultaten, speelt proactief in op potentiële barrières en draagt hiervoor zelfstandig adequate oplossingsrichtingen aan. Om goede resultaten te bereiken zoek je voortdurend de samenwerking op binnen de integrale beleidsketens.

Met oog voor onderliggende belangen en verhoudingen weet je afstemming te bereiken (contactuele effectiviteit). Je vermogen al naar gelang de situatie variatie aan te brengen in eigen gedragsstijl en aanpak, komt hierbij van pas (conceptuele flexibiliteit). Daarnaast heb je een proactieve houding en hands on mentaliteit.

Start opdracht

1-4

Eind opdracht

1-7, optie tot verlenging 4 keer 3 mnd.

Uren per week

32

Reageren kan tot 14-3 met cv, motivatie en uurtarief incl. reiskosten en ex. BTW

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten